صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۳ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۹

اشتباهی که ممکن است شما را تا پای مرگ ببرد!

فرقی نمی‌کند که از بیرون غذا گرفته باشید یا در خانه درست کرده باشید، زیرا کوچک‌ترین اشتباهی درباره غذا می‌تواند شما را دچار مسمومیت غذایی کند.
کد خبر : 570544


به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ممکن است برایتان پیش آمده باشد که بعد از خوردن یک وعده غذایی حال جسمی تان بهم ریخته باشد. اغلب انواع مسمومیت‌های غذایی باعث یک یا چند مورد از علائم زیر میشوند دردهای شکمی، تهوع، استفراغ، اسهال (اسهال آبکی یا خونی)، تب، سردرد، بدن درد، انقباضات معده، از دست دادن اشتها، خستگی.


اقدام‌های مهمی که  از مسمویت غذایی جلوگیری می کند


شستشوی مناسب و اصولی


جدا کردن درست مواد غذایی


پختن درست و اصولی مواد


خنک کردن (سرد کردن)


دمای یخچال باید روی ۴ درجه سانتیگـراد و یا کمتر و دمای فریزر باید روی منفی ۱۸ درجه سانتیگراد تنظیم شود.


در زمینه ایمنی مواد غذایی به نکات زیر نیز توجه کنید.


غذای فاسد ممکن است ظاهر عادی داشته باشد. به عبـارت دیگـر، ممکن است ظاهر و بوی غذایی طبیعی و عادی باشد ولی فاسد شده باشد.


توجه داشته باشید که محدوده دمایی که میکروب‌ها در آن بیشترین رشد را دارند، بین ۴ تا ۶۰ درجه سانتیگـراد اسـت. بنـابراین مـواد غذایی فاسدشدنی را در این محدوده دمایی نگهداری نکنید.


غذاهای داغ را اگر می خواهید داغ نگه دارید آن را در دمای بالاتر یـا مساوی ۷۴ درجه سانتیگراد در فر نگهداری کنید و غذاهای سرد را در دمای کمتر یا مساوی ۴ درجه سانتیگراد در یخچـال یـا فریـزر نگهداری کنید.


به دستورالعمل‌های نگهداری مواد غذایی کـه روی بـسته‌بنـدی آن ذکر شده است توجه کنید و طبق آن عمل کنید.


اگر در خانه کنسرو تهیه می کنید، دقت کنیـد کـه روش صـحیح و بهداشتی را در این خصوص رعایـت کنیـد تـا از بوتولیـسم (نوعـی مسمومیت خطرناک) جلوگیری کنیـد. کنـسروهای تهیـه شـده در مــنزل معمولــترین علــت بوتولیــسم هستند.


از دادن عسل به کودکان زیر یک سال خودداری کنید.


اقداماتی که هنگام ابتلا به مسمومیت‌های غذایی توصیه می شود


به معده خود استراحت بدهید تا چند ساعت از خوردن و آشـامیدن پرهیز کنید.


تکه‌های کوچک یخ بمکید و یا اینکه جرعه‌های کوچک آب بنوشید.


به علاوه نوشیدن نوشابه‌های بدون کافئین (نوشابه‌های بیرنگ) نیـز میتواند مفید باشد.


بزرگسالان مسموم باید روزانه حداقل ۸ تـا ۱۶ لیوان مایعات، به صورت جرعه‌های کوچک و مکرر، مصرف کنند.


اگر حجم ادرار طبیعـی و رنـگ آن روشـن بـوده و تـیره نباشـد، نشان دهنده این است که مقدار مایعات دریافتی شما کافی است.


آرام و به تدریج مصرف غذا را شروع کنید و برای این کار از غـذاهای ساده و قابل هضم شروع کنید.


اگر حالت تهوع برگشت، غذا خوردن را قطع کنید.


تا زمانی که بهتر نشدهاید از خوردن شیر و لبنیـات، کـافئین (مـواد غذایی حاوی کافئین)، غذاهای چرب و پرادویه خودداری کنید.


منبع: طلا


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر