وزنهبرداری نباید به این روز میافتاد که برای کسب سهمیه التماس کند/ فدراسیون کیانوش رستمی را به حال خودش رها کرد
حسین رضازاده در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد وزنهبرداری در راه کسب سهمیه المپیک گفت: متأسفانه وزنهبرداری در تمامی این سالها پشتوانهسازی انجام نداد و نتیجهاش هم همین شده است که دو ماه مانده به المپیک هنوز وزنهبرداری درگیر کسب سهمیه المپیک است. با وجود اینکه المپیک یک سال به تعویق افتاد اما وزنهبرداری ایران هنوز در کسب سهمیه مانده است. این نشان میدهد که کارهای زیربنایی و استعدادیابی در این رشته ورزشی انجام نشد. وزنهبرداری یک رشته رکوردی است و نیاز دارد که روی آن سرمایهگذاری شود.
کمیته پزشکی فدراسیون بارها میگفت مصدومیت سهراب برطرف شد، پس چه شد؟
وی در مورد مصدومیت دوباره سهراب مرادی در مسابقات گزینشی المپیک اظهار کرد: سهراب باید در مجموع وزنهای بالاتر از ۳۸۸ کیلوگرم ثبت میکرد، بنابراین نیاز بود که در مسابقات کلمبیا این وزنهها را بالای سر ببرد تا بتواند سهمیه المپیک را کسب کند. در مهار وزنه ۱۷۰ کیلوگرم در حرکت اول دچار خطا شد و در حرکت دوم آسیبدیدگی کتفش باعث شد که از ادامه حضور در مسابقات انصراف دهد. من نمیدانم کمیته پزشکی فدراسیون وزنهبرداری بارها میگفت که برای سهراب هزینه کردیم و مشکل او برطرف شده است اما چرا چنین اتفاقی رخ داد؟ البته طبیعی بود. سهراب مرادی در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کرده بود و پس از آن در فاصله اندک عازم کلمبیا شد. مسافت طولانی و خستگی مسابقات باعث شد نتواند در این رقابت عملکرد خوبی داشته باشد. اعضای کادر فنی و فدراسیون وزنهبرداری باید زودتر در مورد سهراب نتیجه میگرفتند و تمام سنگینی کسب امتیازها را به آخرین مرحله مسابقات گزینشی معطوف نمیکردند. سهراب مرادی یکی از قهرمانان شناخته شده وزنهبرداری ایران است. او در سال ۲۰۱۶ در مسابقات المپیک ریو موفق به کسب مدال طلا شد. اگر برای این وزنهبردار درست برنامهریزی میکردند الان نباید سهراب این المپیک را از دست میداد.
بهتر بود مرادی کار را با وزنههای سبکتر شروع میکرد
رئیس اسبق فدراسیون وزنهبرداری در پاسخ به این سؤال که اشتباه کادر فنی در انتخاب وزنه برای سهراب مرادی تأثیرگذار بود یا خیر؟ عنوان کرد: سهراب با توجه به اینکه امتیازات کافی را برای کسب سهمیه المپیک جمع نکرده بود باید رکوردی بالای ۳۸۸ کیلوگرم به ثبت میرساند بنابراین هر طور که بود باید به این امتیاز میرسید و فرقی نمیکرد که حالا چه وزنهای میزند. البته با توجه به اینکه او بعد از مسابقات قهرمانی آسیا در رقابتهای کلمبیا شرکت کرد و مسافت طولانی هم تا رسیدن به این مسابقات طی کرده بود، شاید بهتر بود که ابتدا با وزنههای سبکتر شروع میکرد. این موضوعی است که خود کادر فنی باید پاسخگوی آن باشد چرا که ما به وضعیت بدنی و شرایط جسمانی سهراب مرادی آگاه نیستیم.
کیانوش رستمی را به حال خود رها کردند
رضازاده در مورد وضعیت کیانوش رستمی گفت: کیانوش از سال ۲۰۱۶ بعد از المپیک ریو به حال خودش رها شد. زمانی که سجاد انوشیروانی هدایت تیم ملی را بر عهده گرفت، رستمی و او با یکدیگر دچار مشکل شدند که البته من بارها در صحبتهای انوشیروانی شنیدم که میگفت مقصر درگیری او با کیانوش فدراسیون وزنهبرداری بود. فدراسیون این دو نفر را به جان یکدیگر انداخت. از همان زمان بود که کیانوش رستمی هم درست مدیریت نشد. در حالی که کیانوش رستمی یکی از نوابغ وزنهبرداری ایران است. او سالها در اردوی تیم ملی حضور داشته و دارنده مدال المپیک و جهان است. اگر کیانوش رستمی به درستی مدیریت میشد، مدالی که کسب میکرد افتخار برای فدراسیون وزنهبرداری و کشور ایران بود اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد.
وزنهبرداری نباید به این روز میافتاد که برای سهمیه التماس کنیم
وی در پاسخ به این سؤال که کیانوش چقدر شانس دارد که فدراسیون جهانی با درخواست او برای محاسبه کردن امتیازهای رقابتهای گزینشی سوئیس موافقت کند، عنوان کرد: من امیدوارم که این اتفاق بیفتد. در جریان مسابقات قهرمانی آسیا کیانوش با جلود صحبت کرده بود ولی این موضوع اما و اگر است و برخی وزنهبرداران در کشورهای دیگر هم چنین شرایطی دارند. بنابراین مشخص نیست که مورد قبول فدراسیون جهانی قرار میگیرد یا خیر. به نظرم او یکی از مهرههای تأثیرگذار کاروان ورزشی ایران محسوب میشود و اگر بتواند به المپیک راه پیدا کند موفق به کسب مدال هم خواهد شد اما متأسفانه او حیف شد و سوءمدیریت باعث شد تا او به حال خودش رها شود. کیانوش رستمی و سهراب مرادی باید در مسابقات قهرمانی آسیا کار را تمام میکردند که الان وزنهبرداری به این روز نیفتد که بخواهیم التماس کنیم که به ما سهمیه بدهند. این رشته در آسیا و جهان حرف اول را میزند. ما پیش از این عنوان قویترین مرد جهان را در اختیار داشتیم اما الان شرایطی برایمان پیش آمده که باید برای کسب سهمیه التماس کنیم.
در وزنهبردار تا کار انجام ندهند به مدال نمیرسند
رضازاده در واکنش به صحبتهای علی مرادی مبنی بر اینکه وزنهبرداری ایران را آباد میکند تا رئیس بعدی مشکلی نداشته باشد، اظهار کرد: هر کسی پای عمل میآید درجا میزند. قطعاً همه قبل از تصاحب کرسی ریاست، شعار میدهند. من دوست ندارم بر علیه کسی صحبت کنم اما همه ما از خانواده وزنهبرداری هستیم و خیلی ناراحتم که چنین شرایطی برای وزنهبرداری ایران رقم خورده است. در این چند روز هر کسی که مرا میدید این سؤال را میپرسید که چرا وزنهبرداری به این حال و روز افتاده است، در صورتی که همه میدانند که وزنهبرداری یک رشته رکوردی است و تا زمانی که کار نشود به این راحتی نمیتوان به موفقیت رسید. جوانانی که مستعد هستند در این رشته رها شدهاند و با وعده و وعید نمیتوان دلخوش به کسب مدال آسیایی، جهانی و المپیک شد.
علی داوودی با وزنههایی که در آسیا زد در المپیک به مدال نمیرسد
رئیس اسبق فدراسیون وزنهبرداری در مورد شانس کسب مدال در المپیک اظهار کرد: فعلاً در دسته ۹۶ کیلوگرم وضعیت سهمیه المپیکمان مشخص نیست و باید منتظر بمانیم فدراسیون جهانی با درخواست کیانوش رستمی موافقت میکند یا خیر. اما در دسته فوق سنگین علی داودی موفق به کسب سهمیه المپیک شده است. او یکی از امیدهای ایران برای کسب مدال است و امیدوارم که بتواند در میدان المپیک وزنههای خوبی ثبت کند. البته راه سختی پیش رو دارد و با وزنههایی که در مسابقات آسیایی زده است، نمیتواند در المپیک مدال بگیرد چرا که وزنهبردار روسی وزنه ۱۹۵ کیلوگرم را بالای سر برد. کسب مدال در المپیک کار بسیار سختی است و به همین راحتی آن را در اختیار وزنهبرداران قرار نمیدهند. فدراسیون به عنوان متولی باید کار کند و سرمایههای خود را رها نکند تا بتواند در میدان المپیک و سایر مسابقات به افتخار کسب مدال برسد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/