صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۲ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
ترویج روحیه آزاداندیشی با رعایت اخلاق 2/ دولتی در گفت‌وگو با آنا:

فتح قله‌های علمی با افزایش غنای کرسی‌های آزاداندیشی/ فرهنگ نقدپذیری دور از حالت تشریفاتی ترویج شود

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با تأکید بر مشارکت حوزه و دانشگاه با موضوع کرسی‌های آزاداندیشی بیان کرد: شرط فتح قله‌های علمی، وجود تصارب آرا و گفت‌وگوی جدی و دور از حالت تشریفاتی است.
کد خبر : 572494

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هدف غایی انقلاب اسلامی را تحقق تمدن نوین اسلامی بیان کردند و دانشگاه آزاد اسلامی برای رسیدن به قله تمدن‌سازی باید علاوه بر تولید نظریه در راستای تربیت نیروی انسانی گام محکم و مهمی بردارد.


حال سؤال این است که چگونه می‌توان به تمدن‌سازی با ترکیب تربیت نیروی انسانی رسید؟ پاسخ روشن است؛ آزادی بیان. جامعه برای تحقق بلوغ فکری نیازمند آزادی است و همانطور که اشاره شد بدون آزادی تمدن‌سازی نیز هرگز اتفاق نخواهد داد.


انسان‌ها برای دستیابی به آزادی ممکن است با گردنه‌های دشوار مواجه شوند؛ اما شرط تحصیل عقلانیت در آزادی بیان پرهیز از بی‌حوصلگی و حاکم کردن منطق و اخلاق بر ذهن و روان است.


از سوی دیگر تحقق بلوغ فکری جز از راه آزادی بیان ممکن نخواهد بود و نحوه دستیابی به این هدف همان کرسی آزاداندیشی است.


البته ذکر این نکته ضروری است که دانشگاه‌ها نباید اسیر تحجر و وادادگی مقابل نظر افراد شوند و دانشجویان و استادان نیز باید از جنجال در حسن ارائه نظرات خود دوری کنند که این مهم‌ترین نکته است.


هدف اصلی رویداد کرسی‌های آزاداندیشی چیست؟


اینکه هر فردی تلاش کند نظر خود را به هر طریق ممکن به کرسی بنشاند و مخاطبان را با خود همراه کند دور از عقلانیت و شأن دانشجو و استاد است؛ بلکه باید این نظرات به‌صورت مستند و پرهیز از هرگونه جعل تاریخ و واقعیات جامعه باشد.


هدف اصلی کرسی آزاداندیشی اظهارنظر علایق و سلایق است و مخاطب خود باید افکار حسنه را تشخیص دهد، بدون اینکه جار و جنجالی در میان باشد.


دانشگاه محلی برای آزمون و خطای دانشجویان است و برای رشد جامعه و کشور این آزمون و خطاها امری طبیعی است و باید وجود داشته باشد.


نکته مهم دیگر عنوان کرسی‌هاست که باید برای مخاطب موضوعیت داشته باشد و مخاطب بتواند با اشتیاق پای نظر دانشجویان و استادان بنشیند، اینکه دانشجو در کرسی آزاداندیشی صرفاً دنبال پیروزی باشد، جامعه را به رشد نخواهد رساند.


تنوع حوزه‌ها در موضوعات نکته دیگری است که برگزارکنندگان کرسی آزاداندیشی باید به آن توجه جدی داشته باشند، به‌طوری‌که تمام علائق باید امکان سخن گفتن داشته باشند.


تخصص‌گرایی نیز موضوع مهمی است که در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی باید مدنظر مسئولان قرار داشته باشد، به‌عنوان مثال اگر تیمی در حوزه اقتصادی ثبت‌نام کرده، باید صرفاً در همان حوزه نظر خود را ابراز کند.


انتقاد فردی به یک موضوع مشخص نیز دلیل بر مخالفت نیست و نباید به کلمات «منتقد»  و «مخالف» به یک چشم نگریست.


 دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری با محور معاونت فرهنگی دانشجویی رویداد ملی (به‌صورت استانی) مسابقات دانشجویی کرسی آزاداندیشی را پیش از عید نوروز برگزار کرد و تیم‌های راه یافته به مرحله کشوری مشخص شدند.


بر این اساس، مقرر شده از نیمه دوم فروردین مرحله کشوری این رویداد آغاز شود و دانشجویان باید رقابت نفسگیری را در این مرحله برگزار کنند و به رقابت بپردازند.


نکته‌ای که در مرحله استانی رویداد کرسی آزاداندیشی بیشتر نمود داشت، گزاره‌ها و موضوعاتی بود که توسط دانشجویان انتخاب می‌شد و دغدغه دانشجویان مورد توجه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی قرار داشت.


مسئولان برگزاری رویداد استانی کرسی آزاداندیشی سعی داشتند اصول و اخلاق، فرآیندهای علمی و منطقی و طرح مسئله و مهارت فن بیان را در برگزاری این رویداد پررنگ‌تر کنند و داوری نیز بر همان اساس صورت گرفت.


خبرنگار آنا سعی دارد در سلسله گفت‌وگوهای خود با معاونان فرهنگی و دانشجویی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت‌های این واحدها را با تأکید بر کرسی آزاداندیشی بررسی کند.




بیشتر بخوانید:


احتجاج دانشجویان در کرسی‌های آزاداندیشی با تأکید بر 3 اصل




در این بخش از گفت‌وگو سراغ مهدی دولتی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان رفتیم تا اقدامات و فعالیت‌های این معاونت را در راستای توسعه و گسترش کرسی آزاداندیشی در این دانشگاه مورد بررسی قرار دهیم.


معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با بیان اینکه برگزاری رویداد آزاداندیشی طرح هوشمندانه مسئولان ارشد دانشگاه آزاد اسلامی به‌خصوص «دکتر جهان‌بین» معاون فرهنگی و دانشجویی بود، اظهار کرد: بر این اساس اکنون کرسی‌های آزاداندیشی به‌عنوان رویداد مهم و علمی که خواسته به‌حق مقام معظم رهبری بوده در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود.


استقبال دانشجویان از کرسی‌های آزاداندیشی در حال افزایش است


رئیس شورای تخصصی فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان اضافه کرد: در این راستا تعداد 41 کرسی با موضوعات مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، سلامت و ... در واحدهای سیستان و بلوچستان راه‌اندازی شده که فضای دانشگاه را کاملاً تحت تأثیر قرار داده است.


دولتی با بیان اینکه میزان استقبال دانشجویان از کرسی‌های آزاداندیشی روزبه‌روز در حال افزایش است، یادآور شد: امیدواریم زمینه افزایش اعتماد به نفس را در دانشجویان تقویت کنیم تا تاب‌آوری و تحمل نظر دیگران را داشته باشند.


معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در پاسخ به این سؤال که چه راهکاری دارید تا کرسی‌های آزاداندیشی از حالت تشریفاتی خارج شده و به گفت‌وگوی آزاد و جدی تبدیل شود؟ عنوان کرد: بهترین نکته در این باره حضوری بودن این رویداد دانشجویی بوده که شور و نشاط را بین دانشجویان فراهم می‌کند و از سوی دیگر حمایت مسئولان از رویداد کرسی آزاداندیشی بسیار مهم بوده است.


دولتی برگزاری جلسات توجیهی ـ آموزشی و الزام همه به رعایت حریم‌ها، خطوط قرمز و ترویج فرهنگ نقدپذیری منصفانه را نیز راه‌حل گفت‌وگوی جدی و آزاد و دوری از حالت تشریفاتی عنوان کرد.


وی درباره اینکه چگونه می‌توان نتیجه کرسی‌های آزاداندیشی را در جامعه ساری و جاری کرد؟ بیان کرد: زمانی می‌توان نتایج کرسی‌ها را در جامعه ترویج داد که موضوعات ناظر به موضوعات بومی و حل مسائل منطقه‌ای باشد و از سوی دیگر اصل برنامه با محور رسانه ملی و  جراید تبیین شود.


رئیس شورای تخصصی فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با خبرنگار آنا تضارب آرا را به‌شرط علمی و مستدل بودن مناسب ارزیابی کرد و جزء برنامه‌های محوری این دانشگاه برشمرد.


دولتی با تأکید بر مشارکت استادان حوزه و دانشگاه در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی مطرح کرد: حضور استادان متخصص حوزه کنار دانشگاه بر پیشبرد و غنای کرسی‌های آزاداندیشی خواهد افزود.


وی در عین حال افزایش رویداد کرسی‌های آزاداندیشی و پاسخ منطقی به سؤالات را بهترین گزینه برای توسعه و ترویج آموزه‌های دینی و اسلامی عنوان کرد و گفت: با این شیوه می‌توان با تبلیغ دشمنان نظام که عنوان می‌کنند طرفداران جمهوری اسلامی فاقد منطق هستند، مقابله کرد.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر