صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۸ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۰
مدیرکل محیط زیست استان فارس:

محیط زیست به‌عنوان عضو اصلی در شورای مدیریت بحران حضور ندارد/ پیش‌بینی خشکسالی و بروز مشکلات زیست محیطی در استان فارس

مدیرکل محیط زیست استان فارس گفت: در قانون مدیریت بحران، سازمان حافظت محیط زیست از شورای مدیریت بحران کشور به‌عنوان عضو اصلی کنار گذاشته‌ شده در حالی‌که این سازمان خود به تنهایی متولی چندین دبیرخانه مرتبط با مدیریت بحران است.
کد خبر : 573726

حمید ظهرابی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست خبرگزاری آنا در ارتباط با مهم‌ترین مشکلات زیست محیطی استان فارس در سال جاری اظهار کرد: متوسط میزان بارندگی استان نسبت به میانگین بلند مدت حدود ۴۰ درصد و نسبت به سال قبل تقریباً ۵۰ درصد کاهش داشته است و این بدان معنی است که ما سال همراه با خشکسالی را پیش رو خواهیم داشت.


وی ادامه داد: بارندگی‌های اخیری هم که اتفاق افتاده بسیار ناچیز بوده و برخی از مناطق جنوبی و شرقی که زیستگاه‌های مهمی هستند (همچون پارک ملی بهرام گور، منطقه حفاظت شده هرمز در لارستان و پارک حیات وحش بختگان) کمتر از نیمی از میانگین بلند مدتشان بارندگی دریافت کردند.


مدیر کل محیط زیست استان فارس با اشاره به این مطلب که با کاهش بارش‌ها مشکلات زیادی برای محیط زیست استان ایجاد خواهد شد، گفت: شیوع بیماری‌ها در اثر تجمع حیات وحش در آبشخورها، کمبود شدید علوفه، هجوم حیات وحش به مزارع، تصادفات جادهِ‌ای و تعارضات بین مردم و حیات وحش از موضوعاتی است که در سال جاری شاهد افزایش ملموس آن خواهیم بود.


ظهرابی افزود: به‌دنبال آن هستیم تا با بهره‌مندی از ظرفیت مالی محدود و مشارکت مردمی بخشی از این مشکلات را کنترل کنیم.


وی در ادامه یکی دیگر از چالش‌های سازمان محیط زیست را اعتبارات مربوط به مدیریت بحران دانست و بیان کرد: در قانون مدیریت بحران، سازمان حافظت محیط زیست از شورای مدیریت بحران کشور به‌عنوان عضو اصلی کنار گذاشته‌اند در حالی‌که این سازمان خود به تنهایی متولی چندین دبیرخانه مرتبط با مدیریت بحران است (همچون: گردو غبار و آلودگی هوا).


مدیر کل محیط زیست استان فارس اذعان کرد: آتش‌سوزی هم که یکی از چالش‌های محیط طبیعی کشور است و سازمان محیط زیست از اعتباراتی که در قانون پیش‌بینی شده محروم مانده است و ما علی‌رغم این‌که سال گذشته بیش از ۷۵ مورد آتش‌سوزی در مناطق تحت مدیریت و هزینه بسیار زیادی را برای کاهش خسارات حریق متحمل شدیم ولی متأسفانه یک ریال هم تا به امروز از طریق مدیریت بحران در اختیار قرار نگرفت و این هزینه‌ها به هزینه جاری ما تحمیل شد.


ظهرابی با اشاره به این‌که قانون مدیریت بحران نیازمند بازنگری فوری در بحث تأمین اعتبار برای آتش‌سوزی است، گفت: در مدیریت بحران می‌بایست اعتباری در بحث آتش‌سوزی‌ها و اطفاء حریق در نظر گرفته شود زیرا ۱۰ الی ۱۱ درصد از جغرافیای کشور تحت مدیریت محیط زیست است و این مناطق به‌خاطر پوشش گیاهی مناسب بیشتر مستعد حریق هستند و نیاز به این‌که اقدامات پیشگیرانه در ارتباط با آنها با حساسیت بیشتری انجام شود، زیاد است چون هم پوشش مناسب‌تر است و هم زمین‌ها از لحاظ مرغوبیت ارزش بسیار بالایی نسبت به سایر مناطق دارد.


وی با بیان این‌که حریق در مراتع و جنگل‌های ما از فروردین ماه آغاز شده است، بیان کرد: متأسفانه هم طول دوره‌ای که در آن حریق اتفاق افتاده، تعداد موارد و هم فصول آن شاهد افزایش هستیم.


انتهای پیام/۴۱۰۵


انتهای پیام/

برچسب ها: حمید ظهرابی
ارسال نظر