دولت برای کاهش قیمت کتاب و مجلات علمی هزینه کند
گروه استانهای خبرگزاری آنا، حسین عقابی؛ هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان و مراسم تجلیل از برگزیدگان این جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، اعضای هیئت رئیسه و مدیران دانشگاه عصر ۷ اردیبهشت جاری به صورت مجازی در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد و با معرفی برگزیدگان برتر به کار خود پایان داد.
جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۰ به ایستگاه هشتم خود رسید و با افزایش دو برابری مجموع جوایز نقدی بهمنظور افزایش انگیزه برای تلاش و فعالیتهای پژوهشی و فناورانه اعضای هیئت علمی دانشگاه همراه بود.
شورای سیاستگذاری جشنواره با افزایش جایزه نقدی پژوهشگران برتر به میزان ۲۵۰ درصد و فناور برتر به میزان ۳۰۰ درصد موافقت کرد تا جایی که جوایز پژوهشگران برتر از ۱۰ میلیون تومان در سال گذشته به ۲۵ میلیون تومان و فناور برتر از ۵ میلیون به ۱۵ میلیون تومان افزایش پیدا کرد و جوایز نقدی سایر برگزیدگان نیز رشد خوبی داشت.
در هشتمین جشنواره فرهیختگان ۲۲ استان و ۳۹ واحد دانشگاهی (استانهای تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی با بیشترین برگزیده) حضور پیدا کردند که پراکندگی خوبی بین برگزیدگان صورت گرفت و ۷۲۰ اثر به جشنواره ارسال شد؛ البته با حوزههای بررسیشده توسط سازمان مرکزی مانند مراکز تحقیقاتی، مراکز رشد، سراهای نوآوری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، مدارس سما و... مجموع آثار و زیرساختها به حدود هزار و ۹۰۰ رسید و از هفت پژوهشگر برتر و یک فناور برتر دعوت شد تا به نمایندگی از طرف دیگر برگزیدگان در مراسم اختتامیه و تجلیل حضور پیدا کنند.
رحمتالله شریعتینجفآبادی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در بخش کتاب برتر (ترجمه) هشتمین جشنواره فرهیختگان با ترجمه کتاب «حکمت اشراق» در حوزه علوم انسانی موفق به کسب عنوان برتر این جشنواره شد.
شریعتینجفآبادی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره دلایل برتری وی در جشنواره فرهیختگان اظهار کرد: ترجمه، شرح، فحص و بسط رساله «هیا کل نور» سهروردی با عنوان «حکمت اشراق» برای نخستینبار توسط بنده نوشته شده؛ بنابراین ثابت میشود قرآن، برهان و عرفان حکم شیر و شکر را دارند؛ بنابراین این ترجمه بهعنوان برتر جشنواره دست یافت.
وی درباره جزئیات کتاب «حکمت اشراق» عنوان کرد: این کتاب شامل نوآوریهای شیخ اشراق در فلسفه اسلامی، جسم، نفس، ثلاث، توحید، اثبات واجب تعالی از طریق نفس، تناسخ، قائده الواحد، مراتب هستی، ملاک معلولیت، افلاک، شخصیت میان کثرت، وحدت، نظام آفرینش، عالم مثال، عشق، اثبات بقای نفس، لذت، هنر، نبوت، معجزه، کرامات، امامت، عرفان، علم، قضا، قدر، تصوف و انسان کامل و... است.
پژوهشگر برتر هشتمین جشنواره فرهیختگان مطرح کرد: این درست نیست که به مقالات بیشتر از کتاب بها داده میشود و به تعلیم و تعلم مجازی بیش از تعلیم و تعلم حقیقی و حضور در کلاس توجه شود.
شریعتی نجفآبادی درباره باید و نبایدهای حوزه ترجمه کتاب به آنا گفت: باید کتابهای دینی و علمی، آن هم به ضرورت حضوری در کلاس توسط استاد بیشتر بها داده شود و دولت باید در پایین آوردن قیمت کتب و مجلات علمی هزینه و بودجه در نظر گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد توضیح داد: کشور در حوزه پژوهش در سطح بینالمللی و منطقهای جایگاه ظاهراً خوبی داشته است؛ اما کافی نیست و نیاز به حمایت و هدایت دولت، مجلس و دانشگاهها دارد.
پژوهشگر برتر جشنواره فرهیختگان در توصیهای به دانشجویان تأکید کرد: دانشجویان باید کتابخوانی، کتابخانه و استاد را مقدم بر مطالعات اینترنتی، تلویزیونی، ماهوارهای و رادیویی بدانند و حقیقت مجازی را حقیقت ندانند؛ زیرا حقیقت واقعی آرامبخش است؛ اما حقیقت مجازی باعث افسردگی میشود.
این مترجم عنوان کرد که باید کتابخوانیها، نوشتارها و سخنرانیها مدیریت شوند و افسارگسیخته نباشند. این غلط است که هر کتابی به یک بار خواندنش میارزد؛ زیرا کتاب بسیار و وقت محدود است.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/