صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۱ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

ناکامی محض اپه و فلوره؛ بی‌توجهی یا فرصت برای ظهور استعدادها/ باقرزاده: نیاز به زمان داریم

عملکرد دو اسلحه اپه و فلوره در مسابقات زون آسیا نشان داد این دو اسلحه فاصله زیادی با اسلحه سابر دارند و طبق گفته رئیس فدراسیون شمشیربازی باید به این دو اسلحه فرصت داد.
کد خبر : 577938

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، مسابقات زون آسیا به میزبانی ازبکستان در شرایطی برگزار شد که شمشیربازان ایران در دو اسلحه اپه و فلوره از کسب مدال و سهمیه المپیک بازماندند. نتیجه تیم اعزامی شمشیربازی به رقابت‌های آسیایی و ناکامی احتمالی آنها در کسب سهمیه کاملاً قابل پیش‌بینی بود. در اکثر اسلحه‌ها کسی موفق به کسب سهمیه می‌شود که بتواند قهرمانی را کسب کند، اما قطعاً در شرایطی که شمشیربازان ایران در اکثر رقابت‌ها هیچ گاه رنگ مدال را ندیدند، انتظار کسب سهمیه و رفتن روی سکو بعید به نظر می‌رسد. اپه و فلوره شمشیربازی سال‌هاست که موفقیت آن‌چنانی کسب نکرده‌اند و می‌توان گفت در واقع رها شده‌اند و این در حالی است، زمانی که سابر ایران برای اولین بار سهمیه المپیک کسب کرد، اپه ایران جایگاه ویژه‌ای داشت و حتی به مدال آسیایی هم رسیده بود. حالا 9 سال از آن روزها می‌گذرد و فاصله اسلحه سابر و اپه بسیار زیاد شده است به طوری که در مسابقات زون آسیا کاری از پیش نبردند.


در اسلحه فلوره، علیرضا ادهمی و نگین کافی در همان مرحله گروهی حذف شدند. در پایان هم ادهمی در میان ۱۷ نفر پانزدهم شد و نگین کافی هم در میان ۱۴ نفر در رده آخر ایستاد. پریا ماهرخ و محمد رضایی در اسلحه اپه تا مرحله یک چهارم نهایی پیش رفتند اما جایگاه هشتمی ماهرخ در میان ۱۴ بازیکن و عنوان پنجمی رضایی در جدول ۱۹ نفره نصیب ایران شد. نجمه سازنچیان هم تا مرحله یک هشتم نهایی پیش رفت اما در نهایت در میان ۱۱ بازیکن اسلحه سابر پنجم شد. 



فضل‌الله باقرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، درباره عملکرد شمشیربازان در این مسابقات گفت: کشور ژاپن در اسلحه فلوره زبانزد و یکی از مدعیان این اسلحه در دنیاست به طوری که مدال المپیک اسلحه فلوره را هم در کارنامه خود دارد اما همین کشور در اسلحه سابر بسیار ضعیف است و با وجود اینکه یک مربی تراز اول دنیا را استخدام کرده است، اما در آخرین بازی که تیم اسلحه سابر ژاپن با ملی‌پوشان ما داشتند با نتیجه 45 بر 15 شکست خوردند، در صورتی که به همان مربی خارجی ماهانه 17 هزار دلار دستمزد پرداخت می‌کنند. اگر تیم فلوره ایران با تیم ژاپن بازی کند همین شرایط اتفاق می‌افتد و تیم ما هم ممکن است با یک تفاوت امتیاز بسیار زیاد از تیم ژاپن شکست بخورد.

وی افزود: در سایر کشورها هم شرایط به همین صورت است و معمولاً اکثر کشورها در یک اسلحه قدرتمند هستند که این به معنی سهل‌انگاری و بی‌توجهی به اسلحه‌های دیگر نیست. حتی در برخی رشته‌ها مثل شنا، شیرجه و واترپلو هم شرایط به همین صورت است. تیم واترپلوی ایران بعد از 44 سال موفق به کسب مدال آسیایی شد و پس از آن مسابقات این تیم دوباره مدال خواهد گرفت اما در دو رشته دیگر می‌بینیم که مدال‌آوری نشده است. در کشورهایی مثل قزاقستان هم شرایط به همین صورت است. آنها در اپه بسیار مطرح هستند اما در اسلحه سابر ضعیف‌اند یا کشوری مثل سوئیس در دو اسلحه سابر و فلوره جایگاهی ندارد اما در اپه یکی از تیم‌های قدرتمند محسوب می‌شود. بنابراین این اتفاق تنها مختص ایران نیست و در سایر کشورها و رشته‌ها شاهد چنین عملکردی هستیم.


رئیس فدراسیون شمشیربازی اظهار کرد: در مقطعی ممکن است در یک اسلحه استعدادهای بسیار خوبی ظهور کنند، مربی و مدیر فنی جایگاه ویژه‌ای داشته باشند و با برنامه‌ریزی منسجم آن اسلحه را به سوی موفقیت سوق دهند، مثل اتفاقی که در اسلحه سابر افتاد و این اسلحه یکی از شانس‌های کسب مدال در المپیک توکیو محسوب می‌شود. ما در اسلحه سابر موفق به کسب سهمیه تیمی برای اولین بار شدیم و همچنین ملی‌پوشان به صورت انفرادی هم در میدان المپیک بازی خواهند کرد. این نشان می‌دهد که در اسلحه سابر طبق یک برنامه‌ریزی و استعدادهایی که ظهور کردند توانستیم به موفقیت برسیم اما در برخی اسلحه‌ها مثل اپه و فلوره نیاز به نسل جدید داریم که خوشبختانه این نسل جدید هم پیدا شده است اما نیاز به زمان و فرصت داریم.


باقرزاده در پاسخ به این سؤال که وقتی اسلحه سابر برای نخستین بار به سهمیه المپیک رسید ما در اسلحه اپه به مدال آسیایی رسیده بودیم و چرا الان این فاصله به وجود آمده است؟ اظهار کرد: در اسلحه اپه ما نسلی قدرتمند داشتیم که 9 سال پیش موفق به کسب مدال آسیایی شده بودند اما آن نسل کنار رفت و نسل بعدی که پس از آنها ظاهر شد نتوانست انتظارات را برآورده کند اما حالا نسلی به وجود آمده که قطعاً آینده‌دار خواهد بود اما نیاز به زمان داریم. اگر در اسلحه سابر الان یکی از مدعیان در دنیا محسوب می‌شویم به این خاطر بوده که یک پروسه زمانی طی شده تا شمشیربازان به این مرحله رسیدند. در مورد اپه و فلوره هم باید چنین شرایطی اتفاق بیفتد و به آنها فرصت دهیم تا در مسابقات مختلف خودشان را نشان دهند.


وی گفت: ما جلسات متعددی با سرمربیان این دو تیم برگزار کردیم. به جرئت می‌توانم بگویم در اسلحه فلوره و اپه دو مربی خیلی خوب داریم. میرمحمدی در فلوره و یعقوبیان در اپه از مربیان خوب این دو اسلحه هستند. یعقوبیان به تازگی دوره مربیگری در مجارستان را به پایان رسانده است. نسل جدیدی هم که در این دو رشته ظهور کردند به لحاظ شرایط بدنی همگی قد بلند و دست‌های کشیده دارند، بنابراین آنها می‌توانند پس از مدتی در رقابت‌های مختلف خود را ثابت کنند. در 6 ماه گذشته اردوهای متعددی برای این دو اسلحه برگزار کردیم. همان‌طور که سابر ایران هم‌اکنون در دنیا آقایی می‌کند، فلوره و اپه هم با استعدادهای خوبی که ظاهر شده‌اند به زودی پیشرفت خواهند کرد.


باقرزاده عنوان کرد: برای مسابقات زون آسیا اعزام هر کدام از شمشیربازان یکصد میلیون هزینه برای فدراسیون دربر داشت و حتی از قبل می‌دانستیم که نتیجه‌ مورد انتظار را کسب نخواهند کرد، اما تمام تلاش ما در این است که بهترین اردوها را برای آنها برگزار کنیم و از همین حالا این اطمینان را می‌دهم که با حضور یعقوبیان و میرمحمدی دو مربی خوب این دو اسلحه در بازی‌های کشورهای اسلامی در سال 2022 و همچنین المپیک فرانسه در سال 2024 شاهد موفقیت آنها باشیم. از همین حالا برای اردوی مشترک این دو اسلحه با تیم‌های مطرح دنیا برنامه‌ریزی کرده‌ایم البته اگر شرایط کرونا این اجازه را به ما بدهد. هیچ‌گونه تبعیضی بین اسلحه سابر و دو اسلحه دیگر وجود ندارد. تغذیه ملی‌پوشان سابر در اردوها با ملی‌پوشان دو اسلحه دیگر هیچ تفاوتی ندارد. در اسلحه سابر فرصت به ملی‌پوشان داده شد و آنها خودشان را نشان دادند. این موضوع زمان‌بر است و با فرصتی که به اسلحه‌های اپه و فلوره داده می‌شود آنها هم خودشان را نشان خواهند داد.


رئیس فدراسیون شمشیربازی در پاسخ به این سؤال که برخی معتقدند نسخه اسلحه سابر که به‌کارگیری یکی از قهرمانان این رشته به عنوان سرمربی بوده است، در دو اسلحه دیگر جواب نمی‌دهد و اپه و فلوره نیاز به مربیان تراز اول خارجی دارند، اظهار کرد: من به هیچ عنوان این موضوع  را قبول ندارم. این دو مربی اپه و فلوره از قهرمانان این دو رشته هستند. آنها به دانش روز دنیا مسلط هستند  میرمحمدی سه سال در کویت با تیم‌های ملی این کشور کار کرده است. یعقوبیان از قهرمانان بازی‌های آسیایی در رشته اپه است. بنابراین آنها می‌توانند نسل در این دو اسلحه تربیت کنند. ضمن اینکه دستمزد مربی خارجی ماهی 6 الی 7 هزار دلار است که در یک سال دستمزد او تقریباً نزدیک به 2 میلیارد تومان می‌شود. مگر در فدراسیون شمشیربازی چقدر اعتبار وجود دارد که بتوانیم چنین هزینه‌ای را متحمل شویم؟ بنابراین باید به مربیان ایرانی فرصت داد و قطعاً این اطمینان می‌دهم که نسل جدید این دو اسلحه آینده درخشانی خواهند داشت.


انتهای پیام/4057/

انتهای پیام/

ارسال نظر