صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۳ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۰

دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه | رشته‌ها و دانشکده‌ها

دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه سوم اردیبهشت سال ۱۳۶۷ در شهرستان امیدیه، یکی از شهرهای مهم تولید و استخراج نفت کشور در جنوب شرقی استان خوزستان راه‌اندازی شد.
کد خبر : 575326

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ امیدیه شهری در استان خوزستان است. شهر امیدیه پس از اکتشاف نفت و گاز در سال ۱۲۷۹ خورشیدی آغاز به شکل‌گیری کرد و به سی‌برنج معروف بوده است. شهرستان امیدیه در جنوب غربی ایران و جنوب شرقی استان خوزستان بین ۴۹ دقیقه تا ۵۰ دقیقه شرعی نصف‌النهار گرینویچ و بین ۲۶ تا ۳۰ درجه و ۵ دقیقه عرض شمالی از خط استوا قرار دارد.


امیدیه سرزمین ذخایر عظیم نفت و گاز ایران


به‌دنبال وجود ثروت‌های زیرزمینی آن، منابع غنی نفت و گاز استخراج شد و منطقه رو به توسعه نهاد. به این ترتیب و با سکونت کارکنان و کارگران این صنایع و به‌واسطه وجود تأسیسات نفت و گاز و به مرور زمان این نواحی به‌صورت شهر درآمد.


امیدیه دارای منابع و صنایع بسیاری از جمله نفت و گاز است و این شهر یکی از شهرهای مهم تولید نفت در استان خوزستان است. شهرستان امیدیه خود از چند منطقه مختلف با فرهنگ‌های متفاوتی تشکیل شده است که دلیل آن مهاجرت و دلایل اقتصادی و وجود موقعیت‌های شغلی بسیار مناسب شرکت نفت و گاز است.



شهرستان امیدیه در دشتی منتهی به رشته‌کوه‌های شمال غربی و جنوب غربی و در کنار جاده اصلی اهواز به بنادر مهم جنوبی کشور از قبیل دیلم، گناوه و بوشهر واقع شده است.


رطوبت دریا و خورهای ساحلی به علت نبود موانع تا این منطقه ادامه پیدا کرده و نهایتاً منطقه‌ای گرم و مرطوب را از نظر شرایط اقلیمی به وجود آورده است. نخستین شهید دوران هشت سال دفاع مقدس (شهید ایرج دستیاری) را از شهرستان امیدیه می‌دانند.


شهر امیدیه عمدتاً دو گونه مختلف منازل شخصی و شرکتی دارد. منازل شرکتی در مناطقی به نام‌های سیتایپ، کارگری‌ها، میانکوه و چوبیا و ... و منازل شخصی در مناطقی مانند علی‌آباد، پاچه‌کوه، شهرک مطهری، شهرک پردیس، فاز ۶، کمپ و شهرک خودیاری مستقر هستند. زبان رایج در شهرستان امیدیه زبان فارسی و عربی است.  


دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه


دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه سوم اردیبهشت سال ۱۳۶۷ در شهرستان امیدیه، یکی از شهرهای مهم تولید و استخراج نفت کشور در جنوب شرقی استان خوزستان راه‌اندازی شد. این دانشگاه با چهار رشته تحصیلی کارشناسی بهره‌برداری نفت، مدیریت صنعتی، شیمی کاربردی و کاردانی آموزش ابتدایی به‌عنوان نخستین دانشگاه آزاد اسلامی نفتی کشور با ریاست حجت‌الاسلام سیدعبدالله حسینی شروع به فعالیت کرد.


دانشکده‌ها و بخش‌های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه



اکنون پس از گذشت بیش از سه دهه از راه‌اندازی این دانشگاه، واحد امیدیه با داشتن گرایش‌های مختلف رشته‌های مهندسی نفت، گاز و شیمی (گرایش‌های مختلف) در مقاطع  کارشناسی و کارشناسی ارشد (گرایش شیمی آلی، تجزیه، فیزیک، معدنی، کاربردی) و کارشناسی ارشد نفت (مهندسی نفت-نفت/مهندسی نفت-حفاری/مهندسی نفت-هیدروکربوری/مهندسی شیمی-گاز) و دکتری (مهندسی شیمی، شیمی تجزیه، شیمی آلی و شیمی فیزیک) جزء دانشگاه‌های بزرگ کشور در زمینه تأمین نیروی متخصص و ماهر برای شرکت‌های نفت و گاز و پتروشیمی است.


این واحد دانشگاهی با مساحت ۱۵.۵ هکتار در دو سایت مجزا با عنوان سایت مرکزی وسایت امیرکبیر است. سایت مرکزی شامل دانشکده‌های علوم، تحصیلات تکمیلی، مجتمع آزمایشگاهی پیشرفته رازی در زمینه‌های مهندسی، مرکز ازدیاد برداشت نفت و گاز، آزمایشگاه‌های شیمی، مجموعه کارگاه‌های مکانیک، چهار سایت کامپیوتر، مهمانسرای مجهز اساتید و همچنین مجتمع متمرکز خوابگاهی خواهران (به‌منظور رفاه و امنیت بیشتر دانشجویان خواهر) و دفتر مرکزی فرهنگ اسلامی به مساحت ۸۰۰ مترمربع که دارای فضاهای بسیار مناسب از قبیل دارالقرآن کریم، کتابخانه تخصصی علوم و معارف اسلامی، ایستگاه مطالعه در شبستان مسجد (برادران و خواهران)، دفتر مشاوره مذهبی، کانون ادب و هنر، کانون انیمیشن (به‌عنوان زمینه خوبی برای برنامه‌های هنری)  است.


سایت امیرکبیر نیز با مساحت ۱۰ هکتار دارای ساختمان کتابخانه با مساحتی بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ مترمربع دارای سالن‌های مطالعه با ظرفیت ۶۰۰ دانشجو دارای بیش از ۶۱ هزار جلد کتب فارسی و لاتین و مجهز به کتابخانه دیجیتال (سیستم رز نت)، سه سایت کارگاهی کامپیوتر با بیش از ۷۰ دستگاه رایانه مجهز به نرم‌افزارهای پیشرفته مهندسی و آماری، سلف‌سرویس جدید دانشجویی و اکنون نیز با توجه به تصویب دانشکده فنی و مهندسی، این دانشکده در پنج طبقه و به مساحت ۴ هزار و ۵۶۲ مترمربع با تجهیزات کامل است.


همچنین احداث و راه‌اندازی مجتمع بزرگ ورزشی مزین به نام شهدای گمنام در این واحد دانشگاهی به مساحت ۳ هزار و ۷۰۰ مترمربع با داشتن چهار سالن بدنسازی، ورزش‌های رزمی و ورزش‌های سالنی شامل تنیس، بدمینتون، فوتسال، هندبال و بسکتبال سبب ارائه خدمات ورزشی به اعضای دانشگاهی و سایر ادارات شهرستان شده است.


از دیگر افتخارات این واحد دانشگاهی می‌توان به پنج شهید گمنام دوران دفاع مقدس اشاره کرد که در این دانشگاه به خاک سپرده شده‌اند و مانند نگینی در این دانشگاه می‌درخشند تا الگویی شایسته برای جوانان این مرز و بوم باشند.


حوزه معاونت دانشکده سمای امیدیه



از دیگر قسمت‌های این دانشگاه می‌توان به حوزه معاونت سما اشاره کرد که در سال ۱۳۸۴ شروع به کار کرده و اکنون با ۶۰۰ دانشجو در مقطع کاردانی شامل رشته‌های کامپیوتر، مکانیک خودرو، الکترونیک، حسابداری، تربیت‌بدنی و ساختمان در حال فعالیت است. حوزه معاونت سما دارای چهار مدرسه بوده که از مقطع پیش‌دبستانی تا متوسطه مشغول ارائه خدمات آموزشی به شهروندان در سطح شهرستان امیدیه است.


تسهیلات شهریه و وام‌های دانشجویی


چنانچه توجه دارید، منبع اصلی تأمین هزینه‌های دانشگاه، شهریه دانشجویان است و تمام دانشجویان باید پس از انتخاب واحد به تسویه آن از طریق پرداخت توسط سامانه یا تقسیط توسط صندوق رفاه دانجویی از طریق اخذ وام‌های مختلف دانشجویی اقدام کنند.


شهریه دانشجویان شامل دو بخش شهریه ثابت و متغیر است که شهریه ثابت برای تمام دانشجویان در رشته‌ها و مقاطع مختلف در طول حداکثر مدت مقرر تحصیل ثابت می‌ماند. شهریه متغیر همان شهریه دروس و واحدهای انتخابی دانشجو در طول ترم تحصیلی است.


تخفیف شهریه شامل افراد زیر می‌شود:


۱- دانشجویان ممتاز علمی


۲- نفرات برتر آزمون سراسری


۳- دانشجویان ممتاز ورزشی


۴- دانشجویان مبتلا به بیماری‌های خاص


۵- دانشجویان قاری و حافظ قرآن کریم و


۶- خانواده‌هایی که دارای بیش از یک دانشجو در دانشگاه هستند.


هدف از ایجاد و راه‌اندازی صندوق رفاه دانشجویان، ایجاد تسهیلات و امکانات مالی برای کمک به دانشجویان کم‌بضاعت و بی‌بضاعت دانشگاه آزاد اسلامی است که از ادامه تحصیل باز نمانند.


انواع وام: کوتاه‌مدت، میان‌مدت، بلندمدت


موارد تسهیلات مالی اعطایی برای کمک به دانشجویان:


۱- اعطای وام تحصیلی به دانشجویان


۲- اعطای وام ازدواج


۳- اعطای وام مسکن و


۴- اعطای وام ضروری


موفقیت‌های کسب‌شده توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه


- وجود انجمن‌های مختلف علمی نفت ـ شیمی ـ پلیمر و عضویت انجمن بین‌المللی spe


- انجمن بین‌المللی زمین‌شناسان اروپا EAGE و انتخاب باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه جزء ۱۰ باشگاه برتر کشور


- کسب مقام نخست علمی و پژوهشی بین دانشگاه‌های آزاد اسلامی با درجه بزرگ در سال ۱۳۹۲


- جذب ۱۰۰ درصد بودجه پژوهشی در راستای ارتقای فعالیت‌های پژوهشی از سال ۹۰ تاکنون


- کسب مقام نخست نهادهای ترویجی انجمن نانوفناوری بین دانشگاه‌های آزاد، دولتی و پیام‌نور استان خوزستان


- انتخاب دانشگاه آزاد واحد امیدیه به‌عنوان مدیر کنسرسیون صنایع بالادستی وزارت نفت و دانشگاه‌های آزاد اسلامی


- ساخت دستگاه حفاری لیزری توسط دانشجویان مهندسی نفت برای نخستین بار در کشور


- ساخت روبات مین‌یاب اتوماتیک توسط دانشجویان مهندسی برق



- کسب مقام دوم در مسابقات ملی دومینو در سال ۱۳۹۳ توسط اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد


-  تخصیص، تجهیز و آماده‌سازی ساختمان مرکز رشد


- اخذ مجوز راه‌اندازی دانشکده فنی و مهندسی و علوم انسانی از شورای گسترش استان خوزستان


- عقد قراردادهای مربوط به سوله ورزشی و کارگاه‌های مکانیک با آموزشکده سما


- عقد قراردادهای مربوط به ساختمان آموزشکده سما با دانشگاه که از سال ۸۷ تاکنون بدون قرارداد بوده است


- انتخاب دانشگاه آزاد امیدیه به‌عنوان نماینده منطقه‌ای دانشگاه آزاد در قراداد وزارت نفت و دانشگاه آزاد اسلامی در ازدیاد برداشت نفت از میدان کرنج


- مقام سوم المپیاد مخترعان و مبتکران دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۳۹۱


- مقام نخست مسابقات (پتروتست از بسته جامع رویداد پترولیوم تیکاف) در میان ۱۲ تیم شرکت‌کننده از بین دانشگاه‌های معتبر کشور در سال ۹۸


- مقام چهارم در هفته پژوهش سال ۹۸ با ایده (پکیج تصفیه هوای همراه) بین دانشگاه‌های دولتی و آزاد کشور


- جذب دانشجویان غیرایرانی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد


امکانات واحد



کتابخانه مرکزی دانشگاه


کتابخانه در سال ۱۳۶۸ راه‌اندازی شد که پس از ارتحال حجت‌الاسلام سیدعبدالله حسینی (مؤسس فقید این واحد دانشگاهی) بنابر یادبود وی نامگذاری شد.


تعداد کتاب‌های موجود عبارتند از:


۱. تعداد کل کتاب‌های موجود در کتابخانه: ۶۴ هزار و ۲۶۴ جلد


۲. تعداد کل کتاب‌های فارسی: ۵۸ هزار و ۳۳۴ جلد


۳. تعداد کل کتاب‌های لاتین: ۵ هزار و ۹۳۰ جلد


۴. تعداد پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد: ۲ هزار و ۶۶۳ جلد


۵. تعداد پایان‌نامه‌های کارشناسی: ۷ هزار جلد



فضای کتابخانه



امکان جستجو از طریق شبکه داخلی: دارد


امکان جستجو از طریق اینترنت: دارد


سیستم مکانیزه ارائه خدمات: دارد


سیستم کتابداری موجود: رده‌بندی کنگره


سیستم کامپیوتری موجود: به‌صورت شبکه


نرم‌افزار مورد استفاده: نرم‌افزار سیمرغ


سالن مطالعه خواهران و برادران به‌صورت مجزا و جداگانه


مرکز رشد واحدهای فناور


مرکز رشد واحد امیدیه طبق مجوز ۴۱۷۹۰/۸۱ در سال ۱۳۹۷ در زمینه تخصصی فناوری‌های نوین در نفت و گاز فعالیت خود را شروع کرد. اکنون ۶ هسته و یک واحد فناور در این مرکز مستقر و فعالیت دارند.


مرکز کامپیوتر دانشگاه


سایت کامپیوتر از دو بخش عمومی و تخصصی تشکیل شده شده است. در بخش عمومی تعداد ۳۰ دستگاه کامپیوتر به‌روز و مجهز به اینترنت پرسرعت جهت استفاده عموم دانشجویان در رشته‌های مختلف وجود دارد و برای رفاه حال مراجعان و استفاده راحت‌تر، تمام نرم‌افزارهای مورد نیاز بر روی سیستم‌ها نصب و قابل ارائه است. همچنین به دلیل وسعت و تجهیز فضا امکان برگزاری کلاس‌های آموزشی در این مکان به سهولت امکان‌پذیر است. تعداد کامپیوتر موجود در سایت اینترنت ۳۰ دستگاه است.


بخش کارگاه‌های تخصصی شامل سایت‌های شماره ۱،۲،۳ است. تمام این کارگاه‌ها مجهز به ویدئوپروژکتور،  اینترنت پرسرعت و کامپیوترهای به‌روز برای برگزاری کارگاه‌های نرم‌افزار در تمام مقاطع و رشته‌هاست. در ادامه تعداد و نرم‌افزارها به تفکیک هر سایت درج شده است. در هر کارگاه تعداد ۲۲ دستگاه کامپیوتر مجهز به نرم‌افزارهای پیشرفته برای استفاده دانشجویان و استادان وجود دارد.


امکانات ورزشی


مجتمع ورزشی مزین به نام شهدای گمنام در این واحد دانشگاهی به مساحت ۳ هزار و ۷۰۰ مترمربع با داشتن چهار سالن بدنسازی، ورزش‌های رزمی و ورزش‌های سالنی شامل تنیس، بدمینتون، فوتسال، هندبال و بسکتبال و دستگاه‌های پیشرفته بدنسازی برای برگزاری کلاس‌های عملی دانشجویان در رشته تربیت‌بدنی مقاطع کاردانی و کارشناسی و همچنین درآمدزایی واحد از طریق اجاره به ادارات شهرستان مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.


امکانات رفاهی


خوابگاه:


این واحد دانشگاهی فضایی بالغ بر ۲ هزار و ۴۹۵ مترمربع را به مجتمع‌های خوابگاهی خواهران و برادران اختصاص داده است که شامل دو ساختمان در سطح شهرستان برای اسکان دانشجویان پسر و یک مجتمع مجهز دو طبقه با ظرفیت ۶۰۰ دانشجو در واحد دانشگاهی برای اسکان دانشجویان دختر است.


بوفه دانشجویی:


برای رفاه و استفاده دانشجویان در دو سایت دانشگاهی (مرکزی و امیرکبیر) دو باب بوفه به‌صورت ارائه خدمات از طریق پیمانکار و با نظارت حوزه دانشجویی فعالیت می‌کند.


انتشارات دانشجویی:


برای استفاده دانشجویان در دو سایت دانشگاهی (مرکزی و امیرکبیر) دو مرکز انتشارات و چاپ و تکثیر جزوه به‌صورت ارائه خدمات از طریق پیمانکار و با نظارت حوزه دانشجویی دایر است.


خدمات بانکی:


شعبه بانک ملی ایران به نام این واحد دانشگاهی به کد ۷۰۵۲ مشغول ارائه خدمات بانکی به دانشگاهیان است. همچنین در سایت مرکزی دانشگاه دو دستگاه خودپرداز بانکی و یک دستگاه در سایت امیرکبیر نصب و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.


سالن‌های اجتماعات و همایش‌ها:


در این واحد دانشگاهی تعداد دو سالن اجتماعات با ظرفیت مجموع ۵۰۰ نفر و یک سالن کنفرانس برای برگزاری جلسات اداری با ظرفیت ۱۲۰ نفر و یک تالار (به نام پروفسور پورمنصوری) با ظرفیت ۱۵۰ نفر با تمام امکانات دایر است.


امکانات آموزشی:


کل فضای آموزشی این واحد بالغ بر ۱۰ هزار و ۲۸۸ مترمربع شامل هفت ساختمان آموزشی با امکاناتی مانند اینترنت و ویدئوپروژکتور و ... است. تعداد ۶۸ نفر عضو هیئت علمی تمام‌وقت در رشته‌های ذیل مشغول تدریس هستند.


اطلاعات دستگاه‌های پیشرفته و به نسبت پیشرفته آزمایشگاهی/کارگاهی واحد امیدیه







تلفن‌های ضروری واحد دانشگاهی



انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر