سکوی سروا راهی برای ارائه خدمات الکترونیک/ هر شهروند یک ایمیل رسمی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، امیر ناظمی در مراسم رونمایی از سامانه سروا (بازارچه خدمات الکترونیکی) و پست الکترونیک احرازشده بومی که پیش از ظهر امروز برگزار شد، بیان کرد: زیرساختهای الکترونیک یکی از خدمات پایهای در دولت الکترونیک به شمار میرود. وظیفه اصلی سازمان فناوری اطلاعات ارائه فناوری و نوآوری برای توسعه دولت الکترونیک است اما این امر بدین معنا نیست که مسئولیت گسترش آن در سازمانها و نهادهای مختلف را داشته باشد.
وی افزود: در برخی از کشورها توسعه این زیرساختها در تمام نهادها و سازمانها یکی از وظایف دولت است اما در ایران بدین صورت نیست و هر نهاد و سازمانی مسئولیت ارائه خدمات خود به شکل الکترونیک را برعهده دارد. وظیفه اصلی سازمان فناوری اطلاعات توسعه زیرساخت دولت الکترونیک است. توسعه دولت الکترونیک تنها محدود به فناوریهای فیزیکی نیست، برای مثال میتوان به ایجاد مرکز تبادل اطلاعات و بانکهای اطلاعاتی اشاره کرد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که احراز هویت، سامانه شاهکار و مکانیابی بر اساس تماس تلفنی، از جمله خدمات پایهای دولت الکترونیک هستند که تاکنون توسعه یافته و کار میکنند، گفت: در حال حاضر هزار خدمت الکترونیک در کشور توسعه یافته و اجرا میشود که برخی از این خدمان مختص نهادها و سازمانهای دولتی است. سکوی سروا راهی برای ارائه خدمات الکترونیک به بخش خصوصی است. سامانه سروا دو کارکرد اصلی دارد، کسبوکارها به عنوان بخش خصوصی عمل کرده و خدمات بهتری را به شهروندان ارائه میدهند و از سوی دیگر به شرکتها و استارتآپها اجازه میدهد به عنوان میانجی خدمات دولتی به مردم فعالیت کنند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات بیان کرد: این سامانه از سال پیش راهاندازی شده و کسبوکارهای بسیاری از آن استفاده میکنند. سکوی سروا به کسبوکارها و شهروندان خدمات ارائه میدهد. در کنار توسعه زیرساختها، بحث خدماتی نیز مطرح است که یکی از آنها این خدمات ایمیل رسمی است. یک شهروند برای برقراری ارتباط با دولت به ابزاری ایمن و مورد تایید نیاز دارد. پست الکترونیک احرازشده بومی به شهروندان اجازه میدهد ایمیل رسمی ایجاد کنند و با استفاده از آن با مسئولان دولتی ارتباط برقرار کنند.
وی افزود: سازمان فناوری اطلاعات از دو سازوکار اصلی برای گسترش استفاده از خدمات الکترونیک در سازمانها و نهادهای دولتی استفاده میکند که یکی از آنها مصوبات دولتی و دیگری از طریق رسانهها و رسانههای اجتماعی است. در روش اول دولت مصوبهای تصویب میکند و دستگاهها را مجبور به استفاده از خدمات الکترونیک میکند. در روش دوم نیز با استفاده از رسانهها و شبکههای اجتماعی مسئله را به مطالبه مردمی تبدیل میکند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/