صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۵ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۹

چه افرادی باید از مصرف گلوتن اجتناب کنند؟

دانشمندان آمریکایی می‌گویند حذف بی دلیل پروتئین گلوتن از رژیم غذایی می‌تواند تاثیرات منفی بر سلامت داشته باشد.
کد خبر : 570555

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، گلوتن یکی از پروتئین‌هایی است که به وفور در گندم، جو و برخی غلات وجود دارد. با این حال، برخی افراد به این پروتئین حساسیت دارند و مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن می‌تواند باعث واکنش ایمنی غیرطبیعی به آن شود.


امروزه مشاهده مواد غذایی در فروشگاه‌ها که روی آن‌ها برچسب عاری از گلوتن نوشته شده، بسیار رایج است. با این حال، سوالی که مطرح می‌شود این است که چه کسانی باید این محصولات را مصرف کنند؟ علی رغم آنکه بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند از این محصولات بهره ببرند، اما تنها افرادی که دارای حساسیت به گلوتن و بیماری سلیاک هستند باید از این محصولات استفاده کنند.


بیماری سلیاک یک اختلال خودایمنی روده باریک با زمینه ژنتیکی است. در این بیماری پرزهای روده باریک آسیب دیده و در جذب مواد اختلال دارد. در صورتی که بیماران مبتلا به سلیاک از پروتئین گلوتن استفاده کنند، دچار علائم عدم تحمل می‌شوند.


امروزه با یک آزمایش ساده می‌توان به حساسیت به گلوتن پی برد. تحقیقات نشان داده است حذف گلوتن از رژیم غذایی در افرادی که به این پروتئین حساسیت ندارند می‌تواند باعث آسیب‌های جدی به بدن شود.


ساندرا آلفارو، یک متخصص تغذیه در این باره می‌گوید: گلوتن خود از ۲ پروتئین مختلف به نام‌های گلیادین و گلوتامین تشکیل شده است. این ترکیب در نان، دسرها و حتی شکلات‌ها یافت می‌شود. بسیار اهمیت دارد درک درستی از حذف نکردن بی دلیل این پروتئین از رژیم غذایی داشته باشیم.


آیا حذف گلوتن باعث کاهش وزن شما می‌شود؟


در پاسخ به این سوال باید گفت تاکنون هیچ تحقیقاتی از سوی دانشمندان رابطه معناداری میان حذف گلوتن و کاهش وزن را نشان نداده است. با این حال، تحقیقات نشان داده است حذف گلوتن از رژیم غذایی در افراد سالم می‌تواند باعث مشکلات جدی برای سلامت بدن مانند کمبود ویتامین خانواده B شود. ویتامین‌های B برای کارکرد مناسب آنزیم ها، فیزیولوژی، عملکرد سیستم دفاعی و نیز فرآیند تولید انرژی در بدن ضروری هستند.



متخصصان تغذیه می‌گویند باید رژیم غذایی افراد متعادل بوده و دارای مواد مغذی مورد نیاز بدن باشد. بهتر است به جای حذف گلوتن، از مصرف محصولات صنعتی که می‌تواند سلامت ما را تحت تاثیر قرار دهد اجتناب شود.


تحقیقات مشترک دانشمندان دانشگاه هاروارد و دانشگاه کلمبیا نشان می‌دهد ارتباط مستقیمی میان فقدان گلوتن در رژیم غذایی و بروز بیماری‌های قلبی – عروقی وجود دارد. براساس این تحقیقات افرادی که از بیماری سلیاک رنج نمی‌برند و از مصرف گلوتن اجتناب می‌کنند، در صورت ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی احتمال بیشتری دارد که جان خود را از دست بدهند.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/

انتهای پیام/

برچسب ها: رژیم
ارسال نظر