صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۷ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۰

بالگرد مریخی نبوغ سرانجام در سیاره سرخ پرواز کرد

بالگرد تحقیقاتی نبوغ با موفقیت در آسمان مریخ به پرواز درآمد و توانست نام خود را به عنوان اولین شیء پرنده در سیاره سرخ ثبت کند.
کد خبر : 576012

به گزارش خبرنگار گروه فناوری خبرگزاری آنا، پس از مدت‌ها تلاش‌ها دانشمندان در سازمان فضایی ناسا سرانجام ساعتی پیش بالگرد مریخی نبوغ(Ingenuity) در سطح آسمان مریخ پرواز کرد و به عنوان اولین بالگرد حاضر در سیاره سرخ و اولین شی‌ای که در این سیاره پرواز کرد نام خود را برای همیشه در تاریخ ثبت کند.




بیشتر بخوانید:


پرواز اولین بالگرد فضایی در آسمان مریخ / «نبوغ» در آستانه فرود در سیاره سرخ


بالگرد «نبوغ» روز دوشنبه در مریخ به پرواز درخواهد آمد


آخرین خبرها از بالگرد مریخی نبوغ


لحظه تاریخی پرواز بالگرد «نبوغ» در مریخ




مراسم اجرای آخرین ارزیابی‌های فنی و پرواز این کاوشگر پرنده به طور زنده از شبکه تلویزیونی ناسا و موتور جست‌وجوی ویدئویی یوتیوب پخش شد و میلیون‌ها نفر از سراسر جهان شاهده آغاز دوره تازگی از تحقیقات فضایی در جهان بودند. بالگرد مریخی نبوغ پس از بلند شدن از سطح مریخ با سرعت معینی ماموریت خود در این سیاره را آغاز کرد. کاوشگر استقامت که به عنوان دستگاه مادر و مرکز فرماندهی بالگرد نبوغ که روی سطح مریخ مستقر است تنها چند ثانیه پس از آغاز پرواز این بالگرد تصاویری از آن را به زمین مخابره کرد.


اکنون دانشمندان می‌توانند با استفاده از تصاویر و اطلاعات ارسانی از سوی بالگرد مریخی نبوغ با دقت ساختار و احتمال وجود هرگونه نشان حیات در مریخ را بررسی کنند. قدرت باتری بالگرد نبوغ فقط تا این حد است که دستگاه در هر پرواز آزمایشی بتواند به مدت ۹۰ ثانیه در هوا باشد و در این زمان باید حدود ۳۳۰ فوت پرواز کند. سنسورهای به کار رفته در این سیستم، جنبه‌هایی مانند ارتفاع بالگرد بدون سرنشین، حرکات، عملکرد هواپویش و نحوه واکنش آن در برابر وزش باد کنترل ‌کنند. سرما همچنین بر باتری‌های لیتیوم یونی تأثیر می‌گذارد بنابراین گرم نگه داشتن بالگرد بدون سرنشین در طول شب و هنگام شارژ مجدد از صفحات خورشیدی، بخش مهمی از این پروژه است.


انتهای پیام/۴۱۴۴/

انتهای پیام/

برچسب ها: سیاره مریخ ناسا
ارسال نظر