صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۳ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۰
​​​​​​لیلی عاج در گفت‌وگو با آنا:

«معده طبقه متوسط» روایت از اعتراضات کارگری با محوریت خانواده است/ همراهی جالب «گالان» و شهید زین‌الدین در خط مقدم جبهه

نویسنده و کارگردان تئاتر از اجرای نمایشی با محوریت اعتراضات کارگری در مجتمع هفت‌تپه می‌گوید.
کد خبر : 574569

لیلی عاج در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ خبرگزاری آنا درباره فعالیت‌های آتی خود گفت: به دنبال فراهم کردن مقدمات اجرای نمایش «معده طبقه متوسط» هستم. نمایشنامه این اثر را با نگاهی به وقایع مربوط به پرونده نیشکر هفت‌تپه و مشکلات کارگران آن‌جا نوشته‌ام. برای من عنصر مهم و جذاب در نوشتن هر نمایشی کارگران و موضوعات کارگری است. این یک دغدغه شخصی‌ است که در کارهای قبلی من مثل «کمیته نان» و «کجایی ابراهیم» هم پررنگ بود.


وی اظهار کرد: البته همه چیز در حد صحبت‌های اولیه با بازیگران است. قرار بر این بود بعد از ایام نوروز به طور جدی کار کنیم که موج جدید کار را برای ما سخت تر کرد. با چند بازیگر صحبت کردم و متن را برایشان فرستادم. خانم الهام شعبانی که مثل همیشه در کنار من خواهند بود، اما هنوز جزئیات کار و ترکیب نهایی بازیگران مشخص نیست.


عاج افزود: برای سالن هم پیگیر هستم. البته دوست دارم که با توجه به شرایط  اقتصادی فعلی، یک سالن دولتی باشد چراکه خیلی نمی‌شود روی فروش و گیشه حساب کرد. ما یک گروه مستقل و مختصر هستیم و همچون بسیاری از گروه‌های تئاتری از لحاظ مالی وضعیت شکننده‌ای داریم. البته خوشحالم که همکارانم همچنان به این گروه تعلق‌خاطر دارند. خانم شعبانی طراحی لباس را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کند و الان دو سریال «ملکه گدایان» در شبکه نمایش خانگی و «دودکش» در تلویزیون را در دست دارد، اما وقتی به  صحنه تئاتر برمی‌گردد بدون چشمداشت مالی همه تلاشش را برای ارائه یک اثر خوب به کار می‌گیرد و این مایه خوشحالیب و قوت قلب من است.


وی درباره موضوع نمایش «معده طبقه متوسط» نیز گفت: ما به صورت مستقیم به بحث مشکلات کشت و صنعت هفت‌تپه و مسائل مربوط به تعطیل شدن کارخانه‌ها نمی‌پردازیم بلکه این معضل اقتصادی را در دل جامعه و خانواده بررسی می‌کنیم. شخصیت اصلی نمایش ما یکی از کارگران مجموعه هفت تپه است که گم می‌شود و خانواده اش دنبال او هستند. مدل نگاه من به این رخداد سیاسی نیست و با آن نگاهی که شاید رسانه‌ها به این اعتراضات دارند کاملاً متفاوت است.


کارگردان نمایش «کمیته نان» افزود: من دنبال تئاتر مستند، تئاتر کارگری یا هر اسم دیگری که جریان‌های نمایشی متصور هستند نیستم. دنبال این هستم که یک داستان جذاب انسانی را در دل یک واقعیت تلخ ارائه کنم. البته امیدوارم این کار تلنگری برای مدیران و سیاستمدراران ما باشد. آنها باید بدانند که پیامد برخی تصمیم‌های غلط چقدر پردامنه و سرنوشت‌ساز است. مثلاً در همین موضوع کشت و صنعت هفت‌تپه زندگی صدها خانواده تحت تأثیر اقدامات تصمیم‌گیرندگان قرار گرفت و مشکلات عجیب و غریبی برای آنها رقم خورد.



لیلی عاج که پاییز سال ۱۳۹۹ با نمایش «کجایی ابراهیم؟» توانست جایزه ویژه سردار سلیمانی را از هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت دریافت کند، از نگارش نمایشنامه‌ای با محوریت زندگی شهید مهدی زین‌الدین خبر داد و گفت: طرح این نمایشنامه با تمامی جزئیات آن آماده است؛ البته هنوز  به مرحله دیالوگ‌نویسی نرسیده است. شخصیت شهید زین‌الدین برای من جذابیت زیادی دارد چون در کنار چهره‌ای که از ایشان در ارتباط با حضور در جبهه می شناسیم، علاقه زیادی به مطالعه داشتند.


وی افزود: این که یک فرمانده در زمان اوقات فراغتش در پشت جبهه، کتاب از دستش نمی‌افتد و یک رمان‌خوان حرفه‌ای است برایم جالب بود. این نمایش ترکیبی از تخیل من و زندگی شهید زین الدین است. در این اثر  شاهد این هستیم که «گالان» قهرمان عدالتخواه رمان «آتش بدون دود» نادر ابراهیمی به دنیای واقعی پا می‌گذارد و در کنار شهید زین‌الدین در خط مقدم جبهه حضور دارد.


 انتهای پیام/۴۱۰۴/


انتهای پیام/

برچسب ها: تئاتر لیلی عاج
ارسال نظر