جدیدترین اخبار کرونایی در کشور/ 2 شهر در وضعیت قرمز و 7 شهر روی دور تند صعود/ رستورانها طعم کرونا گرفتند + نمودار و نقشه
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ مسئولان ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از چند ماه مانده به آغاز سال 1400 و حلول بهار با جدیت از هموطنان درخواست کردند که به هیچ عنوان سفر نکنند و در این صورت ممکن است شاهد خیزش موج چهارم کرونا در کشور باشیم، بهخصوص که ویروس انگلیسی بهراحتی در کشور جولان میدهد و در صورت بیتوجهی ممکن است شاهد فاجعه دیگری در کشور باشیم.
با گذشت 10 روز از آغاز سال جدید، افزایش شمار مبتلایان به کووید ـ 19 و میزان بستریها و مثبت شدن تست کرونا درمییابیم که هشدارهای مسئولان وزارت بهداشت بیراه نبود و وضعیت امروز کشور مؤید تحقق این پیشبینیهاست.
خوزستان چگونه گرفتار شد؟
استان خوزستان که پیش از این در موج دوم خیز کرونا شاهد افزایش تغییر رنگبندی از آبی به زرد، زرد به نارنجی و نارنجی به قرمز بود، از اواسط اسفند سال گذشته دوباره شرایط خطرناکی پیدا کرد و شهرستانهای این استان با ویروس نوع جهش یافته انگلیسی مواجه شدند.
اواسط اسفند سال گذشته بود که مسافران از گذرگاههای رسمی غرب و جنوب غربی کشورمان وارد استان خوزستان میشدند و مسافرتها افزایش پیدا میکرد و قابل پیشبینی هم بود که ممکن است کووید ـ 19 این استان را درنوردد و حال شرایط حادی بر این استان حکمفرماست و مسئولان نیز محدودیتها را برای سفر به شهرستانهای استان خوزستان اعمال کردند.
بیشتر بخوانید:
خطر خیر موج چهارم کرونا بیخ گوش کشور
چه شهرهایی در ایام نوروز 1400 رنگ عوض کردند؟
استان خوزستان اکنون کانون بحران کشور شده و هرگونه سهلانگاری توسط هموطنان و خوزستانها ممکن است آثار جبرانناپذیری برای خانوادهها و کشور در پی داشته باشد.
ستاد ملی مبارزه با کرونا با افزایش تجمع مسافران نوروزی در مراکز تفریحی و گردشگری و حاشیه بوستانها محدودیتهای سختگیرانهای را اعمال کرده است تا به این ترتیب شاهد کنترل افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در سطح کشور باشیم.
رانندگانی که پول را بر جان ترجیح میدهند
مسئولان وزارت بهداشت و پلیس راهور پیش از شدت یافتن شیوع ویروس کرونا در کشور و تغییر رنگبندی و محدودیتهای کرونایی از هموطنان درخواست کرده بودند که سفر به استانها و شهرهای با رنگ نارنجی و قرمز ممنوع است و مردم فقط در صورت لزوم میتوانند به شهرهای با رنگ آبی و زرد سفر کنند آن هم با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی.
اما با افزایش میزان مبتلایان به کرونا و تغییر رنگبندی استانها و شهرها از آبی به زرد، زرد به نارنجی و نارنجی به قرمز طبیعی بود که قوانین سختگیرانهتری از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اعمال شود و در این راستا به پلیس راهور و اصناف اعلام شد که رانندگان و مسافرانی که پیش از تغییر رنگبندی اقدام به مسافرت کرده بودند سه روز مهلت دارند شهر محل اقامتشان را ترک کنند در غیر این صورت با جریمه سنگین مواجه میشوند.
نکته تأسفآورتر اینکه رانندگان دارای مسافران نوروزی در مبادی خروجی استان تهران و البرز (مناطق نارنجی) این موضوع را جدی نمیگیرند و جریمه را به جان میخرند تا جان خود را به خطر بیندازند برای چندرغاز مبلغی که از مسافران دریافت خواهند کرد.
رستورانهایی که به جای غذا کرونا سرو میکنند
کارشناسان وزارت بهداشت از مدتها قبل هشدار میدهند که مردم به هیچ عنوان در محیطهای بسته تجمع نکنند بهخصوص با ورود ویروس جهشیافته انگلیسی که میزان سرایت بالایی دارد و فرد را زمینگیر میکند.
با وجود این هشدارها اما برخی هموطنان بیتوجه به این هشدارها در رستورانهای سرراهی تجمع و بعضاً بدون رعایت کوچکترین موارد پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی اقدام به تهیه مواد غذایی میکنند و این موارد در استانهای گردشگرپذیر بیشتر دیده میشود، در حالی که مسئولان بهداشتی و اصناف باید با جدیت با عوامل اینگونه نابسامانیها برخورد جدی کنند و حتی در صورت لزوم اقدام به پلمب رستورانهای کوچک کرده تا کشور بیش از این با خطر شیوع کرونا دست و پنجه نرم نکنند.
اگر مردم سری به بیمارستانها و مراکز درمانی بزنند بهوضوح درمییابند که کادر پزشکی و پرستاران خسته و درمانده شدهاند و با افزایش مبتلایان به کرونا و تختهای بیمارستانی کادر درمانی نیز کار دشواری در پیش دارند و بیتوجهی و سهلانگاری ولو سهوی ممکن است به قیمت جان پرستاران و هموطنان دیگر تمام شود.
استان اردبیل نیز که از دیرباز پذیرای مردم و هموطنان در ایام نوروز بوده در سال 1400 پلهای معلق، آبگرمها، رستورانها و کبابیهای بینراهی این استان مملو از جمعیت و مسافران نوروزی بود.
این ازدحام با واکنش شهرام حبیبزاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل مواجه شد و تأکید کرد که اگر مردم در 20 روز پروتکلهای بهداشتی را بیش از گذشته رعایت نکنند اردیبهشت سختی را به خاطر پیک جدید کرونا در استان اردبیل شاهد خواهیم بود.
آخرین وضعیت رنگبندی شهرهای کشور تا 9 فروردین
طبق آخرین رنگبندی اعلام شده توسط وزارت بهداشت در تاریخ 9 فروردین سفر «از» و «به» 80 شهر کشور (25 شهر قرمز و 54 شهر و یک جزیره نارنجی تا 15 فروردین 1400 ممنوع است.
اسامی شهرهای با وضعیت قرمز که سفر به این شهرها ممنوع بوده و جریمه یک میلیون تومانی در پی خواهد داشت:
استان اصفهان (خوانسار و گلپایگان)، استان آذربایجان شرقی (سراب)، استان آذربایجان غربی (ارومیه)، استان ایلام (آبدانان و دهلران)، استان کرمانشاه (اسلامآباد غرب)، استان لرستان (ازنا و بروجرد)، استان تهران (دماوند)، استان فارس (ارسنجان، داراب، زریندشت)، استان خوزستان (امیدیه، اندیمشک، خرمشهر، مسجد سلیمان، ایذه، بهبهان، آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، شوش.)
شهرهایی که از روز گذشته در وضعیت قرمز قرار گرفتند عبارتند از آبدانان در استان ایلام و ازنا در استان لرستان.
همچنین از روز گذشته شهرستانهای شبستر و میانه (آذربایجان شرقی)، نجفآباد (اصفهان)، ساوجبلاغ، فردیس و نظرآباد (البرز)، دشتستان (بوشهر)، شهریار (تهران)، بروجن (چهارمحال و بختیاری)، کرمانشاه (کرمانشاه)، دلفان و سلسله (لرستان)، ساوه و اراک (مرکزی) در وضعیت نارنجی قرار گرفتند و بحران کمکم در حال خودنمایی است.
اسامی شهرهای با وضعیت نارنجی که سفر به این شهرها ممنوع بوده و جریمه 500 هزار تومانی در پی خواهد داشت:
استان تهران (تهران، ری، شمیرانات، فیروزکوه و شهریار)، استان البرز (کرج، ساوجبلاغ، فردیس و نظرآباد)، استان آذربایجان شرقی(جلفا، شبستر و میانه) استان آذربایجان غربی(اشنویه، بوکان، سردشت، ماکو و نقده)، استان اصفهان(تیران و کرون، نجفآباد، مبارکه و لنجان)، استان گیلان (رودسر)، استان قزوین (تاکستان و قزوین) استان ایلام (چرداول) استان بوشهر (بوشهر، دیلم، گناوه، دشتستان و جزیره خارک)، استان چهارمحال و بختیاری (سامان و بروجن)، استان خوزستان (رامهرمز، کارون، باغملک، شادگان، دشت آزادگان، شوشتر) استان فارس (ممسنی و مرودشت)، استان کردستان (بانه و سقز)، استان لرستان (الیگودرز، خرمآباد، دورود، دلفان و سلسله)، استان مرکزی (ساوه، اراک و خمین)، استان هرمزگان (خمیر)، استان کرمانشاه (کرمانشاه و گیلانغرب)، استان کهگیلویه و بویراحمد (بویراحمد) و استان یزد (خاتم).
در حال حاضر 25 شهرستان قرمز و 56 شهرستان نارنجی هستند و همانطور که در بالا اشاره شد، بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است؛ همچنین 277 شهرستان در وضعیت زرد و 90 شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند.
هرگونه سهلانگاری ممکن است شهرستانهای آبی را به زرد، نارنجی و در نهایت قرمز تغییر رنگ دهد و ستاد ملی مبارزه با کرونا در این زمینه قوانین سختگیرانهای را در نظر گرفته است.
از سوی دیگر متأسفانه نرخ ابتلا به کرونا در بندرعباس، نیشابور، اصفهان، شیراز، جهرم، زنجان و رفسنجان طی چند روز گذشته روند صعودی به خود گرفته و احتمال دارد این شهرها نیز تغییر رنگ داده و از زرد به نارنجی تبدیل شوند.
انتهای پیام/4078/پ
انتهای پیام/