صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۵۵ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۹

اهداف ریاض از تلاش برای نفوذ در عراق

رژیم سعودی طی سه سال گذشته برای بازسازی عراق هیچ هزینه‌ای نکرده و تنها با اعزام هیأتی 14 نفره وعده‌های خود را در خصوص مسائل اقتصادی، عمرانی و بحث صادرات و بازسازی این کشور تکرار کرده است.
کد خبر : 569518

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، طی ماه‌های اخیر رژیم سعودی به اشکال مختلف سعی کرده خود را در حوزه‌های مختلف اعم از سیاسی، اقتصادی، امنیتی و... به عراق نزدیک کند.


این در حالی است که سابقه دخالت آل‌سعود خاطره خوبی را نزد شهروندان عراقی به جای نگذاشته است، چنانچه صدام با حمایت سعودی‌ها جنایات زیادی علیه مردم صورت داد و بسیاری از آسیب‌های روحی و روانی آن دوران هنوز هم بر زندگی آنان سایه افکنده است.


پس از سرنگونی رژیم بعث اما؛ نفرت فزاینده شهروندان عراقی نسبت به رژیم سعودی و تبلور تضادهای مردم با تفکرات تکفیری وهابیت موجب شد تا حاکمان جدید عراق دایره مناسبات خود با این رژیم را بازتعریف کرده و بر اساس خواست مردم آن را محدود کنند.


از سویی؛ به دلیل همسایگی عربستان با عراق، مسائل اقتصادی و تجاری برای ریاض بسیار مهم است و سعودی‌ها همواره تلاش کرده‌اند از این دریچه خود را وارد ساختار سیاسی و اجتماعی عراق کرده و با سوء استفاده از عنصر قومیت و مذهب نفوذ خود را گسترش دهند.


در دوره اخیر و با شعارها و وعده‌های دولت مصطفی الکاظمی در حوزه سیاست خارجی، ریاض بیش از گذشته در پی بازتعریف جدیدی در روابط خود با بغداد در عرصه‌های مختلف سیاست خارجی، راهبردهای نظامی، اقتصادی و امنیتی بوده و البته بغداد هم نسبت به این موضوع چراغ‌سبزهای نشان داده است.


از سوی دیگر؛ زمانی که درباره بازسازی عراق جلسات متعددی از جمله در کویت برگزار شد، آل‌سعود سعی کرد با ارائه تصویر مثبتی از خود مردم این کشور را به سمت خود جلب کند و لذا وعده‌های زیادی در مورد بازسازی عراق داد تا افکار عمومی را با خود همراه سازد.


بر خلاف این نمایش‌های تبلیغاتی اما؛ رژیم سعودی طی سه سال گذشته برای بازسازی عراق هیچ هزینه‌ای نکرده و تنها با اعزام هیأتی ۱۴ نفره وعده‌های خود را در خصوص مسائل اقتصادی، عمرانی و بحث صادرات و بازسازی این کشور تکرار کرده است.


این نمایش‌های تبلیغاتی گرچه به کمک رسانه‌های غربی سعی کرده فعالیت سعودی‌ها را در چشم مردم عراق بزرگ نشان دهد اما اوضاع وخیم اقتصادی عربستان مانند کاهش ارزش ریال، کسری بودجه شدید و همچنین کاهش صادرات نفت که در پنج سال گذشته بی‌سابقه بوده، عملا به رو شدن دست آنها در این تبلیغات توخالی کمک کرد.


در خصوص موضوعات امنیتی نیز، سفر چند روز پیش رئیس ستاد کل ارتش عربستان به بغداد ملاقات او با مقام‌های عراقی نشان می‌دهد که آنها همچنان از ورود تروریست‌ها به کشورشان از مرزهای عراق واهمه دارند و این در حالی است که برخی داعشی‌هایی که اخیرا در عراق بازداشت شده‌اند تابعیت سعودی داشته‌اند و همین مسئله بیان‌گر تزویر سعودی در امر مبارزه با تروریسم است.


آمدن جو بایدن هم تحرکات عربستان در عراق را افزایش داده که حکایت از نگرانی ریاض در مورد آینده روابطش با کشورهای منطقه دارد، لذا برای یافتن شریک جدید در منطقه در حال ارائه مشوق‌هایی به عراق است که فعال کردن بغداد در شورای همکاری خلیج فارس یکی از آنها است.


منبع: نورنیوز


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر