صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فن‎آوران برتر استان سیستان و بلوچستان

واشقانی فراهانی تاکید کرد: باید نتایج پژوهش‎ها را وارد عرصه اقتصادی کنیم

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: باید از دانشجویان و اعضای هیات علمی پژوهشگر قدردانی شود تا فرهنگ توجه به پژوهش و فناوری که لازمه توسعه علمی و فناوری کشور است، مورد توجه قرار گیرد.
کد خبر : 57382

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فن‎آوران برتر دانشگاه‎ آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: اگر قرار است فعالیت پژوهشی انجام شود که مفید و دارای نتیجه باشد، لازمه آن داشتن برنامه است، یعنی اگر کار بنیادی است باید بر اساس برنامه‎ای متمرکز انجام شود زیرا کار پراکنده پژوهشی ما را به مقصد نمی‎رساند.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: برنامه‎هایی که یک عضو هیات علمی در حوزه فعالیت‌های پژوهشی دارد باید در چارچوب سندها و ظرفیت و توانمندی‎های استان باشد.



این مسئول عنوان کرد: وظیفه دانشگاه‎های نسل سوم باید گسترش مرزهای دانش و تبدیل دانش به محصول و خدمات مفید برای بهزیستی مردم و شکوفایی اقتصادی باشد؛ از این رو باید یک توازن برقرار کنیم.


وی خاطرنشان کرد: ماموریت دانشگاه دولتی که هزینه آن از محل بودجه عمومی تامین می‎شود با یک دانشگاهی که هزینه آن از محل شهریه است، مثل هم نیست.


واشقانی فراهانی: به عنوان دانشگاه کارآفرین اجتماعی باید از مسیر ایجاد مراکز رشد و شرکت‎های دانش‌بنیان نتایج پژوهش‎ها را وارد عرصه اقتصادی کشور کنیم تا سخن مقام معظم رهبری درباره 50 درصد تولید ناخالصی کشور از محل فعالیت‎های اقتصادی دانشگاه عملی شود

واشقانی فراهانی افزود: تاکید ما در دانشگاه آزاد اسلامی، این است که علاوه بر توجه به پژوهش‎های بنیادی، به پژوهش‎های کاربردی بیشتر توجه شود به نحوی که این پژوهش‎ها منجر به پاسخگویی به نیازها و حل مشکلات کشور شود و ما به عنوان دانشگاه کارآفرین اجتماعی باید از مسیر ایجاد مراکز رشد و شرکت‎های دانش‌بنیان نتایج پژوهش‎ها را وارد عرصه اقتصادی کشور کنیم تا سخن مقام معظم رهبری که فرمودند باید در افق 1404 ، 50 درصد تولید ناخالصی کشور از محل فعالیت‎های اقتصادی دانشگاه باشد، عملی شود.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: از دانشجویان انتظار می‎رود چون شهریه آنها به سختی و یا از محل زحمت خودشان به دست می‎آید نسبت به دانشجویان دولتی با انگیزه بیشتری حرکت کنند.


این مسئول افزود: پرسشگری یکی از صفات اصلی دانشجویان است و انتظار می‎رود که روی موضوعی تخصصی که کار می‎کنید، این پرسشگری دنبال پاسخ مناسب برای پرسش‎ها باشد.


نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان: جامعه اگر پژوهشی نباشد، مرده است


به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، آیت‌الله عباسعلی سلیمانی، نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان، در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فن‎آوران برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: جلسه، جلسه تخصصی تحقیق، پژوهش، نوآوری و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه است، در اینجا باید تعریفی از پژوهش و پژوهشگر داشته باشیم.



امام جمعه زاهدان افزود: علمی که حالت توقف دارد و ایستاست مبارک نیست. علم باید روبه جلو و رو به رشد و توسعه باشد و به تعبیر مقام معظم رهبری تولید علم باید انجام شود.


وی با طرح این سوال که پژوهش چیست و پژوهشگر کیست؟ گفت: تمرین روزانه یک پژوهشگر بر مبنای یک دانش، باید بازگو کردن مجموعه بایگانی شده در ذهن در عرصه آموزش و پژوهش باشد و پژوهشگر باید به دانشی فراتر از آموزش و پژوهش به جامعه عرضه کند.


نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان تأکید کرد: جامعه اگر پژوهشی نباشد، جامعه مرده است.


سلیمانی افزود: در نتیجه پژوهش در حوزه، استفاده مباحث مجهول از ادله و مبانی معلول و در دانشگاه، کشف قوانین پنهان در دل طبیعت، برای گسترش رفاه زندگی مردم است.


وی با تبریک مناسبت‌های ماه ربیع الاول، ولادت نبی مکرم اسلام(ص) و امام صادق(ع) افزود: نبی مکرم اسلام، حضرت محمد(ص)، می‎فرمایند هیچ روزی بر من نمی‎گذرد و مبارک نباشد اگر در آن روز بر علم من افزوده نشود.


به گزارش آنا، در این مراسم که با حضور نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان، دکتر مصیب پهلوانی رئیس بنیاد نخبگان استان سیستان و بلوچستان، محمدنبی شهیکی تاش رییس پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان، روسا واحدها و مراکز آموزش عالی و پژوهشگران و فن‎آوران برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان همراه بود از 41 پژوهشگر و فن‎آور و 21 دبیر انجمن علمی دانشجویی تجلیل و قدردانی شد.


دکتر حمید صمصام، عضو هیات علمی گروه ادبیات دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، با کسب امتیاز 5/174 به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه های آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان نیز معرفی شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر