صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۰ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۹
یک کارشناس مسائل حقوقی:

تهران و کلانشهرهای ما با قوانینی اداره می‌شوند که مربوط به ۷۰ سال قبل است

یک کارشناس مسائل حقوقی با بیان این‌که ۸۰ درصد مردم ایران تحت تأثیر مدیریت شهری قرار دارند، در عین حال گفت: امروز تهران و کلانشهرهای ما با قوانینی اداره می‌شوند که مربوط به ۷۰ سال قبل است و پاسخگوی مسائل و نیازهای شهروندان نیست.
کد خبر : 570220

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، بنیامین شکوه‌فر کارشناس مسائل حقوقی که در نشست حقوقدانان‌ انقلابی تهران برای هم اندیشی درباره حقوق عامه و مدیریت شهری سخن می‌گفت، به تبیین «نقش نظارتی حقوقدانان بر مدیریت شهری در راستای صیانت از حقوق عامه» پرداخت.


وی تصریح کرد: بحث حقوق عامه در دوره جدید مدیریت در قوه قضاییه به‌صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته اما در مدیریت شهری از این مسأله غفلت می‌شود که حقوقدانان به‌عنوان «مهندسان اجتماعی» باید مطالبه‌گری در این زمینه را در دستور کار قرار دهند.


این استاد دانشگاه، از شهرداری‌ها به‌عنوان مسئول تنظیم مقررات شهری در حوزه اجرا نام برد و گفت: ۸۰ درصد مردم ایران تحت تأثیر مدیریت شهری قرار دارند اما پایتخت و کلانشهرهای ما هنوز با قوانین و مقرراتی اداره می‌شوند که مربوط به ۷۰ سال قبل است.


شکوه‌فر افزود: اگر به دنبال حکمرانی مطلوب شهری هستیم باید قوانین شهری را به روزرسانی و روابط مردم و نهادهای شهری را بازتنظیم کنیم در غیر این صورت با قوانین موجود، توقع رعایت حقوق عامه و منافع عمومی در حوزه شهر بر اساس استانداردها و شاخص‌هایِ‌ موردتائید جهانی نابجاست.


وی با اشاره به تفسیرپذیر بودن قوانین تصریح کرد: قانون تفسیرپذیر قابلیت اجرا ندارد و هیچ مجری در هیچ زمانی جرأت اجرای آن را ندارد چرا که با یک شکایت ساده از نهاد نظارتی یا یک فرد یا مجموعه که تفسیر دیگری دارد، باید در برابر نظام قضایی پاسخگوی تفاوت برداشتش از قانون باشد.


این کارشناس حقوق عمومی با بیان این‌که نمی‌توان شهرها را با قالب‌ها و طرح‌های قدیمی اداره کرد، متذکر شد: طرح‌های تفصیلی که در حال حاضر اجرا می‌شوند هم قدیمی هستند که عمر خیلی از آنها بیشتر از ۱۵ تا ۲۰ سال است و پاسخگوی نیازهای امروز نیستند و باید روزآمد شوند.


شکوه‌فر مطالبه‌گری و پاسخگویی را از شاخص‌های توسعه‌یافتگی دانست و گفت: مادامی که از یک مدیر و مسئول سؤال نشود و توضیح خواسته نشود، آن شخص خود را در مقام پاسخگویی نمی‌بیند اما هنوز این فرهنگ و روحیه در جامعه ما نهادنیه نشده است.


وی از «درآمدهای ناشی از ساخت‌وساز» به عنوان «چاه نفت» شهرداری یاد و تاکید کرد: همانطور که دولت باید درآمدهای نفتی را به صندوق ذخیره واریز کند تا برای امور زیربنایی هزینه شود، درآمدهای شهرداری از ساخت‌وسازها هم باید صرف امور زیربنایی و بهبود سطح زندگی شهروندان شود.


شکوه‌فر از یکپارچگی مدیریت شهری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین الزامات رعایت حقوق عامه یاد کرد و گفت: الآن همه مسئولیت اداره شهر با شهرداری نیست و بارها دیده شده ناهماهنگی بین دستگاه‌های مختلف خدماتی، مثل اداره گاز، اداره آب و فاضلاب و مخابرات موجب خسارت‌های مادی و معنوی به شهروندان شده است.


وی خاطر نشان کرد: امروز ۸ تا ۱۴ میلیون تهرانی به‌خاطر آلودگی هوا در معرض خطر قرار دارند اما وقتی مسئولیت‌ها با اختیارات توازن نداشته باشد، شهرداری می گوید من که متولی تولید خودرو، عرضه سوخت استاندارد و ساماندهی تردد خودروها در سطح شهر نیستم و دستگاه‌های مختلفی در این زمینه تصمیم گیرند.


این کارشناس مسائل حقوقی و مالی با بیان این‌که بخش عمده مشکلات، ناکارآمدی‌ها و نارضایتی‌های عمومی ناشی از بی‌توجهی مدیران و مسئولان تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر به بدیهیات حقوقی است، تأکید کرد: حقوقدانان می‌توانند با آگاه‌سازی شهروندان به حقوق خود، زمینه‌های رعایت حقوق عامه و تقویت نظارت عمومی بر مدیریت شهری را فراهم کنند.


انتهای پیام/4159/


انتهای پیام/

ارسال نظر