حضور پاپ در عراق امن، مدیون خون شهید سلیمانی است/ انتقاد کاربران فضای مجازی از سکوت پاپ در برابر سبعیت آمریکا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، پاپ فرانسیس با وجود شیوع کرونا در عراق و حتی ابتلای مسئول هماهنگی سفرش در دفتر واتیکان در بغداد، به این کشور سفر کرد. فارغ از بحث وحدت که آموزه مشترک همه ادیان الهی است و در میان اسلام و مسیحیت نیز بر برادری و حفظ وحدت تأکید شده است، حضور رهبر کاتولیکهای جهان در عراق قابل تأمل به نظر میآید.
رهبر کاتولیکهای جهان در ملاقات کوتاهش با آیتالله سیستانی که بخشهایی از آن در بیانیه واتیکان و بخش دیگری در بیانیه دفتر آیتالله سیستانی منعکس شد، بدون بیان جنایتهای نیروهای آمریکایی در خاک این کشور که با ادعای مقابله با گروه تروریستی داعش انجام شده است، خواستار برقراری صلح و توقف جنگ و خشونت در این کشور شد. البته مشابه این سخنان را در بدو ورود به بغداد ایراد کرده بود. مازن الزیدی، فعال رسانهای عراقی در واکنش به سفر پاپ فرانسیس به عراق و سخنانی که وی در سفرش مطرح کرد، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: پاپ عراقیها را به توقف درگیری دعوت کرد، گویی ما درگیر جنگ داخلی هستیم.
وی افزود: عجیب اینکه پاپ درباره آمریکا و قربانیانی نگفت که تنها جنگهای آمریکا در عراق باعث آن بوده است. چشم خود را به روی جنایتی که آمریکا و اسرائیل در منطقه انجام میدهند میبندید، اینگونه میخواهید پیامآور صلح و دوستی باشید؟
اگر مباحث مربوط به وحدت و گفتوگوی ادیان را از این سفر حذف کنیم، فضایی که در عراق وجود دارد بیشتر انتقادی است و سیاسیون عراقی و دلسوزان این کشور به نتیجه آن چندان دلخوش نیستند. ابوعلی العسکری، مسئول امنیتی گردانهای حزبالله دراینباره نوشت: نباید زیاد به سفر پاپ واتیکان به عراق خوشبین بود و فکر کرد که سفر او باعث میشود اوضاع گل و بلبل شود. ما در اوضاع کنونی تأکید میکنیم گفتوگویی با غاصبان سرزمین فلسطین و قاتلان (رژیم صهیونیستی) انجام نمیشود؛ بهویژه پس از عادیسازی که برخی از خائنان به امت با این رژیم انجام دادهاند.
وی درباره طرح موضوع گفتوگوی ادیان در شهر اور به مناسبت سفر پاپ هشدار داد و عنوان کرد: نسبت به اهداف پشتپرده انتخاب این مکان و زمان برای سفر پاپ مشکوک هستیم.
کاربران شبکههای اجتماعی در عراق معتقدند اگر پاپ فرانسیس جرئت میکند در سرزمینی که داعشیها بر آن تسلط داشتند و جنایتهای فجیع قرن را رقم زدهاند، گام بردارد نتیجه مجاهدتهای سرداران شهید مقاومت، حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس است که امنیت را بر کل عراق حاکم کردهاند. اگر امنیت نبود، سالها طول میکشید تا رهبری دینی همچون پاپ بخواهد علنی در بغداد و نجف ظاهر شود و از صلح سخن بگوید.
به تعبیر کاربری عربزبان، اگر شهیدان سلیمانی و المهندس نبودند، نه کلیسایی در عراق وجود داشت و نه پاپ واتیکان میتوانست به این کشور سفر کند.
رهبر کاتولیکهای جهان میداند سلیمانی و المهندس، نخستین مدافعان طوایف و ادیان آسمانی و حافظان کلیساها و معابد از گزند خطرات داعشیها بودند؟ میداند همانهایی دستور ترور رهبران مقاومت را دادند که داعش را در منطقه پروریده بودند؟
شاید این تعبیر بهترین سخن در باب امنیت عراق باشد که کاربران منطقه بهخوبی آن را در یک پوستر معروف در شبکههای اجتماعی بازگو کردند: «آیا پاپ میداند دستی که زنگها را به کلیساها بازگرداند، همین دست است»؟
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/