صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۵۳ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۰

ارز دیجیتال چیست و بازار فارکس چگونه کار می‌کند ؟

ارز دیجیتال پول مجازی است که توسط فعالیت شبکه ای کامپیوترها و دستگاه های ماینر در بستر بلاکچین تولید می شود. ارزهای دیجیتال تحت نظارت هیچ سازمانی نبوده و امکان تبادلات مالی با امنیت بالا، سرعت زیاد و کارمزد بسیار کم را فراهم می نماید.
کد خبر : 571518

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، ارز دیجیتال پول مجازی است که توسط فعالیت شبکه ای کامپیوترها و دستگاه های ماینر در بستر بلاکچین تولید می شود. ارزهای دیجیتال تحت نظارت هیچ سازمانی نبوده و امکان تبادلات مالی با امنیت بالا، سرعت زیاد و کارمزد بسیار کم را فراهم می نماید. این ارزها قابلیت تبدیل به ارزهای واقعی توسط برخی صرافی ها را دارند. ارزهای دیجیتال نوع بسیار جدیدی هستند که پیش بینی می شود چندین سال آینده دیگر پول های کاغذی بلا استفاده و ارزهای دیجیتال بعنوان پول اصلی استفاده شوند. بعبارت دیگر، از ارز های دیجیتال نسبت به پول و اسکناس بیشتر استفاده شود


 ارز دیجیتال در واقع پول های دیجیتالی است که در بستر شبکه بلاکچین جابجا می شوند. ارزهای دیجیتال طی فرآیند و دستورالعمل های رمز نگاری شده تولید می گردند. ارزهای رمز نگاری شده به آسانی و با کارمزدهای بسیار اندک انتقال می یابند. این ارزها در برابر سیستم نقل و انتقالات مالی سنتی که ایمنی کمتری داشته و کارمزد بالایی طلب می کردند دارای مزیت های زیادی است. سوال این است که پس از استخراج رمز ارز چگونه می توان با آن داد و ستد نمود؟ با ما همراه باشید.



ارز دیجیتال چیست و داد و ستد در آن چگونه است


 اولین ارز دیجیتال تولید شده بیت کوین است. این ارز مهم و تاثیر گذار قیمت ارزهای دیجیتال دیگر را تعیین می کند و بیش از سایر رمز ارزها متداول است. کلیه فرآیندهای داد و ستد و استخراج ارزهای دیجیتال در شبکه جهانی به نام بلاکچین صورت می گیرد. کلیه نقل و انتقالات در این شبکه ثبت و امکان تغییر در آن وجود ندارد. نکته مهم در تولید ارزهای دیجیتال این است که تولید کننده و عرضه کننده ارز مشخص نبوده و در واقع هیچ نهاد و سازمانی بر آن نظارت ندارد. این در مقابل بانک مرکزی کشورها است که کلیه مبادلات پولی زیر نظر آن صورت می گیرد.


کسب درآمد از ارزهای دیجیتال


 ارز دیجیتال یا رمز ارز بر اساس محاسبات پیچیده ریاضی و کامپیوتری تولید می شوند. پس از استخراج رمز ارز این فرآیند توسط سایر کاربران تائید و در بلاک های مخصوصی با کدهای منحصربفرد جای می گیرند. ارزهای دیجیتال علاوه بر داد و ستد با سایر ارزهای رمز نگاری شده امکان معامله با ارزهای حقیقی را دارند. صرافی های مشخصی در دنیا وجود دارند که ارزهای دیجیتال را با ارزهای واقعی مبادله می کنند. صرافی بایننس یکی از معتبرترین صرافی های دنیا است که این امکان را به کاربران خود می دهد. پس از این کار امکان معامله با ارزهای واقعی میسر می شود. البته مذاکراتی در حال واقع است که امکان خرید و فروش ارز دیجیتال به طور مستقیم را برای کاربران فراهم کند.


فارکس چیست ؟


بازار فارکس به تبادل ارزهای خارجی به یکدیگر می پردازد. هر ارز در برابر نرخ تبدیل مشخصی قابل خرید و فروش به ارز دیگر است. انواع جفت ارزهای اصلی، فرعی و کراس در بازار تبادل ارزهای خارجی خرید و فروش می شوند. جفت ارز دلار به یورو، دلار به پوند و دلار به ین جزو برترین جفت ارزهای محسوب می شوند. 


 بازار فارکس یا تبادل ارز خارجی بر اساس خرید و فروش جفت ارزهای مختلف صورت می گیرد. در این بازار سرمایه داران بر اساس وضعیت ارزهای مختلف نسبت به یکدیگر به خرید و فروش ارز اقدام می کنند. به عنوان مثال جفت ارز یورو دلار که به صورت EUR/USD نمایش داده می شود دارای یک نسبت مشخصی مانند ۱.۲۱ است. یعنی یک یورو معادل ۱.۲۱ سنت دلار است و شما یک یورو را با ۱.۲۱ سنت دلار مبادله می کنید. در بازار تبادل ارز خارجی سرمایه داران بر اساس پیش بینی خود از موقعیت ارزهای مختلف به خرید و فروش آنها می پردازند. وقتی اقتصاد آمریکا در برابر اتحادیه اروپا در حال تضعیف باشد، طبیعی است که یورو را در برابر دلار داد و ستد کنید. در این حالت جفت ارز USD/EUR را می فروشید.



انواع جفت ارزها در بازار فارکس


جفت ارزهای زیادی در بازار فارکس وجود دارد که معامله گران می توانند آنها را معامله کرده و بر آنها سرمایه گذاری کنند. تعدادی از جفت ارزها دارای شهرت و حجم بیشتری هستند اما تعدادی دیگر این گونه نیستند. مثلا جفت ارز پوند دلار محبوبیت و شهرت بیشتری نسبت به جفت ارز یوان (چین) روبل (روسیه) دارد.


جفت ارزها در سه دسته اصلی، کراس و نوظهور قرار می گیرند و هریک دارای زیرمجموعه های زیادی هستند.


انواع جفت ارزهای بازار فارکس


در بازار فارکس جفت ارزهای اصلی، فرعی و کراس وجود دارند. جفت ارزهای اصلی همواره یکی از ارزهای آن شامل دلار آمریکا است. برخی از جفت ارزهای اصلی مهم شامل EUR/USD، USD/GBP، AUD/USD، CAD/USD و USD/JPY است. در تمامی این جفت ارزها یکی از ارزهای پایه یا متقابل دلار امریکا است. جفت ارزهای کراس شامل میزان برابری ارزهای مهم دنیا به جز دلار امریکا است. جفت ارزهای GBP/UER و UER/JPY جزو ارزهای کراس مهم هستند. در آخر جفت ارزهایی که شامل دلار و سایر ارزهای غیر اصلی مانند دینار، درهم، ریال، روپیه، کرون، لیر و ... است را جفت ارزهای فرعی می نامند. این جفت ارزها نقش مهمی در بازار تبادل خارجی نداشته و حجم معاملات آنها نیز کم است.


تبادل ارز در بازار فارکس


بازار فارکس بر اساس تبادل ارزهای مختلف صورت می گیرد. سرمایه داران با توجه به پیش بینی آینده ارزها نسبت به خرید ارزهای قوی و فروش ارزش های ضعیف می پردازند. جفت ارزهای اصلی و مهم در بازار تبادل ارز خارجی شامل جفت ارز EUR/USD، جفت ارز USD/JPY و GBP/USD است. این سه جفت ارز بیش از نیمی از معاملات بازار فارکس را به خود اختصاص می دهند. 


معرفی اسپرد


اسپرد یکی از مفاهیم بازارهای مالی جهانی است. اسپرد در موفقیت معاملات و معامله گران در بازار فارکس و سایر بازارهای مالی تاثیر زیادی دارد.


اسپرد، به اختلاف دو عدد مربوط به قیمت خرید و قیمت فروش می گویند که بر روی تابلوی صرافی مشاهده می شود. ممکن است قصد معامله ی جفت ارزی را در بازار فارکس داشته باشید. یا ممکن است بخواهید در بازار CFD به خرید و فروش بیت کوین یا هر سهام دیگری بپردازید. در این صورت، درحین معامله، یک عدد مشخص را نمی بینید.


مثلا مانند خرید ماشین یا هر کالای دیگری نیست که یک عدد ثابت را ببینید. بلکه در بازارهای مالی، با دو قیمت مواجه هستید: قیمت خرید و قیمت فروش.


در این بازارها، BID به معنای قیمت فروش و ASK به معنای قیمت خرید است. اسپرد نیز از اختلاف بین BID و ASK حاصل می شود.  


مثلا فرض کنید قصد دارید EUR /USD را در بازار فارکس خریداری کنید. قیمت خرید 1.1350 است. اما هنگام معامله از قیمت فروش در بازار مطلع شوید که مثلا 1.1320 است. عدد ۳۰ یعنی اختلاف این دو عدد خرید و فروش، همان اسپرد است.


عوامل موثر بر اسپرد بازار فارکس


عوامل زیادی بر اسپرد بازار موثر هستند. برخی از مهمترین عوامل عبارتند از: 


حجم بازار و نقدینگی: در بازارهای مالی ازجمله فارکس، بازار آتی یا CFD، در زمان هایی ممکن است حجم معاملات روی یک دارایی زیاد باشد. یا اینکه اختلاف خرید و فروش آن دارایی به حداقل برسد.


انتهای پیام/4129/ر

انتهای پیام/

ارسال نظر