درخشش دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه ورزش حرفهای/ تربیت بدنی واحدها رتبهبندی میشوند
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-علیرضا محمدی؛ ورزش دانشگاهی در سالهای متمادی موفقیتهای بسیاری با حضور ورزشکاران برجسته رقم زده است. این ورزش در بین دانشجویان طرفداران بسیاری دارد و هر ساله استعدادهای جدید و خلاق در عرصه ورزش دانشجویی بروز و ظهور پیدا میکنند.
دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن باشگاه فرهنگی ورزشی، رشتههای متعددی در حوزه مردان و زنان دارد و نقش مؤثری در علمیسازی ورزش کشور ایفا کرده است. این دانشگاه با وجود تیمهای حرفهای ظرفیت بالایی برای توسعه ورزش همگانی، قهرمانی و حرفهای دارد.
دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۹۹ علیرغم شرایط کرونایی با کمترین هزینه، بیشترین توفیق را داشته و مقامهای خوبی کسب کرده است. خبرگزاری آنا در همین راستا با امیرعباس لشگری، رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی به گفتوگو نشسته است که در ادامه میخوانید.
بیشتر بخوانید:
کسب ۱۷ کرسی برتر ورزشی در دانشگاه آزاد اسلامی/ از ظرفیت ورزشکاران نخبه مدارس سما استفاده میشود
درخشش دانشگاه آزاد اسلامی در ورزش حرفهای
آنا: درباره ورزش حرفهای دانشگاه آزاد اسلامی توضیح بفرمایید.
لشگری: دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه ورزش حرفهای با بودجه محدودی که داشت، نتایج بسیار خوب و درخشانی را گرفت و در رشته واترپلو قهرمان شد.
همچنین بیش از ۴۰ ساعت شبکههای ورزش و سه سیما پخش مستقیم داشتیم و تیمهای دانشگاه آزاد اسلامی به اسم این دانشگاه در مسابقات حضور داشتند که این موضوع بهنوعی تبلیغ ورزش در دانشگاه آزاد اسلامی است. به تمام مؤسسات آموزش عالی اعلام میکنیم که دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه ورزش حرفهای بهخوبی درخشیده است و به جرئت میتوانم بگویم که در این زمینه یک سر و گردن نسبت به سایر مؤسسات آموزش عالی بالاتر و پیشرو هستیم.
تربیت بدنی واحدها در سامانه نظارت و ارزیابی رتبهبندی میشوند
آنا: آیا نظارت و ارزیابی از ورزش دانشجویی در واحدها انجام میشود؟
لشگری: بنده از ۲۷ اردیبهشت ۹۹ مسئولیت ورزش دانشگاه آزاد اسلامی را برعهده گرفتم و اقدامات زیرساختی را در مرکز ورزش و تربیت بدنی آغاز کردیم که یکی از این آنها، سامانه نظارت و ارزشیابی است. قبلاً هیچگونه نظارت و ارزشیابی از تربیت بدنی واحدها نداشتیم اما در حال حاضر ۸ شاخص را طراحی و نهایی کردیم که بر اساس آنها، ادارههای تربیت بدنی حدود ۲۸۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی ارزیابی، رتبهبندی و امتیازدهی میشوند. همچنین در نهایت کارنامه ورزشی برای تربیتبدنی واحدها در نظر میگیریم که کاری بسیار ارزشمند خواهد بود.
روی این سامانه همکارانمان در مرکز ورزش و مرکز اطلاعات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی زحمت بسیاری کشیدند تا توانستیم این سامانه را تقریباً نهایی کنیم. با این سامانه اداره تربیت بدنی کل واحدها بر اساس شاخصهایی که به آنها اعلام شده است، اطلاعات خودشان را در این سامانه بارگذاری خواهند کرد و در نهایت بر اساس امتیازهایی که هر واحد تربیت بدنی میگیرد با هم مقایسه و رتبهبندی میشوند.
همچنین واحدها هم در سطح خودشان با هم مقایسه میشوند. در واقع بر اساس تعداد دانشجو، واحدهایی که زیر ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو دارند با هم مقایسه میشوند، واحدهایی که بین ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار دانشجو دارند نسبت به هم مقایسه خواهند شد، بین ۵ تا ۱۰ هزار و همینطور بالا میرود؛ طبیعتاً واحدی که کوچک بوده و تعداد دانشجویان کمتری نسبت به واحدی که در مرکز استان است، دارد، با هم مقایسه نمیشوند بلکه هر واحدی در سطح خود با واحد هم سطح خود مقایسه خواهد شد. در واقع این موضوع یکی از کارهای ماندگار در مرکز ورزش و تربیت بدنی است که موجب میشود واحدها بدانند در چه سطحی قرار دارند و چه رتبهای را بر اساس فعالیتهایشان به دست آوردهاند و فعالیتهایشان هم دیده شود.
سامانه نظارت و ارزیابی، سامانه بسیار خوب مدیریتی است که نقاط قوت و ضعف اداره تربیت بدنی واحدها را میبینیم و بر اساس آن سعی بر رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت خواهیم کرد. در این سامانه شاخصها بر اساس مسابقات، ورزش همگانی، موضوعهای آموزشی، تسهیلات دانشجویان ورزشکار، تیمهای حرفهای، اماکن و فضاهای ورزشی و... احصا شده است. بر اساس این شاخصها، هر اداره تربیت بدنی در هر واحد امتیاز خود را بر اساس فعالیتی که در آن حوزه انجام داده میگیرد و این امتیازها در اختیار مدیریت آن واحد و اداره تربیت بدنی قرار خواهد گرفت. سعی ما این است که در پایان نیمسال بتوانیم اداره تربیت بدنی واحدها را رتبهبندی کنیم.
راهاندازی شوراهای تخصصی ورزش دانشگاه آزاد اسلامی در استانها
آنا: درباره راهاندازی شوراهای تخصصی ورزش استانها توضیح بفرمایید.
لشگری: یکی دیگر از کارهای زیرساختی خوبی که بعد از ورزش قهرمانی و سامانه نظارت انجام شد، موضوع راهاندازی شوراهای تخصصی ورزش استانهاست. در واقع برای اینکه یک فعالیت ورزشی را در استان داشته باشیم، قاعدتاً باید یک مرکزی، تصمیمگیریهایی را در سطح استان انجام دهد که بتواند تمام واحدهای زیرمجموعهاش را پوشش دهد و همسو با اهداف مرکز ورزش و تربیت بدنی جلو بروند و بتوانند فعالیت خودشان را بهخوبی انجام دهند و در سطح استان، این فعالیتها نظارت و دیده شود.
به همین منظور آییننامه شورای تخصصی ورزش استان را نوشته و به تمامی استانها ابلاغ کردیم و در حال حاضر تمامی استانها شورای تخصصی ورزش را راهاندازی کردهاند. با ترکیب جدیدی که ابلاغ کردیم، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بهعنوان رئیس شورا، معاون فرهنگی و دانشجویی استان بهعنوان نایبرئیس این شورا و مدیر تربیت بدنی استان بهعنوان دبیر این شورا هستند. همچنین یک دانشجوی ورزشکار و نخبه ورزشی به نمایندگی از دانشجویان در این شورا حضور دارد. از دیگر اعضای شورا میتوان به اعضای هیئت علمی رشته تربیت بدنی و مدیرکل ورزش و جوانان استان که از خارج از دانشگاه آزاد اسلامی به شورا دعوت شده است، اشاره کرد.
هدف ما این است که ورزش دانشگاه آزاد اسلامی را گسترش دهیم و فقط در چارچوب خود دانشگاه نباشد بلکه بتوانیم با سایر سازمانها، نهادها و وزارتخانهها از جمله وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و... ارتباط داشته باشیم. لذا مدیرکل ورزش و جوانان استان در شورای تخصصی استان میتواند یک زمینه همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی و هیئتهای ورزشی که زیر نظر این مدیرکل است، باشد. در هر استانی حدود ۵۰ هیئت ورزشی وجود دارد که نظارت و مدیریت کامل آنها برعهده اداره کل ورزش و جوانان استان است و وقتی این فرد در شورای تخصصی ورزش ما حضور داشته باشد، یقیناً میتواند منشأ خیر برای تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی باشد.
همچنین از اعضای دیگر این شورا، نماینده مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی هستند که قبلاً حضور نداشتند و در ترکیب جدید قرار دارند. این موضوع میتواند ارتباط نزدیکی را بین واحدهای آموزشی و مدارس سما ایجاد کند و موضوع استعدادیابی و شناسایی دانشآموزان نخبه ورزشی از طریق حضور نماینده سما در کنار واحدهای دانشگاهی اتفاق خواهد افتاد.
طراحی سامانه آنلاین مسابقات غیرحضوری ورزش دانشگاه آزاد اسلامی
آنا: درباره سامانه مسابقات مجازی توضیح دهید.
لشگری: متأسفانه بیماری کرونا در سال ۹۹ خیلی شیوع پیدا کرد و منجر به تعطیلی واحدهای دانشگاهی و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی شد، لذا باید سامانهای را ایجاد میکردیم که فعالیتهای غیرحضوری ورزشی تداوم داشته باشد و دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی بتوانند با امنیت کامل در این فضا قرار گرفته و فعالیت خودشان را انجام دهند.
بنابراین سامانهای به نام سامانه مسابقات غیرحضوری در اسفندماه ۹۹ طراحی و آماده شد. البته حدود ۵ ماه زمان برد تا این سامانه راهاندازی شود. در این سامانه مسابقات مختلف طراحی و برنامهریزی میشود. دانشجویان با شماره دانشجویی و کد ملی خود وارد این سامانه خواهند شد و رشتهای که علاقهمند آن هستند را انتخاب کرده و در آن شرکت میکنند. سپس این مسابقات را داوری کرده و به نفرات برتر جایزه تعلق خواهد گرفت. این مسابقات در بین دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی قابل استفاده خواهد بود.
در واقع با سامانه غیرحضوری مسابقات کاری کردیم که ورزش توقف نکند، ادامه پیدا کند و فعالیتهای جسمی را افرادی که در منزل هستند و به علت بیماری کرونا نمیتوانند در دانشگاه حضور پیدا کنند، این فعالیتها را انجام دهند تا بتوانیم این مسابقات را برگزار کنیم.
با توجه به اینکه این سامانه متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه است، از نظر امنیتی قابل قبول خواهد بود و بر روی امنیت فیلمهایی که ارسال میشود خیلی حساس بودیم و با موفقیت این روند ادامه دارد. در ایام عید نوروز نیز جشنوارهای در نظر گرفتیم و در حال حاضر این مسابقات غیرحضوری از اسفند ۹۹ در سراسر کشور در چهار رشته بارفیکس، شنای سوئدی، روپایی و طنابزنی در بخش آقایان و بانوان شروع آغاز که در سراسر کشور در حال برگزاری است.
در ایام عید نوروز، جشنواره فرهنگی دانشجویی برای کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی با حمایت بسیج کارکنان آغاز شد و کارکنان تا ۲۶ اردیبهشتماه سال ۱۴۰۰ فرصت دارند که در این مسابقات شرکت کنند. این هم توفیقی است که برای دانشگاه آزاد اسلامی اتفاق افتاد و شاید جزو معدود مؤسسات آموزش عالی باشیم که این سامانه را بهصورت اختصاصی برای خود ایجاد کردهاند.
تهیه اطلس اماکن ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی
آنا: در حال حاضر اطلس اماکن ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی تهیه شده است؟
لشگری: بله. اطلس اماکن ۳۱ استان و دو واحد مستقل تهیه شده و بر روی سایت مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی به آدرس varzesh.iau.ir بارگذاری شده است. در واقع واحدها تصاویر اماکن ورزشی خود را بهصورت حرفهای گرفتهاند و با ذکر مشخصات این مکانها و فضاهای ورزشی در سایتی که گفتم، بارگذاری شده است. این موضوع را با وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در میان میگذاریم تا بتوانیم تعامل بیشتری با آنها داشته باشیم و این فضاهای ورزشی بتواند در اختیار تیمهای ملی قرار بگیرد.
بنابراین این اقدام یک درآمدزایی غیرشهریهای برای دانشگاه آزاد اسلامی دارد همچنین و افتخار میکنیم که میزبان ورزشکاران ملیپوش هستیم. از سوی دیگر نام دانشگاه در بین فدراسیونها، وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و جامعه ورزش شناخته میشود و میتواند کمک کند به اینکه سطح ورزش دانشگاه آزاد اسلامی بیش از پیش ارتقا پیدا کند.
انتهای پیام/۴۱۱۸/پ
انتهای پیام/