رسانههای بین المللی ایرانی چطور میتوانند دیپلماسی عمومی آمریکا را شکست دهند؟
به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، چند ماه قبل با آغاز به کار دولت جدید آمریکا، رسانههای غربی چنان تبلیغاتی به راه انداختند که گویی قرار است سیاست خارجی ایالات متحده تغییر کند و جنگ یمن با تنبیه دولت سعودی به پایان برسد، واشنگتن به برجام برگردد و امریکا دست از تحریم علیه ایران بردارد؛ اما آنچه در عمل دیده شد، همان تکرار سیاستهای گذشته ترامپ در ادامه تحریم ایران و حمایت از عربستان سعودی علیه یمن بود، با این تفاوت که تبلیغاتی جدید همان سیاستهای پیشین را توجیه میکرد.
در اصل قیافه خشمگین ترامپ در رسانه جای خود را به لبخندهای بی معنی بایدن داد؛ ولی در عمل تحول خاصی در سیاست خارجی آمریکا به ویژه برای منطقه غرب آسیا روی نداد. رویکرد جدید آمریکا به دیپلماسی عمومی با این هدف انجام شد که ایران را مقصر خروج آمریکا از برجام معرفی سازد و بارها بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده، اعلام کرد که ما حاضریم به برجام بازگردیم و توپ در زمین ایران است؛ اما این حقیقت نداشت، چرا که امریکا برجام بدون لغو تحریم را میخواهد!
وظیفه رسانههای بین المللی ایرانی در قبال دیپلماسی عمومی بایدن
آمریکا تنها به دنبال خرید زمان و توجیه فشار بی معنی به ایران است. اخباری که غربیها از مذاکرات وین منتشر میکنند نشان میدهد که آنها هنوز هم در اوهام زمان ترامپ به سر میبرند. در چنین شرایطی مقابله با دیپلماسی عمومی دولت بایدن یکی از مهم ترین وظایفی است که رسانههای بین المللی ایرانی و از جمله آنها پرس تی وی بر عهده گرفت. این رسانه تنها ابزار ایران برای مقابله با انبوه خبرگزاریها، تلویزیونها و رسانههای اجتماعی غربی است که دائم به انتشار وارونه اخبار مشغولند.
خوشبختانه مرجعیت خبری و تشخص رسانه ای که پرس تی وی در این سالها به دست آورده است به این شبکه کمک کرده است تا بتواند اخبار درست را از مسائل هستهای کشورمان به جهان مخابره کند. یکی از آنها انتشار لحظه ای جزئیات مذاکرات وین است. برای مثال وقتی رسانههای امریکا و اروپا اخبار اشتباهی مانند تفکیک تحریمها، مذاکرات مستقیم با آمریکا، آزاد شدن یک میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده ایران و نظائر این موارد مضحک را مطرح میکنند، بلافاصله مصاحبههای عراقچی مذاکره کننده ارشد ایران در گفتوگوهای وین در صفحه پرس تی وی نقش میبندد که با صراحت همه این موارد را تکذیب کرده و اعلام میکند تا زمانی که همه تحریمهای برجامی، ترامپی و قبل و بعد آن برداشته نشود، ایران غنی سازی 20 درصد را کاهش نمیدهد.
نقش افشاگریهای رسانهای ایران در اعتبارزدایی از فریبندگی دیپلماسی عمومی امریکا
این افشاگری توسط پرس تی وی فراتر از آگاهی بخشیدن به افکار عمومی غربی و شرقی درباره موضع دولت ایران است بلکه مخاطبان میتوانند با مقایسه انبوه دروغهای رسانههای غربگرا (موسم به جریان اصلی غرب)، با حقایقی که در اینطور شبکهها منتشر میشود، فقدان صداقت رسانههای محور غربی را نیز دریابند.
به بیان دیگر ایران با بهره مندی درست از رسانههای بین المللی مثل شبکهای چون پرس تی وی میتواند در میان مدت، بی اعتباری و فریبندگی دیپلماسی عمومی امریکا و تبعیتهای بی دلیل اروپا از آن را نیز اثبات نماید.
برای مثال زمخط افشاانی که رسانههای جریان اصلی غرب تلاش کردند تحریمها را تفکیک کنند و به نوعی افکار عمومی را برای لغو نشدن کامل تحریمها آماده سازند و در مقابل ایران را ناگزیر به اجرای همه تعهدات برجامی نشان دهند، پرس تی وی به نقل از یک مقام بلند پایه سیاسی ایران اعلام کرد شرط ایران برای بازگشت به اجرای همه تعهدات برجام، این است که همه تحریمها لغو شود و ایران آن را راستی آزمایی کند.
حال تصور کنیم اگر ایران فاقد رسانهای خبری و انگلیسی زبان با بُرد جهانی بود، چگونه میتوانست در برابر فریب دیپلماسی عمومی امریکا مقاومت کند؟ ایران که به دلیل بازدارندگی دفاعی بالا و مقاومت در برابر تحریمهای اقتصادی توانسته سربلند باشد، کافیست آخرین حربه امریکا یعنی دیپلماسی عمومی آن را نیز شکست دهد تا به روزهای خوب امیدوار باشد.
پرس تی وی از یک سو خالی بودن دست امریکا از افزایش فشار و جدی نبودن در اجرای برجام را نشان میدهد و از طرف دیگر راه را برای فریبکاری جریانهای لیبرال غربگرا در داخل ایران مسدود میسازد؛ چرا که همه این دشمنان ایران تنها بر بستری از فریب ناشی از دروغ میتوانند قوه ادراک مخاطب را هدف بگیرند و زمانی که حقایق ماجرا مثلا مذاکرات وین مشخص شود، دیگر امکان تحقق اهداف دیپلماسی عمومی آمریکا یا همان فریب افکار عمومی میسر نخواهد بود.
اثبات بینیازی ایران به غرب؛ وظیفه رسانههای بین المللی ایرانی
وظیفه مهم دیگری که پرس تی وی بر عهده دارد، این است که نشان دهد ایران گزینههای دیگری غیر از مذاکره با آمریکا برای برطرف کردن آثار تحریمهای بانکی در اختیار دارد. توافق راهبردی با چین دقیقا در همین مسیر تعریف میشود و این مسئله در کنار فعال کردن اقتصادی محور مقاومت و نیز گسترش روابط با کشورهای تحریم شده توسط آمریکا مانند روسیه، میتواند بی نیازی ایران به غرب را به افکار عمومی جهان اثبات کند.
دقیقا به همین دلیل است که غرب تلاش میکند توافق ایران با چین را بد جلوه دهد؛ حال آنکه قدرتهای غربی از جمله خود آمریکا با چین توافق راهبردی امضا کردهاند.
زمانی که بی نیازی ایران به توافق با غرب در جهان اثبات شود، سایر کشورهای زیر فشار آمریکا نیز از اطاعت سر باز میزنند. این کابوس برای واشنگتن به مراتب از موفقیت ایران خطرناک تر است؛ چرا که دلار آمریکا را به سمت فنا سوق خواهد داد.
انتهای پیام/4139/
انتهای پیام/