صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۸ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی/ ۴۵ ابطحی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

محدودیت در منابع مالی و انسانی مهم‌ترین چالش انجمن‌های علمی/ حمایت مسئولان پروژه‌های دانشجویی را تقویت می‌کند

سرپرست انجمن علمی دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد گفت: بیشترین چالش پیش روی این انجمن محدودیت در منابع مالی و حتی انسانی است.
کد خبر : 574245

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکزشدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند.


بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل‌شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.
________________________________________
بیشتر بخوانید:
بودجه کافی و بدون دردسر در اختیار انجمن‌های علمی قرار گیرد


بوروکراسی و قوانین دست‌وپاگیر به انجمن‌های علمی صدمه زده است


محدودیت‌های غیرمعقول را از سر راه دانشجویان برداریم
________________________________________
خبرنگار آنا در چهل و پنجمین شماره از پرونده «توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی» درباره مأموریت‌ها، اهداف، برنامه‌ها، دستورکارها و دستاوردهای انجمن علمی دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با سعید ابطحی سرپرست این انجمن و معاون پژوهشی دانشکده پزشکی واحد مشهد گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.
 
آنا: انجمن علمی متبوع خود را با ذکر جزئیات، چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد آن (زمینه‌های کاری) معرفی کنید.


ابطحی: انجمن دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد (IMSA) یکی از زیرمجموعه‌های فدراسیون بین‌المللی انجمن‌های دانشجویان پزشکی (IFMSA) است که بیش از ۶۰ سال سابقه دارد. این انجمن یکی از NGOهای مردم‌نهاد است که توسط دانشجویان اداره می‌شود و اکنون از بیش از ۱۰۰ کشور عضو فعال دارد.


مهم‌ترین هدف این انجمن توانمندسازی دانشجویان پزشکی در حوزه‌های مختلف فردی، اجتماعی، علمی و ... است. انجمن دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد به‌عنوان نخستین واحد از میان واحدهای دانشگاه آزاد، فعالیت رسمی خود را از مهر ماه ۱۳۹۳ آغاز کرده است که تا به امروز بالغ بر ۵۰۰ نفر از رشته‌های مختلف علوم پزشکی به عضویت آن درآمده‌اند.


هیئت امنای این انجمن از دبیر انجمن، معاونان و مسئولان کمیته‌های SCORA (بهداشت باروری و ایدز)، SCOPH (سلامت عمومی)، SCOME (آموزش پزشکی)، SCORP (صلح و حقوق بیمار) و SCOPE (کمیته تبادل دانشجو) تشکیل شده است که هرکدام در حیطه تخصصی خود فعالیت می‌کنند.


آنا: جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


ابطحی: با توجه به این مسئله که اکثر آموزش‌ها در دوران دانشجویی محدود به منابع و دروس تخصصی هر رشته می‌شود، جای خالی نیاز به فراگیری مهارت‌هایی مانند کار تیمی، حل مسئله، برقراری ارتباط و استفاده عملی از دانش آموخته‌شده به‌شدت احساس می‌شود.


با توجه به اینکه اکثر افراد فارغ‌التحصیل در رشته‌های علوم پزشکی در آینده ارتباط مستقیم با مردم و بیماران دارند؛ حضور در انجمن‌ها به افراد کمک می‌کند تا پیش از ورود به دوره کاری حرفه‌ای خود این مهارت‌ها را تمرین کرده و خود را برای ورود به حرفه شغلی خود بیشتر و بهتر آماده کنند.


آنا: انجمن‌های علمی به‌عنوان هسته‌های تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش به‌ویژه دانش‌های نوین دارند؟


ابطحی: همان‌طور که ذکر شد ایمسا (انجمن دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد) از یکسری کمیته‌های تخصصی تشکیل شده که هرکدام با انجام یک‌سری پروژه‌های تعریف‌شده در حیطه تخصصی خود هدف نهایی این انجمن یعنی ارتقای دانش، آگاهی و مهارت‌های مختلف افراد را دنبال می‌کنند. بدیهی است این فعالیت‌ها با توجه به پیشرفت زمان و دانش موجود روز به روز بهتر می‌شوند و به همان اندازه نیز به گسترش دانش‌های نوین کمک می‌کنند.


آنا: حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟


ابطحی: در مورد حمایت‌ها باید در ابتدا از مسئولان دانشکده و همراهی ایشان در این زمینه قدردانی کنم؛ اما شاید بیشترین چالش پیش روی انجمن‌ها محدودیت در منابع مالی و حتی انسانی است. با وجود اینکه تعداد دانشجویان دانشگاه زیاد است؛ اما دانشجویان در مقایسه با سال‌های گذشته علاقه کمتری به عضویت در انجمن‌ها نشان می‌دهند که شاید بخشی از آن مربوط به شرایط پیش رو در پاندمی کرونا باشد که امکان بسیاری از اطلاع‌رسانی‌های رودررو را از انجمن‌ها سلب می‌کند.


طبیعتاً محدودیت مالی هنگام انجام برخی پروژه‌های بزرگ‌تر و فراهم‌کردن پشتیبان و حمایتگر نیز از چالش‌های همیشگی و پیش روی انجمن‌هاست.


آنا: انجمن‌های علمی چگونه تقویت شوند تا در پیشبرد علم موفق باشند؟


ابطحی: تشویق و اهدای لوح سپاس، حمایت‌های مالی، عاطفی و همراهی هرچه بیشتر دانشجویان مستعد و مسئولان می‌تواند منجر به انجام بیشتر پروژه‌ها و تقویت انجمن‌ها شود؛ البته از طرف انجمن نیز به شرکت‌کنندگان پروژه‌ها گواهی اعطا می‌شود که می‌تواند جزء رزومه دانشجویی آنان به حساب بیاید.
 
آنا: نحوه همکاری مسئولان امر در دانشگاه با انجمن شما چگونه بوده است؟


ابطحی: تاکنون در بیشتر موارد بسیار خوب بوده است. به‌ویژه معاونت پژوهشی دانشکده پزشکی واحد مشهد تاکنون کمک‌های بسیاری در راستای فراهم‌کردن بستر مناسب برای برگزاری پروژه‌ها داشته است؛ البته سال گذشته زیرمجموعه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان بودیم؛ اما در این مورد یکسری سردرگمی‌ها پیش آمد و اتحاد درستی شکل نگرفت، به‌ویژه اینکه ایمسا یک انجمن مستقل و داوطلبانه است که برای هیچ ارگان خاصی کار نمی‌کند.


آنا: چنانچه فعالیت‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی و موفقیت‌ها و دستاوردهایی داشته‌اید، تشریح کنید.


ابطحی: در طول این سال‌ها فعالیت‌های بسیاری ازجمله برگزاری همایش و غربالگری‌های فشار خون، دیابت، HIV، برگزاری مدرسه عروسکی، کمپین‌های آگاهی‌بخشی در مورد بیماری‌های مختلف ازجمله سرطان‌های شایع و افسردگی و همین‌طور پروژه‌های خیریه و ... انجام شده است.


سال گذشته پروژه‌ای در کمیته اسکورپ با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد به نام «مدرسه اخلاق پزشکی» داشتیم که در جشنواره «ارائه تجربیات برتر کانون‌های فرهنگی و انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور» رتبه نخست را کسب کرد؛ اما شاید مهم‌ترین دستاورد در این بین همان چیزی است که به‌عنوان هدف نهایی در نظر داریم، یعنی کمک به افزایش دانش و آگاهی.


آنا: آیا در انجمن خود موفق به تولید محصول و یا موفقیت‌های دیگری شده‌اید؟


ابطحی: در دوران کرونا پروژه‌های مختلفی برگزار کردیم که طیف وسیع‌تری از مخاطبان را دربر بگیرد. از جمله آنها ساخت کلیپ با عنوان «نرو بمان» با هدف دعوت دعوت مردم به ماندن در خانه‌ها و رعایت پروتکل‌ها در دوران قرنطینه بود که در صداوسیمای شبکه خراسان رضوی نیز پخش شد. دو مسابقه با نام‌های «هفت روز، هفت فیلم» و «بهسازی قرنطینه» برگزار کردیم که افراد را علاوه‌بر تشویق به ماندن در خانه، سرگرم می‌کرد.


یکسری فعالیت‌های اختصاصی‌تر نیز برای دانشجویان پزشکی ازجمله برگزاری وبینارهای آموزشی و محتواهای مربوط به پاندمی کرونا داشتیم که در پیج اینستاگرامی انجمن منتشر کردیم.


آنا: و سخن پایانی ...


ابطحی: از همه دانشجویانی که فکر می‌کنند انگیزه، علاقه و تلاش کافی برای شرکت در پروژه‌های دانشجویی چنینی(که ذکر آن رفت) دارند، دعوت می‌کنم تا به ما ملحق شوند و به ما در این راه کمک کنند.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر