صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۸ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

قیمت مصوب انواع خرما در آستانه رمضان ۱۴۰۰/ چرا قیمت خرما افزایش یافت؟

علی‌رغم اینکه مسئولان معتقد هستند که قیمت خرما در بازار افزایش نیافته، مشاهدات میدانی افزایش قیمت خرما در بازار را نشان می‌دهد.
کد خبر : 574405

به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی، صنعت و تعاون گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، یکی از اقلام خوراکی که در روزهای منتهی به ماه مبارک رمضان و طی این ماه مصرف قابل توجهی پیدا می‌کند خرماست.


این محصول در ایران تولید می‌شود و از بابت تأمین نیاز داخلی در سال‌های اخیر هیچ‌گونه مشکلی نداشته و به عقیده بسیاری از کارشناسان میزان تولید و مصرف داخلی به‌گونه‌ای است که اگر حجم اعظم تولید به بازارهای دیگر صادر شود، هم هیچ‌گونه مشکلی در زمینه تامین بازار داخلی ایجاد نمی‌شود.  


بررسی‌های میدانی از قیمت خرما اینگونه نشان می‌دهد که برای تامین نیاز خرمای ماه مبارک رمضان باید کیلویی ۲۴ تا ۱۲۰ هزار تومان بنا بر تفاوت نوع این محصول داخلی هزینه کرد.


رئیس انجمن‌ ملی خرما دراین‌باره می‌گوید با توجه به شرایط مساعد تولید در سال زراعی گذشته و ذخایر مناسب، کمبودی در عرضه خرما برای ماه رمضان نداریم.


محسن رشید فرخی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه خرما برای ماه مبارک رمضان وجود ندارد، معتقد است در سال زراعی گذشته تولید خرما نسبت به سال ماقبل خود رشد داشته است، به همین خاطر از لحاظ تولید و مرغوبیت محصول مشکلی نداریم.


وی با اشاره به اینکه مصرف خرما نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نداشته است، می‌افزاید با توجه به رشد تولید و ذخایر مناسب خرما، جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود کالا در ماه رمضان نیست.


به عقیده رشید فرخی خرما تنها محصولی در حوزه مواد غذایی است که نسبت به مدت مشابه سال قبل هیچ گونه افزایش قیمتی در مبدا نداشته است.


این مقام مسئول قیمت هر کیلو خرمای مضافتی در بازارهای مبدا را ۲۱ هزار تومان اعلام‌ کرد و می‌گوید قیمت خرما در ماه رمضان در مغازه‌های خرده‌فروشی ممکن است دچار تلاطم شود، از این رو ستاد تنظیم بازار برای کنترل قیمت باید ورود کند.


 رئیس انجمن‌ خرما در پایان مکانیزم‌ عرضه و تقاضا را بهترین ملاک بازار اقتصادی برشمرد و می‌افزاید اقتصاد دستوری و دخالت دولت در بازار منجر به التهاباتی در حوزه بازار می‌شود، هر چند مسئولان، دلالان را مقصر اصلی نابه سامانی‌های بازار می‌دانند، در حالی که در اقتصاد سالم، دلالان موقعیت رشد را ندارند، اما در اقتصاد ناپایدار سرمایه‌های سرگردان در هر مقطع زمانی به سمت دلار، طلا، سکه و دیگر کالاها می‌رود.


ادعای رئیس انجمن خرما مبنی بر عدم افزایش قیمت خرما نسبت به سال گذشته در حالی مطرح می‌شود که طی هفته گذشته قیمت عرضه این محصول در آستانه ماه مبارک رمضان دستخوش تغییر و تحول و افزایش شده است.  


بررسی‌های میدانی از قیمت خرما در بازار به شرح ذیل است:


خرمای پیارم یک کیلوگرم از ۳۲۵۰۰ تا ۱۱۸۰۰۰ تومان


خرمای زاهدی ۵۰۰ گرم ۳۴۰۰۰تومان


خرمای رطب فله یک کیلوگرم ۲۸۰۰۰تومان


خرمای ممتاز بم یک بسته ۳۰۰۰۰تومان


خرمای خاصویی یک کیلوگرم ۵۵۰۰۰تومان


رطب مضافتی بم ۷۰۰ گرم ۳۹۶۰۰تومان 


خرمای کبکاب یک کیلوگرم ۳۱۸۷۵ تومان


خرمای عسلی تازه ۸۰۰ گرم ۲۲۰۰۰ تومان


خرمای خاصویی دانه ریز یک کیلوگرم ۵۰۰۰۰ تومان 


خرمای دشتستان یک کیلوگرم از ۲۴ تا ۳۲ هزارتومان


انتهای پیام/۴۱۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر