صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۱ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
دانستنی علمی/ ۱۶۲؛

چرا موز باعث رسیدن میوه‌ها می‌شود؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که موز گاز اتیلن تولید می‌کند که این امر روند رسیدن میوه‌های کال را سرعت می‌بخشد.
کد خبر : 575662

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا، موز گاز اتیلن (C۲H۴) تولید می‌کند که عملکرد آن مانند یک هورمون گیاهی است. گیاهان ژن‌هایی به نام «ETR۱» و «CTR۱» دارند که ژن‌های مرتبط به رشد، پیری و مرگ سلولی را تنظیم می‌کند. این دو ژن در حضور گاز اتیلن غیرفعال شده و بدین‌ترتیب ژن‌های دیگر وارد عمل می‌شوند.


برخی گیاهان میوه‌دار از این مکانیسم برای کنترل تغییرات توالی سلولی در روند رسیدگی استفاده می‌کنند. درواقع موز میزان متوسطی گاز اتیلن تولید می‌کند اما سیب، گلابی و ملون‌ها حساسیت بالایی به هورمون‌های گیاهی داشته و به همین دلیل حضور گاز اتیلن تأثیر شگرفی بر سرعت رسیدن این میوه‌ها دارد.


انتهای پیام/ ۴۰۲۱/

انتهای پیام/

برچسب ها: دانستنی علمی
ارسال نظر