تاکید وزیر آموزش و پرورش بر اهتمام به تربیت دانشآموزان برای مراقبت برابر اعتیاد
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش به مناسبت هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی پیامی صادر کرد.
در پیام وزیر آموزش و پرورش آمده است: «یکی از مسائل و موضوعات اساسی که امروزه در ابعاد فراملی، ملی و منطقهای مطرح است، بحث اعتیاد و آسیبهای اجتماعی است، موضوع مهمی که با بهداشت روان کودکان، نوجوانان و جوانان سروکار دارد.
اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به دانشآموزان در این عرصه، گرچه شیرین و امید بخش است، اما مستلزم ظرافت و برنامه ریزی خاصی است که توجه به آن، ضامن موفقیت برنامههای پیشگیرانه خواهد بود.
در علم روان شناسی و نوجوانی مرحلهای از زندگی افراد است که از آن به دوران طلایی تربیت یاد شده است.
در این مرحله، انسان به دنبال هویت خویش است و باید به او کمک شود تا با کسب دانش، آگاهی و مهارت، سبک زندگی سالم را برگزیند و با دستیابی به شایستگیهای پایه، مراتب کمال و حیات طیبه را طی کند.
بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، «نوجوان سالم» نوجوانی است که به طور متعادل و متوازن، به تربیت همه ابعاد و ساحتهای وجودی و تربیتی او توجه شده است. نوجوانی که علاوه بر کسب علم و دانش، به تربیت ساحت دینی و اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی و حرفهای، زیستی و بدنی، هنری و زیبا شناختی او نیز توجه شده است.
وزارت آموزش و پرورش، براساس این چارچوب و دیدگاه، به همه ساحتهای وجودی و تربیتی دانشآموزان توجه دارد ازجمله، اهتمام به تربیت دانشآموزان برای مراقبت از خود در برابر اعتیاد، رفتارهای پرخطر و آسیبهای اجتماعی، به ویژه اعتیاد به مواد مخدر.
مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی و کوشش برای مصونیت بخشی کودکان و نوجوانان در برابر عوامل مخاطره آمیز و رفتارهای پرخطر، زمانی میتواند کارآمد و اثر بخش باشد که در قالب یک نهضت فرهنگی درآید و منجر به استقرار «نظام مراقبت اجتماعی از دانشآموزان» شود و بدین منظور، مدرسه و نهاد تعلیم و تربیت میتواند کانون فعالیتها و سرمایه گذاریها برای مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی باشد.
«هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی» در مدارس که برای نخستین بار توسط وزارت آموزش و پرورش و در قالب فعالیتهای متنوع فرهنگی و آموزشی برگزار میشود، فرصتی است ارزشمند برای گسترش نهضت فرهنگی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و همگانی کردن مبارزه با مواد مخدر در سطح جامعه که مدرسه را به عنوان قطب فعالیتهای پیشگیری اولیه از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در کشور مورد توجه قرار میدهد.
ضمن تشکر و قدردانی از همه دستگاهها، سازمانها، نهادها، به ویژه خانوادهها، همکاران فرهنگی، دانشآموزان و تشکلهای دانشآموزی که در برگزاری با شکوه این مراسم مشارکت دارند، پیشنهاد میکنیم که از فرصت برگزاری چنین برنامههایی در سطح مدارس، برای گسترش همکاریهای ملی درجهت مراقبت از کودکان و نوجوانان در برابر آسیبهای اجتماعی استفاده کنیم و بر این نکته تاکید دارم که وزارت آموزش و پرورش، در عرصه خطیر مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی، به همکاری گسترده خانوادهها، دستگاههای دولتی و غیر دولتی و نیز مشارکت موثر رسانهها نیازمند است و از آن استقبال میکند.»
انتهای پیام/