صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۲ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
در یگ گفتگوی مجازی مطرح شد؛

استقبال گوینده خبر تلویزیون از آموزش فن‌بیان به فارسی‌آموزان غیرایرانی

صداپیشه و گوینده با سابقه خبر در پنجمین برنامه زنده «با سخنوران سعدی» درباره بهینه‌سازی صدا، تعریف فن بیان و آموزش فن بیان به فارسی‌آموزان صحبت کرد.
کد خبر : 576952

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از روابط عمومی بنیاد سعدی، در پنجمین برنامه «با سخنوران سعدی» حمیدرضا امیرافضلی استاد سخنوری و مهارت‌های ارتباطی و مجری این برنامه میزبان علیرضا عسکریان مجری و گوینده خبر تلویزیون بود.


امیرافضلی ضمن ارائه توضیحاتی درباره برنامه «با سخنوران سعدی» به تحلیل اهمیت آموزش فن بیان در شیوایی سخن فارسی پرداخت و با طرح سوالاتی از مهمان برنامه خواست تا بخشی از تجربیات عملی خود در عرصه گویندگی و فن بیان را با بینندگان برنامه به اشتراک بگذارد و در مورد دوره‌ها و تلاش هایی که برای تبدیل‌شدن به یک گوینده خوب لازم است توضیحاتی ارائه کند.


علیرضا عسکریان در ابتدای این گفت‌وگو در مورد آموزش فن بیان گفت: من معتقدم در کلاس‌های گویندگی باید به صورت پایه‌ای و از تعاریف اولیه به این موضوع پرداخته شود و در کلاس‌های گویندگی همیشه اولین سوالی که از هنرجویانم می‌پرسم این است که صدا چیست؟



وی ادامه داد: صدا ارتعاش تارهای صوتی به وسیله بازدم است، با این تعریف تا دم مناسبی نباشد بازدمی وجود ندارد، پس ما برای ساختن یک صدای مناسب باید ابتدا نحوه تنفس صحیح را یاد بگیریم.


این مدرس فن بیان و گویندگی افزود: برای اینکه صدای ما بهینه شود، باید با یک سری از فاکتورها همراه باشد. زبان فارسی سی‌ودو حرف دارد و با تلفظ صحیح می‌توان صداهای کشیده و کوتاه را به شکل درست بیان کرد. به کارگیری صحیح حروف در یک کلمه و به کارگیری صحیح یک کلمه در یک جمله، ساده ترین تعریف فن بیان است.


عسکریان با بیان اینکه قدم بعدی برای بیان صحیح داشتن «اعتدال به نفس» است، در توصیف این اصطلاح گفت: من اعتماد به نفس را به اعتدال به نفس تغییر داده‌ام، برای اینکه اعتماد به نفس بالا می تواند مضرتر از اعتماد به نفس پایین باشد. زمانی که بتوانید یک گفت وگوی جدی را به صورت محاوره بیان کنید و لطمه ای به سخن وارد نشود، در واقع یکی از فاکتورهای مهم «اعتدال به نفس» را از آن خود کرده‌اید.


وی با اشاره به اینکه برای گویندگی صرفاً یک صدای خوب کافی نیست، افزود: یک گوینده باید بداند یک محتوا را در چه زمانی، چطور و در اختیار چه کسی می‌گذارد؛ این یک نوع خودشناسی و مخاطب شناسی است.


این صداپیشه با تاکید بر نقش تاثیرگذار بنیاد سعدی گفت: اشاعه زبان فارسی از طریق «بنیاد سعدی» به خودی خود ارزشمند است و در نظر من تمام عزیزان غیرفارسی زبانی که فارسی صحبت می‌کنند ارزشمندند و بهترین فن بیان را دارند.
در پایان این گفتگو عسکریان در پاسخ به دعوت امیرافضلی برای همراهی گروه «با سخنوران سعدی» و همچنین حضور در کلاس های آموزش فن بیان به فارسی‌آموزان غیر ایرانی، گفت این دعوت را با افتخار می پذیرد و تاکید کرد این برنامه بسیار مثبت و ارزشمند است و این گروه را همراهی خواهد کرد.


شایان ذکر است برنامه «با سخنوران سعدی» به همت حمیدرضا امیرافضلی و با حمایت بنیاد سعدی و سمیرا یافتیان مدیر روابط عمومی بنیاد، از زمستان گذشته و با هدف ارتقای کیفیت بیان فارسی آموزان جهان و با شعار "فارسی را زیباتر صحبت کنیم" فعالیت خود را آغاز کرده است. "با سخنوران سعدی" علاوه بر اجرای برنامه های زنده آموزشی و دعوت از چهره های سرشناس عرصه گویندگی، قرار است دوره های آموزشی گویندگی و فن بیان را برای فارسی آموزان برگزار کند.


 انتهای پیام/۴۱۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر