صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۷ - ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
با تلاش مهندسان صورت گرفت؛

اختراع دستگاهی برای برقراری ارتباط با گیاهان

مهندسان با بررسی دقیق نوع رفتار گیاهان در شرایط مختلف دستگاهی برای ارتباط با آن‌ها اختراع کردند.
کد خبر : 570822

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تصور کنید بتوان از گیاهان پرسید که در شرایط مختلف به چه چیزهایی احتیاج دارند و آیا می‌توان با کمک مواد مغذی کیفیت محصولات باغی و کشاورزی را افزایش داشت؟ شاید چنین تفکری تنها شبیه به رویا باشد ولی به تازگی گروهی از مهندسان دانشگاه نانیانگ کشور سنگاپور دستگاهی الکتریکی اختراع کردند که می‌تواند سیگنال‌های الکتریکی را به گیاهان منتقل کرده و مسیری برای ارتباط با گیاهان را ایجاد کند.


البته اختراع این دستگاه به معنای آن نیست که اکنون انسان‌ها می‌توانند با گیاهان حرف بزنند ولی با کمک آن می‌کند واکنش گیاهان در شرایط مختلف را بررسی و حتی دستوراتی برای تغییر زاویه قرارگیری را به آن‌ها بدهند. در حقیقت سیگنال‌های الکتریکی که به گیاه فرستاده می‌شود الکترودهای موجود در ساختار این جانداران را تحریک کرده و همین موضوع سبب می‌شود که گیاه تا حدودی تغییر زاویه بدهد.


آزمایش‌های انجام شده با این دستگاه روی نوعی گیاه مگس‌خوار نتایج شگفت انگیزی داشته است. به طوریکه مهندسان موفق شدند با ارسال نوعی سیگنال خاص ارتباط مؤثری را با گیاه برقرار کرده و آن را ملزم به جمع کردن برگ‌هایش بکنند. لو ژیان یکی از متخصصان حاضر در این پروژه علمی گفت: « این آزمایش‌ها زمینه پیشرفت چشمگیری را در برقراری ارتباط با گیاهان فراهم می‌کند و بدون شک در آینده انسان‌ها قادر به درک نیازهای گیاهان در هر موقعیتی خواهند بود.»


یکی از اهدافی که محققان در این پروژه به دنبال آن هستند مبارزه با فقر پوشش گیاهی و افزایش کیفی و کمی محصولات کشاورزی است. مهندسان دانشگاه نانیانگ امیدوارند به زودی اختراع آن‌ها در کشورهای مختلف جهان برای ریشه‌کردن کردن کمبود مواد غذایی به‌کارگیری شود. مهندسان معتقدند اگر عواملی که باعث نابودی گیاهان می‌شود را شناخت و آن‌ها را برطرف کرد دیگر مشکلی برای تأمین مواد غذایی طبیعی وجود نخواهد داشت.


انتهای پیام/4144/

انتهای پیام/

ارسال نظر