صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۴ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
فضای مجازی به زبان ساده/2؛

نرم‌افزارهای خارجی باید از کدام نهادها برای فعالیت در داخل کشور مجوز بگیرند؟

تمامی اپلیکیشن‌های خارجی برای فعالیت در فضای مجازی ایران باید به صورت قانونی مجوز دریافت کنند.
کد خبر : 578991

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تمام کشورهای جهان برای صیانت از حریم خصوص مردم در فضای مجازی و ارتقای امنیت پایگاه‌های ذخیره داده قوانین مختلفی وضع و اجرا می‌کنند. یکی از مواردی که دولت‌ها حساسیت زیادی نسبت به آن داشته فعالیت اپلیکیشن‌های غیربومی و دسترسی آزاد مردم به آن‌ها است.


بسیاری از کارشناسان فضای مجازی معتقدند اپلیکیشن‌های خارجی عموماً با هدف سرقت اطلاعات کاربران در کشورهای مختلف و ابزاری برای تهاجم فرهنگی طراحی می‌شوند. بنابراین لازم است با حمایت از شبکه‌های اجتماعی بومی و ارائه خدمات مشابه به کاربران از نفوذ بیش از اندازه پیام‌رسان‌های و شبکه‌های اجتماعی خارجی در کشور جلوگیری کرد. در همین زمینه شورای عالی فضای مجازی قانون مشخص را تصویب و به دستگاه‌های مختلف ابلاغ کرده است.


اپلیکیشن‌های غیرایرانی برای فعالیت در فضای مجازی کشور باید از کدام نهادها مجوز بگیرند؟


فعالیت هر پیام‌رسان داخلی و خارجی در ایران باید در کارگروهی با عضویت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت اطلاعات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دادستانی کل کشور، سازمان تبلیغات اسلامی، نیروی انتظامی ج.ا.ا. (پلیس فتا)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سازمان صدا و سیمای ج.ا.ا. بررسی شود و در صورت تأیید اعضا مجوز لازم برای فعالیت صادر گردد. این مصوبه در سال 96 به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسید و براساس آن تقریباً هیچ کدام از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی به صورت قانونی در داخل کشور فعالیت نمی‌کنند. متن مصوبه سیاست‌ها و اقدامات ساماندهی پیام‌رسان‌ها در اینجا قابل مشاهده است.


همچنین در قسمت دیگری از این مصوبه آمده است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی اقدام به تهیه و تدوین ضوابط انتشار محتوا، تبلیغات، صیانت از داده‌ها و مواجه با تخلفات با دستگاه‌های مختلفی نظیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت اطلاعات، وزارت علوم و چند سازمان دیگر همکاری کند.


انتهای پیام/4144/

انتهای پیام/

ارسال نظر