صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۴ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
رئیس انستیتو پاستور ایران:

ایمنی‌بخشی واکسن کرونای انستیتو پاستور ۸۴ درصد است

علیرضا بیگلری با بیان اینکه ایمنی‌بخشی واکسن کرونای انستیتو پاستور ۸۴ درصد است، گفت: تا پایان خرداد حداقل یک میلیون دوز واکسن در اختیار مردم قرار می‌دهیم به شرط اینکه مجوز استفاده را وزارت بهداشت صادر کند.
کد خبر : 580262

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، علیرضا بیگلری در برنامه تلویزیونی «به وقت ایران» درباره تولید واکسن در مجموعه انستیتو پاستور ایران، گفت: مرحله سوم کارآزمایی واکسن این مجموعه در حال انجام است که امیدواریم با اثبات کارایی در دسترس همگان قرار بگیرد.


وی ضمن بیان اینکه فاز اول و دوم انسانی این واکسن در کشور کوبا انجام شده است، بیان کرد: فاز سوم در ۷ استان کشور در حال انجام است که ۲۴ هزار داوطلب این امر شدند و تاکنون روی یک‌سوم این تعداد مطالعه انجام شده است. امیدواریم تا یک ماه آینده این مطالعه را به پایان ببریم و با ارزیابی مثبت وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو روبه رو شویم. 


بُنیه بالای ایران در تولید واکسن


رئیس انستیتو پاستور ایران، گفت: واکسن‌های این مؤسسه در بدن همه مردم وجود دارد و انستیتو پاستور ایران در صنعت واکسن سابقه دیرینه‌ای دارد. برخی از کارکنان این مجموعه در همکاری و همراهی ما با کوبا به این کشور رفتند و آموزش دیده‌اند. ما برنامه مشترکی با کوبا در تولید واکسن داریم و به دنبال تولید واکسن‌های دیگری هستیم که فناوری برخی‌شان تنها در چهار و پنج کشور وجود دارد. 


بیگلری با بیان اینکه ایران به لحاظ علم پزشکی یکی از کشورهای برتر منطقه و فاصله‌اش با دنیا بسیار کم است، بیان کرد: ما در برخی حوزه‌های خاص از متوسط کشور هم بالاتر هستیم. در حوزه تولید واکسن ایران ثابت کرده است که از بنیه بسیار خوبی برخوردار است. ایران کشوری است که بیماری آبله را با واکسن خود مهار کند. 


پیام بیماری کرونا این است که هیچ عدالتی در سلامت وجود ندارد


وی گفت: در سخت‌ترین شرایط می‌توان از دل تهدیدها فرصت خلق کرد و ما در شرایط تحریمی دست به تولید واکسن زدیم. 


رئیس انستیتو پاستور ایران کرونا پیچیده‌ترین مشکل بشر در یک‌صد سال اخیر است، بیان کرد: این بیماری تمام ابعاد زندگی انسان را به هم زد و دانش بشری را در علوم زیستی و سلامت به چالش کشید. این اولین بار بود که در دنیا به این حجم از واکسن کرونا یعنی ۱۶ میلیارد دوز نیاز داشتیم. 


بیگلری با بیان اینکه بیماری کرونا این پیام را داشت که هیچ عدالتی در سلامت وجود ندارد، خاطرنشان کرد: از آنجاکه تنها ۸۰ درصد از واکسن‌های تولید شده در ۵ یا ۶ کشور مصرف شده‌اند پس دانش فنی و بومی است که می‌توان انسان‌ها را در شرایط نجات بدهد. 


واکسن انستیتو پاستور ایران بیش از ۸۴ درصد ایمنی ایجاد می‌کند


بیگلری با اشاره به تولید واکسن‌های مختلف در دنیا گفت: ۴ روش ساخت واکسن در دنیا به کار گرفته می‌شود و هرکدام ویژگی‌های مختلف خود را دارند. برای داوری واکسن باید به دنبال ایمن بودن، اثربخشی یا کارایی و توانایی بازمهندسی در مقابل جهش‌ها باشیم. خوشبختانه واکسن‌های تولید داخل در این مدت نشان داده‌اند که بسیار کم عارضه و کارا نیز هستند.


رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه واکسن این مجموعه دوز یادآور دارد که تاکنون در ۲ استان نیز تست شده است، بیان کرد: واکسن این مجموعه بیش از ۸۴ درصد ایمنی ایجاد کرده است و با دوز یادآور ایمنی آن به ۱۰۰ درصد می‌رسد. یک تزریق از دوز یادآور این واکسن به‌تنهایی می‌تواند در افرادی که قبلاً کرونا گرفتند تا ۱۸ برابر ایمنی ایجاد کند. 


بیگلری درباره زمان تولید انبوه  این واکسن خبر داد: تا پایان خرداد حداقل یک میلیون دوز از این واکسن را در اختیار مردم قرار می‌دهیم به شرط اینکه مجوز استفاده را وزارت بهداشت صادر کند. پس از آن ماهی یک میلیون دوز به تولید اضافه می‌شود و تا پایان پاییز می‌توانیم ماهی ۶ تا ۷ میلیون دوز تولید کنیم.  


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر