صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۰ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

دوومیدانی‌کاران با مدال‌های رنگارنگ اما رکوردهای ضعیف!/ احسان حدادی؛ آماده برای المپیک یا به دنبال بهانه؟

اگرچه مسابقات بین‌المللی ترکیه با مدال‌های رنگارنگ دوومیدانی‌کاران به پایان رسید اما باز هم در برخی ماده‌ها وضعیت رکوردها ناامیدکننده بود.
کد خبر : 578858

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، رقابت‌های بین‌المللی ترکیه در شرایطی برگزار شد که دوومیدانی‌کاران ایران موفق به کسب سه مدال طلا و چهار نقره شدند. این مسابقات پس از رقابت‌های جام امام رضا برگزار شد و در شرایطی که اکثر دوومیدانی‌کاران در مسابقات جام امام رضا رکوردهای ضعیفی ثبت کرده بودند این مسابقات فرصت خوبی بود تا بتوانند وضعیت رکوردی خود را جبران کنند. 


هر چند که این اتفاق در برخی ماده‌ها باز هم نیفتاد و ملی‌پوشان دوومیدانی حاضر در این مسابقات اگرچه موفق به کسب مدال شدند اما در برخی ماده‌ها از نظر رکوردی حتی ضعیف‌تر از جام امام رضا عمل کردند.در ماده‌های دوی ۲۰۰ متر، دوی ۱۰۰ متربامانع،  ۴۰۰متربامانع، پرش طول، پرش سه گام، پرش با نیزه و پرتاب دیسک  رکوردها ضعیف‌تر بود، البته در ماده‌های دوی ۴۰۰ متر، دوی ۸۰۰ متر، دوی ۳۰۰۰متربامانع، پرش ارتفاع و پرتاب وزنه رکوردها بهبود پیدا کرده بود.  ریحانه مبینی، مهسا میرزا طبیبی و فائزه آشورپور در بخش زنان هم‌چنین حمیدرضا کیا، حسین رسولی، پژمان یارولی، همایون همتی، امید امیریان، مهدی پیرجهان، محمدرضا طیبی، شاهین مهردلان، صادق صمیمی، سجاد هاشمی، جلیل ناصری، کیوان قنبرزاده و رضا مقدم در بخش مردان ورزشکاران اعزامی ایران به ترکیه بودند.


رئیس فدراسیون دوومیدانی یکی از دلایل رکورد ضعف دوومیدانی‌کاران در مسابقات جام امام رضا را قرار گرفتن دوومیدانی‌کاران در شرایط مسابقه در آغاز فصل دانست، دوومیدانی‌کاران در آغاز فصل به دلیل بدنسازی هنوز به شرایط کامل آمادگی نرسیدند و همین موضوع هم باعث شده بود که رکوردهای آن‌ها انتظارات را برآورده نکند، اما در مسابقات ترکیه شرایط متفاوت شده بود و حداقل انتظار می‌رفت که در برخی ماده‌ها دوومیدانی‌کاران رکوردهای خود را بهبود ببخشند، اما حتی برخی رکوردها از مسابقات جام امام رضا هم ضعیف‌تر بود، البته رئیس فدراسیون دوومیدانی به این موضوع واقف است که دوومیدانی ایران در برخی ماده‌ها ضعیف است و باید تلاش بیشتری صورت بگیرد.


اهالی دوومیدانی ایران معتقدند اگر این رشته که یکی از پرمدال‌ترین رشته‌های المپیک است در برخی ماده‌ها وضعیت خود را سر و سامان ندهد دوومیدانی در آسیا هم دیگر حرفی برای گفتن نخواهد داشت و زنگ خطر برای دوومیدانی در آسیا هم به صدا درمی‌آید. دوومیدانی ایران سال‌هاست که وضعیت مطلوبی ندارد و در تمامی اداوار المپیک تنها یک مدال در المپیک کسب کرده است. این روزها هم دوومیدانی‌کاران در تلاش هستند تا سهمیه المپیک را کسب کنند؛ تفتیان و احسان حدادی توانستند ورودی المپیک را کسب کنند و مهدی پیرجهان هم از طریق رنکینگ جواز حضور در المپیک را کسب کرده است، البته رنکینگ نهایی ورزشکاران دوومیدانی که براساس آن نفرات راه‌یافته به المپیک مشخص می‌شوند، هنوز اعلام نشده است و ورزشکاران از اول آذرماه ۱۳۹۹ تا اول تیر ۱۴۰۰ فرصت دارند تا با شرکت در مسابقات مختلف رنکینگ خود را ارتقاء دهند. بنابراین در مورد قطعی شدن سهمیه المپیک پیرجهان باید منتظر رنکینگ نهایی دوومیدانی‌کاران باشیم.


اما نکته قابل توجه اینکه حتی وضعیت ملی‌پوشان المپیکی ما هم چندان چنگی به دل نمی‌زند، تفتیان در مسابقات جام امام رضا مدعی شد به دلیل دزدیده شدن کفش‌هایش نتوانسته خوب ظاهر شود؛ هر چند که کارشناسان دوومیدانی این موضوع را تنها بهانه او می‌دانند. تفتیان در مرحله فینال از دونده عراقی عقب ماند و در جایگاه دوم قرار گرفت. در مسابقات جام امام رضا "حسین علی الخفاجی" از عراق با رکورد  ۱۰.۴۴ ثانیه به مقام نخست این رقابت دست یافت. حسن تفتیان از خراسان رضوی با رکورد ۱۰.۴۷ ثانیه دوم شد و رضا محمدحسین ابارقی از کرمان با رکورد ۱۰.۵۹ مقام سوم را کسب کرد. این در حالی است که پیش از این رکورد تفتیان به عنوان سریعترین مرد ایران در رشته دوی سرعت ۱۰۰ متر پیش از این ۱۰.۰۳ ثانیه ثبت شده بود. حالا تفتیان قرار است به زودی برای اردوی برون مرزی راهی فرانسه شود و چندماهی در آن کشور زیر نظر مربی‌اش تمرین کند؛ البته عملکرد ضعیف او باعث شده برخی اهالی دوومیدانی به سفرهای برون مرزی این دونده المپیکی هم انتقاد کنند و آن‌ها معتقدند باید دوباره از تفتیان رکورد ورودی المپیک را بگیرند و بعد از آن برای او هزینه کنند!


احسان حدادی هم که این روزها در آمریکا به سر می‌برد؛ او از بهمن‌ماه سال گذشته برای حضور قدرتمند در آوردگاه توکیو راهی آمریکا شد تا زیر نظر مربی خود مک‌ویلکینز تمریناتش را ادامه دهد. حدادی جزء آن دسته از ورزشکاران است که بسیار مورد توجه مسئولان ورزش ایران است و حتی سال گذشته که بحث جراحی خار پاشنه او مطرح شده بود، با هزینه ۸ هزار یورویی از سوی فدراسیون پزشکی- ورزشی راهی آلمان شد تا خار پاشنه پایش را در خارج از کشور انجام دهد؛ عملی که به راحتی با صرف هزینه اندک می‌توانست در ایران انجام دهد اما به گفته خودش باید پزشکان به او ضمانت می‌دادند تا بتواند در ایران جراحی کند.


در نهایت پس از مدت‌ها حواشی و جنجال و مخالف اعضای هیئت‌ اجرایی کمیته ملی المپیک،حدادی توانست مسئولان ورزش را مجاب کند تا برای چنین عمل ساده هزینه‌ای گزاف بپردازند و او در آلمان زیر تیغ جراحی برود. حالا حدادی تقریباً سه ماه است که در آمریکا به سر می‌برد و در این مدت اخبار و اطلاعات کمی از او مخابره می‌شود و دقیقا کسی نمی‌داند او در امریکا چه کاری انجام می‌دهد و نحو تمریناتش به چه صورت است، البته در چند روز گذشته خبری مبنی بر بازگشت او به ایران مطرح شده بود که رئیس فدراسیون دوومیدانی آن را تکذیب کرد و گفت حدادی برنامه‌ای برای بازگشت به ایران ندارد و قرار است در چند روز آینده پرتاب داشته باشد. البته دبیر فدراسیون دوومیدانی هم در یک مصاحبه‌ای عنوان کرده بود که حدادی به دلیل آسیب‌دیدگی و عمل جراحی که داشته است، زمان می‌برد تا به دوران اوج خود برگردد و فعلا فصل بدنسازی را پشت سر گذاشته است، البته ناگفته نماند این پرتاب‌گر دیسک کشورمان سه ماهی هست که در امریکا به سر می‌برد و او قبل از اردوی برون مرزی‌اش در امریکا عنوان کرده بود شرایطش از نظر روحی و آماده‌سازی بدنی کاملاً شبیه به المپیک لندن است و به همین خاطر به کسب مدال در توکیو بسیار امیدوار است، او در مصاحبه‌های خود بارها اعلام کرده که برای کسب دومین مدال المپیک خیز برداشته است اما حالا صحبت از آمادگی زمان‌بر او می‌شود در حالی که کمتر از سه ماه دیگر به المپیک توکیو زمان باقی نمانده است.


مهدی پیرجهان هم دیگر دوومیدانی‌کار المپیکی کشورمان که فعلاً از طریق رنکینگ توانسته جواز حضور در المپیک را به دست بیاورد در مسابقات بین‌المللی ترکیه در حالی که رکوردار دوی ۴۰۰متر با مانع در ایران است در مسابقات ترکیه در جایگاه دوم قرار گرفت.


با این حال اگرچه فدراسیون دوومیدانی در تلاش است تا ورزشکاران در شرایط خوبی قرار داشته باشند و بتوانند رکوردهای خوبی ثبت کنند اما هنوز رسیدن به این مرحله کار دشواری است و همانطور که رئیس فدراسیون دوومیدانی اذعان دارد وضعیت رکوردی در برخی ماده‌ها ضعیف است. در ادامه وضعیت رکوردی ورزشکاران در مسابقات بین‌المللی ترکیه را بررسی می‌کنیم: 


دوی ۲۰۰ متر


سجاد هاشمی در مرحله مقدماتی این ماده با ثبت زمان ۲۱.۳۲ ثانیه عنوان نخست را به‌ دست آورد و راهی فینال شد اما در مرحله فینال ندوید.


دوی ۸۰۰ متر


امید امیریان با ثبت زمان ۱:۴۷.۰۸ دقیقه عنوان قهرمانی را بدست آورد. پژمان یارولی هم با حد نصاب ۱:۴۷.۳۵ دقیقه در جایگاه دوم قرار گرفت.


دوی ۱۰۰۰۰ متر


جلیل ناصری در جایگاه پنجم قرار گرفت. 


دوی ۴۰۰متر بامانع


مهدی پیرجهان رکوردار این ماده، زمان ۵۰.۲۵ ثانیه را ثبت کرد و در جایگاه دوم قرار گرفت. در این ماده امین‌ محمد تواتی از تونس با زمان ۴۹.۵۶ ثانیه در جایگاه نخست ایستاد.


دوی ۳۰۰۰ متر بامانع


همایون همتی با زمان ۸:۴۸.۱۵ دقیقه پس از دوندگانی از الجزایر و تونس در جایگاه سوم قرار گرفت.


پرش طول


ریحانه مبینی با پرشی به طول ۶.۱۸ متر دوم شد. در این ماده نماینده ازبکستان با ثبت رکورد ۶.۵۸ متر در جایگاه نخست قرار گرفت. طبق اعلام فدراسیون دوومیدانی مدال نقره مبینی اولین مدال پرش طول زنان ایران در یک مسابقه بین‌المللی پس از انقلاب است.


پرش سه‌گام


حمیدرضا کیا با ثبت حدنصاب ۱۶.۵۶ متر در جایگاه نخست قرار گرفت.


پرتاب دیسک


حسین رسولی با پرتابی به طول ۵۷.۶۳ متر عنوان قهرمانی را بدست آورد. صادق صمیمی هم با ثبت حدنصاب ۵۴.۲۷ متر در جایگاه دوم ایستاد.


انتهای پیام/۴۰۵۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر