صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۴ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
با برگزیدگان هشتمین جشنواره فرهیختگان/۴ فریور در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تأمین امنیت سیستم‌های صنعتی با استفاده از هوش مصنوعی

مقاله‌ای که همکاری‌های علمی ۴ دانشگاه را تقویت کردپژوهشگر برتر جشنواره فرهیختگان از تلاش مشترک پژوهشگران دانشگاه‌های ایرانی و استرالیایی در تأمین امنیت سیستم‌های صنعتی با استفاده از هوش مصنوعی خبر داد.
کد خبر : 577586

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری مراسم تجلیل از برگزیدگان این جشنواره به‌صورت مجازی عصر هفتم اردیبهشت جاری به کار خود پایان داد.


دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های اخیر برای ارتقای پژوهش و فناوری گام‌های بسیار مؤثری برداشته و برگزاری جشنواره فرهیختگان برای معرفی دستاوردهای علمی دانشگاهیان نخبه و متخصص از آن جمله است.


۳۰ مهر ۹۹ بود که روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری و سرپرست شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، دستورالعمل برگزاری هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری(فرهیختگان) دانشگاه آزاد اسلامی را به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها ابلاغ کرد.


در این دستورالعمل آمده که پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی این جشنواره را به‌منظور شناسایی و تشویق اعضای هیئت علمی، دانشجویان، دانش‌آموزان و فناوران این دانشگاه در زمینه‌های مختلف علمی، پژوهشی و فناوری به صورت یکپارچه و ملی برگزار خواهد کرد.


دهقانی فیروزآبادی در این دستورالعمل تأکید کرده بود که دبیرخانه استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی موظفند با تشکیل ستاد هماهنگی استانی جشنواره فرهیختگان نسبت به اطلاع‌رسانی، شناسایی و معرفی برترین تولیدات علمی و معرفی «برگزیده در هر بخش» همراه با سوابق و مستندات به دبیرخانه جشنواره اقدام کنند.


با ابلاغ این دستورالعمل فرآیند داوری سوابق پژوهشی و تحقیقاتی واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی برای شرکت در هشتمین دوره جشنواره فرهیختگان از ۲۱ تا ۳۰ بهمن‌ ۹۹ انجام شد.


محورهای این جشنواره پژوهشگر برتر، مقاله، کتاب تألیف، کتاب ترجمه، کتاب ناشر بین‌المللی، ثبت اختراع داخلی، ثبت اختراع بین‌المللی، پایان‌نامه، رساله دکتری، کارشناس پژوهش و فناوری برتر، فناور برتر، کارآفرین برتر، مرکز رشد برتر، شرکت دانش‌بنیان برتر، آزمایشگاه برتر، انجمن علمی، ادبی و هنری، معاون پژوهش و فناوری یا علمی، واحد دانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری، کرسی نظریه‌پردازی، نوآوری و نقد برتر، کرسی ترویجی برتر، مرکز تحقیقات، مدرسه سما، آموزشکده سازمان سما، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، عضو برتر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، مجلات فارسی، مجله غیرفارسی و سرای نوآوری بود.


حوزه‌های علمی هشتمین دوره جشنواره فرهیختگان نیز نشان ویژه، حوزه علوم کشاورزی، حوزه علوم پایه، حوزه فنی و مهندسی، حوزه علوم انسانی، حوزه هنر و معماری، حوزه علوم پزشکی، اختراع، ثبت اختراع بین‌الملل، مرکز رشد، شرکت دانش‌بنیان، انجمن‌ها، کرسی نظریه‌پردازی، کرسی ترویجی، واحد فناور، کارشناس برتر پژوهش، معاون پژوهش و فناوری، آزمایشگاه، واحد دانشگاهی برتر در حوزه پژوهش و فناوری، مرکز تحقیقات، سرای نوآوری، کارآفرین و فناور بوده است.


کمبود بودجه تحقیقاتی مانع اصلی پیشرفت پژوهشگران و محققان



فائزه فریور، استادیار گروه مهندسی کامپیوتر و مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران بوده و دو دوره پسادکتری در زمینه‌های هوش ماشین و کنترل سیستم‌های صنعتی گذرانده‌ و بیش از ۵۰ مقاله در مجلات و کنفرانس‌های معتبر منتشر کرده است.


او عضو ارشد IEEE بوده و نمایندگی کمیته زنان (WIE) این نهاد بین‌المللی را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برعهده دارد.


فریور از جمله افرادی است که موفق شد مقاله خود را با محور فنی و مهندسی و عنوان"Artificial intelligence for detection, estimation, and compensation of malicious attacks in nonlinear cyber-physical systems and industrial IoT (هوش مصنوعی برای شناسایی، تخمین و جبران اثر حملات مخرب در سیستم‌های غیرخطی سایبری- فیزیکی و اینترنت اشیای صنعتی) در هشتمین جشنواره فرهیختگان شرکت دهد و حائز رتبه برتر شود.


پژوهشگر برتر جشنواره فرهیختگان با توجه به کسب رتبه برتر مقاله خود با عنوان «هوش مصنوعی برای شناسایی، تخمین و جبران اثر حملات مخرب در سیستم‌های غیرخطی سایبری- فیزیکی و اینترنت اشیای صنعتی» بیان می‌کند که این مقاله همکاری‌های علمی چهار دانشگاه ایران و استرالیا را تقویت کرده است.


خبرنگار آنا به همین مناسبت برای اطلاع از جزئیات حضور فریور در هشتمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی و کسب عنوان برتر این جشنواره در بخش مقاله برتر (گروه فنی مهندسی) گفت‌وگویی را با این پژوهشگر ترتیب داده است که مشروح این گپ و گفت در پی می‌آید:


آنا: دلایل انتخاب مقاله شما به‌عنوان برتر جشنواره فرهیختگان براساس چه شاخص‌ها و مؤلفه‌هایی بوده است؟


فریور: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شاخص‌ها و مؤلفه‌هایی برای ارزیابی کیفیت مقالات علمی تعیین کرده که ارزیابی مقاله (شرکت داده‌شده در جشنواره فرهیختگان) نیز براساس همان شاخص‌ها صورت گرفته و این مقاله برتر در نشریه بین‌المللی IEEE Transactions on Industrial Informatics چاپ شده است. این مجله از معتبرترین مجلات بین‌المللی در حوزه مهندسی و صنعتی بوده و جزء چهار درصد مجلات برتر این حوزه در جهان است.


این مجله در Web of Science نمایه می‌شود. شاخص Impact Factor برای این مجله ۹.۱ و رتبه مجله Q۱ است.


آنا: چه شاخص‌هایی سبب موفقیت این مقاله و کسب مقام برتر توسط شما شد؟


فریور: موضوع تحقیقاتی مقاله ازجمله موضوعات به‌روز دنیا در زمینه پژوهش صنعتی است، از این رو ایده این مقاله بسیار مورد استقبال قرار گرفت. از زمان چاپ آن تاکنون که یک سال گذشته، بیش از ۶۸ ارجاع داشته و در مقالات سایر پژوهشگران جهان مورد استناد قرار گرفته است.


این تحقیق ماحصل تلاش و همکاری بنده و چند نفر از پژوهشگران برجسته بین‌المللی است و علاوه بر اینکه موجب ارائه دستاوردهای علمی و پژوهشی خوبی شده، همکاری‌های علمی بین دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه تهران، دانشگاه مک کوئری و دانشگاه چارلز داروین در استرالیا را نیز تقویت کرده است. این موارد به همراه شاخص‌های برجستگی نشریه، موجب کسب مقام برتر مقاله شد.


آنا: موانع پیش روی پژوهشگران برای فعالیت پژوهشی و تحقیقاتی در کشورمان را چه می‌دانید؟


فریور: متأسفانه محدودیت‌ها و موانعی برای فعالیت‌های پژوهشی در کشور وجود دارد که بزرگ‌ترین آنها بودجه تحقیقاتی است که به قدر کافی در اختیار اعضای هیئت علمی قرار نمی‌گیرد. این بودجه بسیار محدود است و دانشگاه آیین‌نامه مدونی برای این منظور ندارد.


بیشتر اوقات استادان دانشگاه‌ قدرت تامین تجهیزات و امکانات لازم برای انجام تحقیقات و ارتقای کیفیت آن را ندارند و با وجود تبلیغات گسترده‌ای که در زمینه حمایت از پژوهشگران می‌شود در عمل چنین چیزی رخ نمی‌دهد. به‌عنوان مثال استادان دانشگاه آزاد اسلامی مورد حمایت برخی مراکز زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مانند صندوق حمایت از پژوهشگران کشور یا مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی و بین‌المللی قرار نمی‌گیرند.


آنا: آیا کشور در حوزه پژوهش جایگاه مناسبی دارد، بایدها و نبایدهای این حوزه چیست؟


فریور: خوشبختانه در کشور ما استادان و پژوهشگران توانمند، خوش‌فکر و خوش‌ایده بسیار زیاد هستند و این موجب ارتقای سطح علمی کشور در حوزه پژوهش شده است.


جایگاه جهانی ایران در حوزه فنی و مهندسی


از مهم‌ترین نکاتی که باید در حوزه پژوهش توجه قرار گیرد، می‌توان رعایت اخلاق پژوهشی، به‌کارگیری نتیجه پژوهش در رفع مسائل صنعتی، تقویت همکاری بین پژوهشگران و صنعتگران و پرورش پژوهشگران برای نسل آینده را نام برد.


آنا: آیا در عرصه پژوهش و فناوری جایگاه خوبی در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای به دست آورده‌ایم؟


فریور: سال‌های اخیر با تلاش‌های گسترده‌ای که اعضای هیئت علمی در تمام رشته‌های مهندسی و علوم داشته‌اند، کشور ما جایگاه برجسته‌ای در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی کسب کرده که امیدوارم این تلاش‌ها مستمر و در راستای ارتقای هرچه بیشتر رتبه علمی کشور در زمینه‌های پژوهش و فناوری باشد.


آنا: توصیه‌های شما برای موفقیت جوانان، دانشجویان و پژوهشگران چیست؟


فریور: با توجه به افزایش سطح دانش و رقابت‌های ملی و بین‌المللی، دیگر بدون تلاش مستمر و کار گروهی امکان موفقیت وجود ندارد و جوانان نباید در این راه ناامید شده و یا دست از تلاش بردارند. برای دستیابی به اهداف خود، همواره تلاش کنند و با توکل به خدا و امیدواری بر موانع و محدودیت‌ها غلبه کنند.


آنا: و سخن آخر...


فریور: از تلاش‌های مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و برگزارکنندگان جشنواره فرهیختگان قدردانی می‌کنم؛ مطمئناً برگزاری چنین جشنواره‌هایی سبب تحرک علمی و ایجاد انگیزه در پژوهشگران می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/پ

انتهای پیام/

ارسال نظر