کلاب هاوس و کلاف سردرگم بودن یا نبودن/ زبالههای کرونایی بلای جان حیوانات
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
اتصال سرویسهای اینترنت ماهوارهای به شبکه حملونقل
پروژه اینترنت ماهوارهای استارلینک هم اکنون در مرحله آزمایشی قرار دارد و برای ارزیابی کیفیت آن خدمات محدودی به کاربران در نقاط مشخصی از جهان عرضه میشود. ایلان ماسک مدیرعامل شرکت اسپیسایکس در توئیتی اعلام کرد به زودی اینترنت ماهوارهای به شبکه حملونقل وصل خواهد شد و وسایل نقلیه هوشمند میتوانند از خدمات این نسل از اینترنت استفاده کنند.
ایلان ماسک سرویسهای اینترنت ماهوارهای را تنها منحصر به خودروهای تسلا ندانسته و مدعی است از این خدمات میتوان در هواپیماها، کامیونها و کشتیها استفاده کرد. این صحبتهای مدیرعامل اسپیسایکس نشان دهنده تغییری بزرگ در سیاستهای این شرکت است زیرا قوانین اعلام شده در مورد پروژه استارلینک اجازه نمیداد که کاربران سختافزار لازم برای ارتباط با ماهواره را جابهجا کنند ولی به نظر میرسد در آیندهای نزدیک رانندگان کامیون و خلبانان هواپیما حتی در دورافتادهترین نقاط نیز به اینترنت ماهوارهای دسترسی خواهند داشت.
برتری دفاعی با «واقعیت مجازی» و «واقعیت افزوده»
چشمانداز جنگ، یک صنعتِ همواره در حال پیشرفت است. در گذشتههای دور مردم در جنگ از شمشیر و سلاحهای فلزی دیگر برای مبارزه استفاده میکردند. اما امروزه با توجه به پیشرفتهای صورتگرفته مفهوم جنگهای بیولوژیک و تجاری شنیده میشود. حتی اگر جنگهای بدون خونریزی یک احتمال باشد، جنگ در زمین هنوز هم هیاهوی خود دارد. با کمک فناوری، میدانهای نبرد فیزیکی پیچیدهتر میشوند. بهطور ویژه «واقعیت مجازی» (VR) و «واقعیت افزوده» (AR) انقلاب بزرگی در نحوه وقوع جنگ رقم میزنند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
وقتی از واقعیت افزوده صحبت میکنیم، اولین چیزی که به ذهن ما خطور میکند، فیلترهای دوربین موبایل و یا فیلترهای برخی شبکههای اجتماعی مانند اسنپچت است. این فیلترها جلوهای مجازی به چهره ما میبخشد و جالب و خندهدار به نظر میرسد. اما کاربردهای واقعیت افزوده بسیار فراتر از آن است. از طرف دیگر، واقعیت مجازی در بسیاری زمینهها بهعنوان مکمل واقعیت افزوده عمل میکند. حوزه دفاعی پیشتاز استفاده از فناوریهای پیشرفته جهت آموزش و جنگ بوده است. همانطور که میدانهای نبرد بهطور مداوم در حال پیشرفت است، برخی از کشورها برای مقابله با دشمنان خود و رسیدن به برتری در میدان جنگ، بهکارگیری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را در سیستم دفاعی خود آغاز کردهاند. با گسترش امکان پردازش دادهها و گرافیک، میزان استفاده از این دو فناوری در سیستمهای دفاعی بهطور تصاعدی در حال رشد است.
رکورددارشکنی پلی استیشن در میان کنسولهای بازی همچنان ادامه دارد
فروش بازیهای رایانهای پس از شیوع بیماری کرونا در جهان افزایش چشمگیری داشته و این روند همچنان ادامه دارد. در چنین شرایطی شرکت سونی با کنسول بازی پلی استیشن 5 رکورددار فروش کنسول بازی در سطح جهان است و توانسته با عرضه این دستگاه سود کلانی را بهدست آورد.
بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی مؤسسههای بینالمللی فروش بازیهای ویدئویی در ماه مارس 2021 نسبت به زمان مشابه سال گذشته بیش از 18 درصد افزایش یافته و به عدد 5.6 میلیارد دلار رسیده است. در همین بازه زمانی فروش سختافزارهای سرگرمی مانند کنسولهای بازی بیش از 47 درصد افزایش داشته و شرکتهای سازنده این دستگاهها جهشی 680 میلیون دلاری را تجربه کردهاند. سونی تا این لحظه موفقترین شرکت از لحاظ فروش کنسول بازی در کشورهای مختلف دنیا است و پس از پلی استیشن کنسول نینتندو سوئیچ در جایگاه دوم قرار دارد.
همهگیری کرونا چه زمانی تمام میشود؟
طبق یک نظرسنجی انجامشده از ۲۱ هزار فرد بالغ در ۳۰ کشور، ۵۹ درصد مردم معتقدند زندگی عادی طی ۱۲ ماه آینده باز خواهد گشت. در این میان برخی کشورها مثبتاندیشتر هستند؛ در روسیه، هند و چین بیش از ۷۰ درصد مردم معتقدند در عرض یک سال دیگر کرونا از بین خواهد رفت و همهچیز عادی میشود. اما در ژاپن از هر ۵ نفر، ۴ نفر معتقدند این امر سالها طول میکشد. همچنین بیش از نیم از مردم فرانسه، اسپانیا و کره جنوبی نیز همینطور فکر میکنند.
این نظرسنجی همچنین نشان داد ۲۰ درصد مردم جهان معتقدند بیش از ۳ سال طول میکشد تا زندگی عادی به روال قبل برگردد. از این گذشته، ۸ درصد مردم جهان بر این باورند که زندگی دیگر هرگز مانند قبل نخواهد بود.
اعضای پیامرسان واتساپ ردیابی میشوند!
بررسیهای یک شرکت امنیتی نشان میدهد واتساپ در حال طراحی سیستمهای خاصی برای ردیابی کاربران این پیامرسان در سراسر دنیا است. در واقع مدیران واتساپ به دنبال ثبت موقعیت جغرافیایی دقیق هر کاربر در هر محلی از کره زمین هستند.
یکی از مدیران شرکت امنیت شبکه Traced گفت: «وقتی که کاربران واتساپ وارد این اپلیکیشن میشوند وضعیت آنها به حالت Online تغییر میکند و در همین لحظات سرورهای واتساپ اطلاعاتی مختلفی از قبیل چتهای چند ساعت قبل و موقعیت جغرافیایی را ثبت و ذخیرهسازی میکنند. در حقیقت آنچه مدیران واتساپ به دنبال آن هستند نقض آشکار حریم خصوصی کاربران است و به نظر میرسد هیچ نهادی نیز قصد جلوگیری از ادامه چنین فعالیت غیرقانونی را ندارد.»
روزه گرفتن سبب تنظیم خودکار فشار خون در بدن میشود
تحقیقات گسترده دانشمندان در مراکز علمی سراسر جهان حاکی از آن است که روزه گرفتن فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد و موجب بهبود عملکرد مغز و دستگاه گوارشی میشود.
قرنهاست مردم در مناطق مختلف کره زمین در ایام مشخصی از سال روزه گرفته و چند ساعت در طول شبانهروز غذای و آشامیدنی میل نمیکنند. روزه گرفتن تنها منحصر به دین اسلام نیست و پیروان سایر ادیان الهی نیز روزه میگیرند ولی شرایط و نحوه روزهداری آنها با مسلمانان متفاوت است. هرچند این تفاوتها تنها در ظاهر روزهداری بوده و هدف از انجام چنین عملی تقرب به درگاه خداوند است. رمضان ۱۴۰۰ در حالی آغاز شده است که کرونا همچنان مهمان ناخوانده میلیونها نفر در سراسر جهان است و روزهداران گرامی باید بیش از گذشته مراقبت سلامتی خود و اعضای خانوادهشان باشند. قصد داریم در ادامه ماه مبارک رمضان تعدادی از فواید روزهداری را برای مخاطبان بیان کنیم.
نابودی محیطزیست به وسیله ماسک
با شیوع ویروس کرونا در جهان، بسیاری از دانشمندان، پزشکان و متخصصان تلاش کردند راههای مقابله با این ویروس را شناسایی کرده تا از گسترش این بیماری و ابتلای بیشتر مردم جلوگیری کنند. راهحل اولیه استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی (PPE) بود. درنتیجه بهطور ناگهانی و انفجاری، تولید و استفاده از ماسکها و دستکشهای یکبارمصرف افزایش یافت. درحالیکه افراد برای محافظت از خود در برابر ویروس کرونا تلاش میکردند، مشکلاتی هم در کنار آن ایجاد شد؛ ازجمله سرازیر شدن حجم زیادی از ماسکها و دستکشهای استفادهشده به حیاتوحش و محیطزیست. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
زبالههای کرونایی بلای جان حیوانات
محققان در یک مطالعه جدید از اثرات کشنده «زبالههای کرونایی» بر حیوانات و زیستگاه طبیعی آنها گزارش دادهاند که میتواند بسیاری از حیوانات را به دام انداخته و نیز حیاتوحش آنها را از بین ببرد. این مطالعه توسط گروهی از محققان هلندی انجام شده است. آنها میگویند زبالههای کرونایی عمدتاً شامل دستکش یکبارمصرف (معمولاً لاتکس) و ماسک یکبارمصرف است که از رشتههای لاستیکی و بیشتر پارچه پلیپروپیلن تشکیل شده است. ماسک و دستکش هر دو خطر گیر افتادن، به دام افتادن و فرورفتن حیوانات را به دنبال دارند که از اصلیترین تأثیرات زیستمحیطی آلودگی پلاستیک است.
تولید برق از عرق بدن انسان
گروهی از محققان دانشگاه توکیو بهتازگی نوعی سلول سوختی اختراع کردند که از عرق بدن انسان انرژی الکتریکی تولید و برق مورد نیاز برای گجتهای پوشیدنی را تأمین میکند. سازندگان این سلولهای سوخت زیستی مدعی هستند با استفاده از این اختراع میتوان انرژی الکتریکی انواع گجتهای پوشیدنی را برای مدت طولانی تأمین کرد.
گجتهای پوشیدنی از جمله پرطرفدارترین دستگاههای الکترونیکی در سراسر دنیا هستند و گروههای زیادی از مردم به منظور بررسی وضعیت سلامتی خود از این دستگاههای کوچک استفاده میکنند. اما تقریباً همه انواع گجتهای پوشیدنی باتری ضعیفی دارند و تنها برای مدت محدودی کار میکنند. در موارد متعددی پزشکان پس از بررسی اطلاعات ثبت شده در گجتهای پوشیدنی توانستهاند شرح حال تقریباً کاملی از بیماران بهدست آورده و اقدامات لازم برای بهبود وضعیت جسمانی آنها را انجام دهند.
بازاریابی مشکل بزرگ تولیدکنندگان ایرانی
فعالان شاغل در حوزههای گوناگون صنعت تلاش میکنند ضمن ایجاد نهادهای تخصصی در زمینه فعالیت خود پل ارتباطی بین دولت و بخش خصوصی ایجاد کرده و از این طریق مشکلات، انتقادات و پیشنهادهای خود را به گوش مسئولان برسانند. صنعت فناوری اطلاعات از جمله صنایعی است نقش تأثیرگذاری در پیشبرد اهداف کلان اقتصاد دیجیتال دارد و از همین رو دولت و بخش خصوصی در این حوزه نیازمند ارتباط مستمر و مؤثر هستند. صدها هزار نفر در بخشهای مختلف صنعت آیسیتی مشغول به کارند و هر گونه تغییر در سیاستهای دولت زندگی افراد زیادی را تحت تأثیر قرار میدهد. شرح کامل این گفتوگو را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
اصلاح الگوهای مدیریتی برای مقابله با انحصار در فناوری اطلاعات
اتحادیه شرکتهای حفاظتی و صنایع الکترونیک ایران جزو اتحادیههای برتر کشور است. حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مجموعهای گسترده از چند صنعت است و تعدادی از این صنایع اصلاً وجه مشترکی باهم ندارند. بنده 20 سال در صنعت فاوا فعالیت کرده و از همین رو میتوانم در مورد این صنعت نظر بدهم. در چند سال اخیر باتوجه به شعار سال و بحث حمایت از تولید، مجلس گامهایی برای حمایت از صنعت فاوا برداشته و نمایندگان تلاش کردهاند با تصویب قوانین مختلف اثر تحریمها بر کسبوکارهای داخل کشور را به حداقل برسانند. به نظر بنده همیشه تولید بهترین راه نیست بلکه باید دانش و فناوری مرتبط با محصولی را که قصد طراحی آن را داریم بهدست آوریم. حتماً هم نباید تولید در کشور خودمان انجام شود گاهی محصولات در کشوری دیگر تولید شده ولی مهندسان ایرانی دانش ساخت آن را به طور کامل بهدست میآورند.
ساخت سامانه تصویربرداری ایرانی مبتنی بر اشعه ایکس
امروزه دستگاههای تصویربرداری پزشکی جایگاه مهمی در تمامی زمینههای تشخیصی و درمانی دارند. به همین دلیل ساخت تجهیزات و ابزارهای متناسب با نیازهای روز امری حیاتی در این حوزه به شمار میرود. از سوی دیگر ساخت دستگاههای پیچیدهای مانند دستگاههای تصویربرداری کاری دشوار، پرهزینه و زمانبر است، بنابراین مهندسان توصیه میکنند که پیش از ساخت یک دستگاه پیچیده مطالعاتی متناسب با نیازهای ارائهشده در خصوص سیستم مورد نظر انجام شود. در مرحله بعدی شبیهسازی سیستم انجام میشود، این امر نهتنها باعث صرفهجویی در زمان و هزینه میشود بلکه امکان ارزیابی در ابعاد واقعی را برای محققان به ارمغان میآورد. درصورتی که دستگاه از مرحله اعتبارسنجی و بررسی صحت نتایج با موفقیت عبور کرد، میتوان اقدام به ساخت را آغاز کرد.
به گفته شیخالاسلامی؛ برای شبیهسازی و پیادهسازی دستگاههای تصویربرداری کدهای شبیهساز مختلفی وجود دارد که هر یک کارایی خاصی دارد. یکی از کدهای شبیهسازی پرکاربرد امروزی ابزار Geant۴ است که نوعی برنامه منبع باز به شمار میرود. این ابزار مجهز به کتابخانههای فیزیکی منطبق با نسخههای جدید است، تیمی بزرگ از متخصصان کارامد از آن پشتیبانی میکنند و نسخه بهروزرسانی شده آن دو بار در سال ارائه میشود. بنابراین ابزاری قدرتمند و کارامد به شمار میرود.
ایرانیها میزبان این اپلیکیشن کلاب هاوس میشوند؟
در روزهای اخیر جنجالهای زیادی پیرامون فعالیت پیامرسان کلاب هاوس در ایران ایجاد شده است و با وجود حضور تعدادی از مسئولان عالی رتبه دولتی در این پیامرسان صحبت از محدودسازی آن به میان آمده است. اما احتمالاً سوال مهمی که بسیاری از مردم از خود میپرسند این است که چرا پیامرسانهای خارجی که عمدتاً متعلق به کشور آمریکا هستند در ایران بدون تبعیت از هیچ قانون خاصی فعالیت کرده و تبلیغات تقریباً گستردهای برای عضویت در این برنامهها صورت میگیرد؟ شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
کلاب هاوس و کلاف سردرگم بودن یا نبودن
رهبر معظم انقلاب در فرمایشات اخیر خود بار دیگر بر اهمیت نظارت و مدیریت محتوای در فضای مجازی کشور تأکید کرده و از متولیان امر خواستند رهاشدگی کنونی را با اقدامات سریع و مؤثر سامان دهند. بدون شک چنین سخنی میتواند راهنمای مسئولان در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن از طریق فضای مجازی و به ویژه شبکههای اجتماعی باشد.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/