اینترنت صوت؛ هدایت مردم به سمت آینده بدون دکمه/ زندگی با دستیارهای صوتی آسان میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یک فرد بهطور متوسط روزانه حدود ۱۵ هزار کلمه صحبت میکند. از طرفی دیگر فناوری به تمام جنبههای زندگی ما نفوذ کرده و انقلاب اخیر در فناوری باعث شده که ما بهطور فزایندهای این کلمات را با دستگاهها صحبت کنیم؛ از گوشیهای هوشمند گرفته تا دستیارهای صوتی و تلویزیونها. بنابراین «اینترنت صوت» (Internet of Voice) نحوه استفاده ما از ارتباطات را به میزان قابلتوجهی تغییر میدهد.
استفاده از اینترنت اشیاء در دوران مدرن رونق بسیاری پیدا کرده و با توجه به خدماتی که ارائه میدهد سرمایهگذاران بسیاری را جذب خود کرده است. بااینحال، اینترنت اشیاء نیز به آرامی در حال کنار رفتن است و جای خود را به سایر فناوریهای نوظهور مانند اینترنت صوت میدهد، که بهزودی میتواند به یک موفقیت بزرگ تبدیل شود. اولین انقلاب اینترنت شامل اتصال چندین رایانه شخصی به یک شبکه بزرگ در سال ۱۹۹۵ بود. انقلاب دوم در سال ۲۰۱۰ رخ داد که شاهد ظهور شبکههای اجتماعی بود. در حال حاضر انقلاب سوم، با هدایت صدا، به «اینترنت همهجاحاضر بدون صفحهنمایش» منجر خواهد شد.
چند دلیل وجود دارد که چرا اینترنت صوت بهطور ناگهانی رونق مییابد. اول اینکه اینترنت اشیا بیشتر در مورد جمعآوری دادهها و سپس استفاده از الگوریتمها برای استخراج مقدار از دادهها است. اما اینترنت صوت مسیر دیگری را طی میکند و فرد تنها با یک فرمان صوتی به نتیجه مدنظر میرسد. دوم اینکه صدا سریعتر از تایپ کردن بوده و با استقبال بیشتری مواجه است. از این رو در سالهای اخیر دستیارهای صوتی هوشمند مانند الکسا، کورتانا، سیری و گوگل اسیستنت بهسرعت بازار را درنوردیدهاند. امروزه ۵۳ میلیون نفر در ایالاتمتحده آمریکا الکسا دارند. تعداد دستیارهای صوتی در خانههای ایالاتمتحده از سال ۲۰۱۸ دو برابر شده است و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۳ به ۲۷۵ میلیون نفر برسد. طبق تحقیقات موسسه «جونیپر»، اینترنت صوت فقط در مدت پنج سال ۱۰۰۰ درصد رشد خواهد داشت.
" src="https://media.ana.press/1399/12/25/637514147602591849_md.jpg">
اینترنت صوت چیست؟
اینترنت صوت به هر دو معقوله وبگردی با استفاده از صدای شما بهجای تایپ کردن و همچنین فرمان دادن به دستگاههای هوشمند اشاره دارد. دیگر با هیچ دکمه، برنامهنویسی یا صفحه کلیدی سروکار ندارید و تنها باید یک فرمان صوتی ارسال کنید. همه ما از وب بهعنوان منبعی برای یافتن یا جستوجوی اطلاعات استفاده میکنیم.
افزایش محبوبیت دستورات صوتی قرار است همهچیز را تغییر دهد چراکه کاربران میتوانند از طریق دستگاههای اینترنت اشیاء هوشمند به یکپارچهسازی صوتی دسترسی پیدا کنند که تجربه کاربری متفاوتی را فراهم میکند. مفهوم صدا طی سالهای اخیر توسط دستیاران صوتی هوشمند بهشدت تغییر کرده است. تحول با دستیار صوتی اپل یعنی «سیری» آغاز شد. این مفهوم سپس توسط محصولات گوگل و مایکروسافت بهکار گرفته شد و رونق پیدا کرد.
" src="https://media.ana.press/1399/12/25/637514147477436100_md.jpeg">
اینترنت صوت با توجه به اینکه میتواند در محیط مدنظر مردم به کار گرفته شود، روزبهروز افزایش مییابد. دستیارهای صوتی در وسایل نقلیه وجود دارند و باعث میشوند رانندگان از فناوری صوتی برای کمک به مدیریت رانندگی استفاده کنند. همچنین رانندگان میتوانند تماسها را کنترل کرده و به پیامها پاسخ دهند. درعینحال آنها همچنین میتوانند اپلیکیشنها را مدیریت کرده و بهدلخواه خود موسیقی پخش کنند. مردم در خانهها از اینترنت صوت برای گوش دادن به موسیقی، گشتوگذار در اینترنت و غیره استفاده میکنند. بااینحال، در آینده نزدیک از طریق اینترنت صوت میتوان تنها با یک فرمان صوتی چراغها، تلویزیون، ماشین لباسشویی، یخچال سایر دستگاههای الکترونیکی را کنترل کرد.
" src="https://media.ana.press/1399/12/25/637514146854013336_md.png">
در حال حاضر بیشترین کاربردهای دستیاران صوتی شامل بررسی وضعیت هوا یا اخبار، پخش موسیقی، جستجوی مطلبی در موتور جستجو، ارسال پیامک یا ایمیل و پرسیدن سؤال کوتاه است.
مزایای دستیارهای صوتی
گفتار حالت طبیعی ارتباطات برای انسان است. بنابراین افراد ارتباط کلامی با ماشینها را امری آسان میبینند. همچنین دستیارهای صوتی نیازی به توجه مردم نداشته و فقط به صدای آنها احتیاج دارند. کاربران میتوانند همزمان به مشاغل دیگری مشغول باشند و درعینحال مستقیماً با دستیارهای صوتی ارتباط برقرار کنند. از این گذشته قابلیت صوت هدیهای برای افراد معلول و ناتوان است. افراد کمبینا از برنامههای دستیار صوتی استفاده میکنند تا آنچه جلوی چشم آنهاست را درک کنند. دستیارهای صوتی همچنین میتوانند جایگزین صفحهکلیدها شوند و ورود هرگونه داده و اطلاعات به دستگاهها تنها با فرمان صوتی انجام میشود.
" src="https://media.ana.press/1399/12/25/637514148534648346_md.jpg">
مواردی همچون پیدا کردن و رزرو یک رستوران، گرفتن تاکسی اینترنتی، خواندن توئیت ها، بررسی وضعیت آبوهوا، اعلام نتایج مسابقات ورزشی، تبدیل واحدها به یکدیگر، حل ریاضیات، اطلاع از زمان پخش فیلمها، به دست آوردن اطلاعات پروازی فرودگاهها، یادداشتبرداری، اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی، بررسی وضعیت ترافیک، ترجمه صوتی به زبانهای مختلف، لطیفه تعریف کردن و غیره سایر کاربردها و مزایای دستیارهای صوتی را تشکیل میدهند.
بنابراین باتوجه به این خدمات و کاربردها میتوان انتظار داشت این فناوری در سالهای پیشرو رونق بسیاری پیدا کند و فراگیرتر از گذشته در خانهها و ادارات جای خود را به دست آورد.
انتهای پیام/۴۱۱۲/
انتهای پیام/