صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۹ - ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد/ ستارگان خاموش اما ماندگار -3

پرویز پورحسینی؛ داغ همیشگی در دل دوستداران سینما و تئاتر

پرویز پورحسینی یکی از درگذشتگان نامداری بود که در سال 1399 بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت. فقدان این هنرمند ارزنده داغی بزرگ بر دل دوستداران هنر گذاشت.
کد خبر : 571265

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی  گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در سالی که پشت سر گذاشتیم همچون سال‌های دیگر تعدادی از ستارگان سپهر فرهنگ و هنر ایران خاموش شدند. هنرمندانی که سال‌های سال با هنرنمایی خود در عرصه‌های گوناگون برای مردم ایران خاطره ساختند و یادشان همواره در قلب و جان مردم این مرزوبوم نقش بسته است.


یکی از این ستارگان آسمان فرهنگ و هنر، پرویز پورحسینی بود  که هفتم آذر ماه سال 1399 درگذشت.


زنده‌یاد پورحسینی حدود یک هفته قبل  از درگذشتش  بر اثر ابتلای به ویروس کووید-19 در بیمارستان بستری و به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شده بود اما نهایتاً تلاش کادر درمان و پزشکان برای معالجه وی به ثمر نرسید و پرویز پورحسینی چشم از جهان فروبست.


پرویز پورحسینی در شهریور ماه سال 1320 به دنیا این بازیگر فقید با ایفای نقش در فیلم‌ها و سریال‌های متعدد، همواره در ذهن و خاطره مردم ایران باقی خواهند ماند. مرحوم پورحسینی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران رشته بازیگری خوانده بود.


پرویز پورحسینی در تئاتر


در عرصه نمایش و اجرای تئاتر مرحوم پرویز پورحسینی با کارگردان‌های سرشناسی از جمله حمید سمندریان، پیتر بروک، بهرام بیضایی، آربی آوانسیان و علی رفیعی کار کرده بود.



پرویز پورحسینی در سن نوزده‌سالگی همکاری‌اش با سمندریان از بزرگان تئاتر ایران را آغاز کرد و در سال 1340 نمایش «مرد گل بدهی» را اجرا کرد.


بعد از آن و با تشکیل گروهی به نام پازارگاد با آن‌ها همراه شد و شش نمایش دیگر روی صحنه داشت که از جمله آن‌ها «شش شخصیت در جستجوی نویسنده»، «مرغ دریایی و آندورا» و «لئو کادیا» بودند.


همچنین مرحوم پرویز پورحسینی تجربه ایفای نقش در نمایش «اورگاست» با کارگردانی پیتر بروک را هم در کارنامه‌اش داشت. آربی آوانسیان و او تنها ایرانی‌هایی بودند که در گروه کارگردان مشهور انگلیسی در اجرای فرانسه حاضر بودند.


مرحوم پورحسینی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم به فعالیت‌هایش در  تئاتر ادامه داد و با نمایش‌های متعددی از جمله «شاه اسکوریال»، «تف»، «سیرک باشکوه» در تئاتر شهر و نمایشنامه‌های «ماهان کوشیار»، «دکتر فاستوس»، «چراغ گاز»، «معمای ماهیار معمار» و «افسانه اندوه» در اداره تئاتر به روی صحنه رفت.


پرویز پورحسینی در سینما


در عرصه سینما هم پرویز پورحسینی در فیلم‌های «کمال‌الملک» علی حاتمی، «کشتی آنجلیکا» محمد بزرگ نیا، «روز فرشته» بهروز افخمی، «طلسم» داریوش فرهنگ، «قاتل اهلی» مسعود کیمیایی، «باشو غریبه‌ای کوچک» بهرام بیضایی و «شب حادثه» سیروس الوند به نقش‌آفرینی پرداخته بود.


پرویز پورحسینی در سینما هم با کارگردان‌های بزرگ سینمای ایران کار کرد. از جمله آن‌ها ایفای نقش در اثر ماندگار «کمال‌الملک» به کارگردانی علی حاتمی بود. او همچنین در «قاتل اهلی» جلوی دوربین مسعود کیمایی رفت که در آن فیلم یکی از نقش‌های مهم و راهبردی قصه را ایفا می‌کرد.


پرویز پورحسینی در یکی از به‌یادماندنی‌ترین تجربه‌های سینمایی خودش در «کشتی آنجلیکا» مقابل دوربین محمد بزرگ نیا قرار گرفت و با مجید مظفری و داریوش ارجمند همبازی شد.


فیلم سینمایی «مریم مقدس» که البته سریال آن نیز ساخته شد هم یادآوری بازی درخشان این بازیگر فقید سینمای ایران است. پرویز پورحسینی در این فیلم نقش تأثیرگذار و مهم زکریا را به‌خوبی بازی کرد تا بتواند دیپلم افتخار نوزدهمین جشنواره فیلم فجر را هم کسب کند.


پرویز پورحسینی در تلویزیون


ازآنجایی‌که تلویزیون در بین آحاد مختلف جامعه مخاطبان بیشتری دارد، فعالیت هنری در این عرصه هم بعضاً به‌یادماندنی‌تر خواهد بود؛ امری که پرویز پورحسینی هم از آن بیگانه نبود. مرحوم پورحسینی در کارهای متعددی از جمله «امیرکبیر»، «روزی روزگاری»، «تصویر یک رؤیا»، «مریم مقدس»، «شب دهم»، «بیداری»، «بی‌گناهان»، «شیدایی»، «هفت‌سنگ»، «یادآوری» و «گمشدگان» حضور داشت و به ایفای نقش پرداخت.


«مختارنامه» اما شاید به‌یادماندنی‌ترین حضور مرحوم پورحسینی در قاب تلویزیون بود که در این سریال داود میرباقری وی نقش میثم تمار را بر عهده داشت.


البته پرویز پورحسینی در سریال دیگری که رنگ و بوی امام حسین علیه‌السلام را داشت هم بازی کرده بود و در «شب دهم» حسن فتحی که در دهه هشتاد و با تلاقی محرم و نوروز پخش شد، با کتایون ریاحی و حسین یاری همبازی بود.



«سرزمین کهن» کمال تبریزی و «میکائیل» سیروس مقدم هم از دیگر تجربیات مرحوم پرویز پورحسینی در عرصه مجموعه‌های تلویزیونی بود.


پرویز پورحسینی که در سریال «بی‌گناهان» احمد امینی هم نقش‌آفرینی کرده بود، آخرین بار با بازی در مجموعه «بچه مهندس» که کاری از علی غفاری بود مقابل دوربین سریال‌های تلویزیونی قرار گرفت.


 انتهای پیام/4104/پ


هنر، پرویز پورحسینی بود  که هفتم آذر ماه سال 1399 درگذشت.


زنده‌یاد پورحسینی حدود یک هفته قبل  از درگذشتش  بر اثر ابتلای به ویروس کووید-19 در بیمارستان بستری و به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شده بود اما نهایتا تلاش کادر درمان و پزشکان برای معالجه وی به ثمر نرسید و پرویز پورحسینی چشم از جهان فروبست.


پرویز پورحسینی در شهریور ماه سال 1320 به دنیا این بازیگر فقید با ایفای نقش در فیلم‌ها و سریال‌های متعدد، همواره در ذهن و خاطره مردم ایران باقی خواهند ماند.مرحوم پورحسینی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران رشته بازیگری خوانده بود.


پرویز پورحسینی در تئاتر


در عرصه نمایش و اجرای تئاتر مرحوم پرویز پورحسینی با کارگردان‌های سرشناسی از جمله حمید سمندریان، پیتر بروک، بهرام بیضایی، آربی آوانسیان و علی رفیعی کار کرده بود.



پرویز پروحسینی در سن نوزده سالگی همکاریش با سمندریان از بزرگان تئاتر ایران را آغاز کرد و در سال 1340 نمایش «مرد گل بدهی» را اجرا کرد.


بعد از آن و با تشکیل گروهی به نام پازارگاد با آنها همراه شد و شش نمایش دیگر روی صحنه داشت که از جمله آنها «شش شخصیت در جستجوی نویسنده»، «مرغ دریایی و آندورا» و «لئو کادیا» بودند.


همچنین مرحوم پرویز پورحسینی تجربه ایفای نقش در نمایش «اورگاست» با کارگردانی پیتر بروک را هم در کارنامه‌اش داشت. آربی آوانسیان و او تنها ایرانی‌هایی بودند که در گروه کارگردان مشهور انگلیسی در اجرای فرانسه حاضر بودند.


مرحوم پورحسینی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم به فعالیت‌هایش در  تئاتر ادامه داد و با نمایش‌های متعددی از جمله «شاه اسکوریال»، «تف»، «سیرک با شکوه» در تئاتر شهر و نمایشنامه‌های «ماهان کوشیار»، «دکتر فاستوس»، «چراغ گاز»، «معمای ماهیار معمار» و «افسانه اندوه»در اداره تئاتر به روی صحنه رفت.


پرویز پورحسینی در سینما


در عرصه سینما هم پرویز پورحسینی در فیلم‌های «کمال الملک» علی حاتمی، «کشتی آنجلیکا» محمد بزرگ نیا، «روز فرشته» بهروز افخمی، «طلسم» داریوش فرهنگ، «قاتل اهلی» مسعود کیمایی، «باشو غریبه‌ای کوچک» بهرام بیضایی و «شب حادثه» سیروس الوند به نقش آفرینی پرداخته بود.


پرویز پورحسینی در سینما هم با کارگردان‌های بزرگ سینمای ایران کار کرد. از جمله آنها ایفای نقش در اثر ماندگار «کمال الملک» به کارگردانی علی حاتمی بود. او همچنین در «قاتل اهلی» جلوی دوربین مسعود کیمایی رفت که در آن فیلم یکی از نقش‌های مهم و راهبردی قصه را ایفا می‌کرد.


پرویز پورحسینی در یکی از به یاد ماندنی‌ترین تجربه‌های سینمایی خودش در «کشتی آنجلیکا» مقابل دوربین محمد بزرگ نیا قرار گرفت و با مجید مظفری و داریوش ارجمند همبازی شد.


فیلم سینمایی «مریم مقدس» که البته سریال آن نیز ساخته شد هم یادآوری بازی درخشان این بازیگر فقید سینمای ایران است. پرویز پورحسینی در این فیلم نقش تاثیرگذار و مهم زکریا را به خوبی بازی کرد تا بتواند دیپلم افتخار نوزدهمین جشنواره فیلم فجر را هم کسب کند.


پرویز پورحسینی در تلویزیون


از آنجایی که تلویزیون در بین آحاد مختلف جامعه مخاطبان بیشتری دارد، فعالیت هنری در این عرصه هم بعضا به یادماندنی‌تر خواهد بود؛ امری که پرویز پورحسینی هم از آن بیگانه نبود. مرحوم پورحسینی در کارهای متعددی از جمله «امیر کبیر»، «روزی روزگاری»، «تصویر یک رویا»، «مریم مقدس»، «شب دهم»، «بیداری»، «بی گناهان»، «شیدایی»، «هفت سنگ»، «یادآوری» و «گمشدگان» حضور داشت و به ایفای نقش پرداخت.


«مختارنامه» اما شاید به یادماندنی‌ترین حضور مرحوم پورحسینی در قاب تلویزیون بود که در این سریال داود میرباقری وی نقش میثم تمار را بر عهده داشت.


البته پرویز پورحسینی در سریال دیگری که رنگ و بوی امام حسین علیه السلام را داشت، هم بازی کرده بود و در «شب دهم» حسن فتحی که در دهه هشتاد و با تلاقی محرم و نوروز پخش شد، با کتایون ریاحی و حسین یاری همبازی بود.



«سرزمین کهن» کمال تبریزی و «میکائیل» سیروس مقدم هم از دیگر تجربیات مرحوم پرویز پورحسینی در عرصه مجموعه‌های تلویزیونی بود.


پرویز پورحسینی که در سریال «بی‌گناهان» احمد امینی هم نقش آفرینی کرده بود، آخرین بار با بازی در مجموعه «بچه مهندس» که کاری از علی غفاری بود مقابل دوربین سریال‌های تلویزیونی قرار گرفت.


 انتهای پیام/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر