چگونه میتوان از تخلفات قضات شکایت کرد؟
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری آنا، بر اساس آنچه که در قانون آمده است از دو روش میتوان علیه قاضی متخلف طرح شکایت کرد.
روش اول این است که شخص ابتدا با مراجعه به دفتر نظارت و ارزشیابی رفتار و عملکرد قضات، واقع در دادگستری استان مربوطه شکایت خود را مطرح کند و روش دوم این است که فرد به دادسرای انتظامی قضات واقع در تهران مراجعه کند، زیرا در شهرستانها دادسرا و دادگاه انتظامی وجود ندارد.
دفتر نظارت و ارزشیابی رفتار و عملکرد قضات درواقع نماینده دادسرای انتظامی در هر استان است و با دریافت گزارشهای مردمی و تخلفات قضات، پروندهها را بررسی کرده و زمانی که تخلف برای آنها محرز شده باشد، شکایت را طبق قانون به رئیس دادگستری استان ارجاع میدهد، تا آن را برای دادسرای انتظامی قضات ارسال کند.
همچنین حفاظت اطلاعات دادگستری استان، مرجع دیگری برای دریافت گزارشها و شکایتهای مردمی است.
مطابق قانون نظارت بر رفتار قضات، این مراجع موظف به دریافت گزارشهای مردمی هستند و در صورت نیاز باید شکایات را به صورت محرمانه بررسی کرده و نتیجه را با حفظ شئونات قاضی متخلف، برای دادسرای انتظامی ارسال کند.
پس از طی شدن این مراحل و مراجعه حضوری به دادسرای انتظامی قضات، چنانچه شکایت مسموع باشد، دادسرا برای تکمیل تحقیقات به دفتر نظارت یا حفاظت اطلاعات، نیابت قضایی میدهد و پس از تکمیل تحقیقات، اوراق و اسناد از استان مربوطه، برای دادسرای انتظامی ارسال میشود.
علاوه بر اصل ۱۷۱ قانون اساسی و مواد ۵۸ و ۵۹۷ قانون مجازات اسلامی، میتوان به استناد قانون آیین دادرسی کیفری از قاضی متخلف شکایت کرد. البته مواد ۱۴ تا ۱۸ قانون نظارت بر رفتار قضات به تخلفات و جرایم قضات میپردازد.
در صورتی که دادستان انتظامی تخلف را تشخیص دهد، ممکن است با دستور تعلیق موقت قاضی متخلف، پرونده را به دادگاه عالی انتظامی قضات ارسال کند.
علی زحمتکش
انتهای پیام/۴۱۵۹/پ
انتهای پیام/