صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۹ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
التاروتی در گفت‌وگو با آنا:

اظهارات مقامات عربستان در روند مذاکرات وین بی‌تأثیر است

ریاض چاره‌ای جز اتهام‌زنی به ایران نداردیک فعال رسانه‌ای عربستانی‌الاصل با بی‌اهمیت دانستن گفته‌های نماینده دائم رژیم سعودی در سازمان ملل علیه ایران تصریح کرد که ایران در مسیری درست است؛ هم از بابت قانونمند و صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای و هم ازنظر ثابت‌قدم بودن در صیانت از منافع ملی کشور در مذاکرات با ۱+۴ در وین.
کد خبر : 577765

گروه جهان خبرگزاری آنا- محمد جعفری؛ مجتبی التاروتی فعال رسانه‌ای و مجری شبکه اینترنتی احرار معتقد است اظهارات نسنجیده عبدالله بن یحیی المعلمی، نماینده دائم رژیم سعودی در سازمان ملل علیه ایران و درخواست وی از جامعه جهانی برای منعقد کردن یک قرارداد قوی که از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ممانعت کند، موضوعی تازه نیست و خیلی هم اهمیت ندارد. متن کامل مصاحبه با التاروتی به شرح ذیل است:


آنا: المعلمی پیشتر گفته بود که لازم است جامعه جهانی به توافقی با پارامترهای قوی‌تر و طولانی‌تر دست یابد تا بتوان از آن طریق اقدامات نظارتی و کنترلی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را شدت داد.  نظر شما در خصوص اظهارات این مقام سعودی چیست؟


التاروتی: به نظر من اظهارات بی‌پایه و اساس حاکمان سعودی علیه ایران تازگی ندارند و هر بار به شکلی متفاوت از طرف یکی از مقامات سعودی مطرح می‌شوند.  البته این واکنش‌های سعودی‌ها طبیعی به نظر می‌رسند زیرا در یک‌کلام بگویم آن‌ها به این باور رسیده‌اند که توان و قدرت نظامی ایران و استواری ملت ایران را به‌هیچ‌وجه نمی‌توان نادیده گرفت. به همین دلیل است که از هر حربه‌ای استفاده می‌کنند تا مانع عظیم‌تر شدن توانمندی‌های ایران بشوند.




بیشتر بخوانید:


ترابی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد: اخراج آمریکا از منطقه یعنی خارج شدن پنتاگون از عربستان/ هم‌زیستی مسالمت‌آمیز تهران و ریاض از اساس ممکن نیست


دومین حمله پهپادی یمن به اهداف نظامی عربستان




مطمئنم که مقامات ایران هم می‌دانند که این‌گونه اظهارات سعودی‌ها به دلیل درماندگی آن‌هاست. کاری از دستشان به‌جز اتهام زنی بی‌اساس برنمی‌آید.



ایران بدون هیچ‌گونه پنهانکاری به فعالیت هسته‌ای صلح‌آمیز و تقویت توان دفاعی خود ادامه می‌دهد



اظهارات مداخله‌جویانه و پوچ المعلمی و دیگر مقامات سعودی برای ایران فاقد ارزش هستند زیرا جمهوری اسلامی بدون واهمه و به شکلی قانونمند به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد چه در بحث فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای چه در خصوص توسعه توان دفاعی موشکی کشور.


آنا: نماینده دائم رژیم سعودی در سازمان ملل در ادامه سخنانش گفته بود که ایران نقشی بی‌ثبات کننده در منطقه دارد. با توجه به آشنایی کامل شما با اقدامات این رژیم در منطقه چه پاسخی برای آن‌ها دارید؟


التاروتی: در پاسخ به ادامه اتهامات علیه تهران مبنی بر اینکه کشورهای منطقه به‌شدت نگران اقدامات تنش‌زای ایران برای برهم زدن امنیت و ثبات منطقه هستند باید بگویم که این رژیم سعودی است که در یمن دست به کشتار غیرنظامیان ازجمله زنان و کودکان بی‌گناه می‌زند و ثبات منطقه را به خطر انداخته است. این رژیم سعودی است که از ۶ سال پیش تابه‌حال با تشکیل ائتلاف نظامی از مدرن‌ترین تسلیحات غربی برای به‌زانو درآوردن مردم مقاوم یمن استفاده کرده است تا رژیم سیاسی موردحمایت خود را بر یمن حکم‌فرما کند اما نیروهای مردمی یمن با استعانت از خدا و تمسک به وعده الهی نه‌تنها میدان نبرد را به سعودی‌ها و حامیان آن‌ها واگذار نکرده‌اند بلکه ضربات شدیدی هم بر پیکر نظامی و اقتصادی سعودی‌ها وارد کرده‌اند.


رژیم سعودی اکنون به فکر یافتن راه چاره‌ای آبرومندانه برای خلاصی از این جنگ ۶ ساله علیه مردم یمن است اما سعودی‌ها باید بدانند که درست است آن‌ها جنگ را شروع کردند اما در حال حاضر ابتکار عمل جبهه‌ها در دست جبهه مقاومت است و این نیروهای مردمی یمن هستند که سرنوشت بسیار ناگوار متجاوز را رقم خواهند زد.



به گزارش آنا از آغاز سال ۱۳۹۴ تابه‌حال ۴۳ هزار و ۵۹۳ غیرنظامی در یمن شهید و مجروح شده‌اند. ۱۷ هزار و ۹۷ نفر ازجمله سه هزار و ۸۲۱ کودک و دو هزار و ۳۹۲ زن و ۱۰ هزار و ۸۸۲ مرد براثر حملات ائتلاف سعودی و امارات در ۶ سال گذشته به شهادت رسیده‌اند.


همچنین ۲۷ هزار و ۴۹۶ نفر ازجمله چهار هزار و ۱۸۳ کودک و دو هزار و ۸۱۵ زن نیز مجروح شده‌اند.


بخش زیرساخت‌های یمن نیز در این جنگ خانمان سور خسارات فراوانی دیده است. ۱۵ فرودگاه، ۱۶ بندر، چهار هزار و ۷۶۴ جاده و پل، ۳۰۷ ایستگاه و مولد برق، ۵۵۱ شبکه و ایستگاه ارتباطی و دو هزار و ۲۲۸ مخزن آب هدف حملات اشغالگران قرار گرفته‌اند.


یمن در بخش تولید هم آسیب فراوان دیده است. ۳۹۵ کارگاه و کارخانه، ۱۱ هزار و ۳۸۷ مرکز تجاری، ۴۱۶ مزرعه پرورش مرغ و گوسفند و ۲۹۲ کامیون حمل سوخت نیز در اثر حملات هوایی، توپخانه‌ای و موشکی متجاوزان از بین رفته‌اند.


۵۷۱ هزار و ۱۹۰ منزل مسکونی، ۱۷۸ ساختمان دانشگاهی، یک هزار و ۴۱۳ مسجد، ۳۶۷ مرکز گردشگری، ۳۹۰ بیمارستان و درمانگاه، یک هزار و ۱۰۲ مدرسه و آموزشگاه، هفت هزار و ۱۹۱ زمین کشاورزی، ۱۴۳ مکان ورزشی، ۲۴۷ اثر باستانی و ۴۸ ساختمان رسانه‌ای نیز مورد هدف حملات اشغالگران سعودی و اماراتی قرار گرفته‌اند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: نشست وین برجام
ارسال نظر