صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
رویوران در گفت‌وگو با آنا:

طرح صلح یمن نه به خاطر صلح‌دوستی بایدن بلکه ناشی از مقاومت دلیرانه انصارالله است/ سهیم بودن رسانه‌های برون‌مرزی ایران در تمام پیروزهای منطقه

کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل تصریح کرد: اگر امروز بایدن از صلح در یمن سخن می‌گوید، به خاطر تغییر تمام واقعیت‌های موجود توسط محور مقاومت است و درواقع امروز آمریکایی‌ها برای خروج آبرومندانه رژیم سعودی از باتلاق یمن است که طرح صلح را مطرح کرده‌اند.
کد خبر : 568978

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا- عماد رضایی؛ ورود بایدن به کاخ سفید و خروج رئیس‌جمهور سابق و جنایتکار جمهوری‌خواه باعث شده تا جریانات سازشکار با غرب جنگ روانی تازه‌ای را در حمایت از دموکرات‌ها برای شروع آنچه روند صلح در خاورمیانه نامیده می‌شود، به راه اندازند.


در همین خصوص با کارشناس ارشد حوزه روابط بین‌الملل و مسائل غرب آسیا، حسین رویوران گفت‌وگو کرده‌ایم تا به ابعاد بیشتری که آنچه این روزها در منطقه شاهدش هستیم، پرداخته شود. رویوران همچنین با کلیدی توصیف کردن فعالیت رسانه‌های برون‌مرزی در جنگ رسانه‌ای با استکبار جهانی به نکته‌ای بسیار مهم و دقیق هم اشاره کرد که در ادامه گفت‌وگو، تقدیم حضور مخاطبان می‌شود.


ورود ایران به عرصه نبرد در سوریه معادلات غرب آسیا را تغییر داد


حسین رویوران گفت: امروز غرب آسیا در مقایسه با غرب آسیای چهار سال گذشته یا هشت سال پیش وضعیتی کاملاً متفاوت را تجربه می‌کند. غربی‌ها در دهه گذشته سوار بر موج بهار عربی شدند و مسیر فروپاشی نظام حاکم در سوریه را در پیش گرفتند و حتی برای تغییر وضعیت در بغداد و دمشق سوار بر موج جریان تکفیری هم شدند؛ اما به لطف مقاومت برآمده از اراده ملت‌های منطقه، در بسیاری از این توطئه‌های شوم ناکام ماندند.


به عقیده رویوران، نیروهای تحت امر آمریکا در سوریه تا مقابل کاخ ریاست جمهوری بشار اسد هم رسیدند و حتی آن محل را با خمپاره مورد اصابت قرار می‌دادند؛ اما ورود ایران به سوریه معادلات را تغییر داد. پس‌ازآنکه ایران توانست روسیه را هم به ورود در صحنه درگیری سوریه تشویق کند، اوضاع کلاً دگرگون شد و اکنون دیگر مسئله تغییر نظام در سوریه از اساس مطرح نمی‌شود.


رویوران ادامه داد: البته غربی‌ها به مردم سوریه لطف نکرده‌اند که مسئله تغییر نظام را از میز مذاکرات با دولت سوریه برداشته‌اند؛ بلکه قدرت انجام این کار را با همه توان مالی و نظامی که هم خودشان داشتند و هم در اختیار متحدان منطقه‌ای مانند رژیم سعودی گذاشته بودند، به دست نیاوردند.


برنامه آمریکا تصرف بغداد توسط داعش بود


کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل و امور غرب آسیا همچنین گفت: حمله داعش به عراق که موجب یک وحشت گسترده در غرب آسیا شد و با تصرف سه استان توسط تکفیری‌ها بر وخامت اوضاع نیز افزود، نشان داد که غربی‌ها در تمام این سال‌ها که دم از حقوق بشر زده‌اند، تا چه میزان دروغ‌گو و ریاکار هستند. دولت عراق از تمام کشورهای اروپایی و حتی آمریکا درخواست کمک برای مقابله با داعش کرد؛ اما آن‌ها هیچ اقدامی نکردند تا داعش بتواند بغداد را مطابق یک برنامه از پیش طراحی‌شده فتح کند. درواقع ورود ایران به عرصه درگیری در عراق و نیز فتوای تاریخی مرجعیت عراق که منجر به تحویل سلاح به نیروهای مردمی حشدالشعبی شد، تمام برنامه‌ریزی‌های مخرب غرب را بی‌اثر کرد.


وی تأکید کرد: زمانی که این تغییرات در 6 سال گذشته اتفاق افتاد، آمریکایی‌ها خواستند که به ایران ضرب شستی در تلافی ناکامی‌هایشان مقابل تهران نشان دهند؛ لذا با تبلیغات گسترده رسانه‌ای اعلام کردند که عربستان در عملیاتی گسترده به نام «طوفان قاطعیت» به یمن حمله کرده و آن‌ها نهایتاً ظرف یک هفته صنعا را در اختیار خواهند گرفت.


هدف آمریکا از عملیات «طوفان قاطعیت» علیه مردم یمن ضرب شست به ایران بود


رویوران با اشاره به هدف آمریکا از به راه انداختن جنگ در یمن نیز گفت: آمریکایی‌ها به دنبال نشان دادن قاطعیتی چشمگیر در مقابل ایران بودند و درب زرادخانه‌های تسلیحاتی خود را به روی عربستان سعودی باز کردند تا در برابر دلارهای نفتی رژیم آل سعود، مردم بی‌گناه یمن را به خاک و خون کشند. درواقع می‌خواستند از طریق عملیات «طوفان قاطعیت» توسط رژیم سعودی، ضرب شستی محکم به ایران نشان دهند.




بیشتر بخوانید:


دبیر شورای عالی سیاسی یمن: مأرب در آستانه بازگشت‌ به آغوش وطن است/ طراحی سناریوهای جدید برای به زانو در آوردن مقاومت


مشاور نخست‌وزیر یمن در گفت‌وگو با آنا: شبکه‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس به عربستان در جنگ علیه انصارالله کمک کردند/ فاصله اندک مقاومت تا پیروزی در نبرد مأرب




وی در همین خصوص ادامه داد: تمام کشورهای شیخ‌نشین خلیج‌فارس به‌غیراز عمان و حتی کشورهایی چون مصر و سودان، مغرب و موریتانی هم با اعزام نیروهای نظامی خود به یمن، به کمک سعودی‌ها آمدند. آمریکایی‌ها با چنین عملیات لجستیکی گسترده‌ای هدفی نداشتند چون بازگرداندن شرایط منطقه غرب آسیا به نفع خودشان. ولی برخلاف انتظار مقامات کاخ سفید، یمن به‌جای این‌که نقطه اصلی شکست مقاومت شود، تبدیل به بزرگ‌ترین محور جریان مقاومت در شکست آمریکایی‌ها شد.


رویوران تأکید کرد: پایداری مردم قهرمان و درعین‌حال مظلوم یمن چنان شرایط منطقه را تغییر داد که نیروهای مردمی یمن با عملیات خیره‌کننده آرامکو توانستند امنیت رژیم سعودی را تهدید کنند که موجب ستایش عده‌ای از تحلیلگران مطرح نظامی در غرب شد.


کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل و امور غرب آسیا افزود: با در نظر گرفتن تمام این وقایع به‌خوبی درخواهیم یافت که بایدن وقتی اعلام می‌کند که یمن اولویت اصلی آمریکا در غرب آسیا برای رسیدن به صلحی پایدار است، نه از سر صلح‌دوستی بایدن که از سر ناچاری ایالات‌متحده است.



رویوران با به چالش کشیدن موضع غرب‌گرایان در خصوص مواضع بایدن که ادعا می‌کند صلح‌جویانه است، با طرح پرسش‌هایی گفت: بایدن که 6 سال پیش در قدرت بود، پس چرا آن روز با راه افتادن چنین جنگ ناجوانمردانه‌ای علیه مردم دلیر ولی بی‌پناه یمن به دلیل مسائل مربوط به حقوق بشر مخالفت نکرد؟ وقتی  اوباما تمام امکانات متحدان آمریکا برای راه افتادن جنگ یمن را در اختیار سعودی می‌گذاشت، مگر بایدن معاون اول رئیس‌جمهور آمریکا نبود؟


جریان مقاومت تعیین‌کننده شرایط امروز منطقه است


وی با نتیجه‌گیری از پرسش‌های مطرح‌شده، تأکید کرد: مسئله کاملاً روشن است. اگر امروز بایدن از صلح در یمن سخن می‌گوید، به خاطر تغییر تمام واقعیت‌های موجود توسط محور مقاومت است و درواقع امروز آمریکایی‌ها برای خروج آبرومندانه رژیم سعودی از باتلاق یمن است که طرح صلح را مطرح کرده‌اند. شرایط امروز منطقه نه توسط ترامپ به وجود آمده و نه در راستای برنامه‌های بایدن ایجادشده، بلکه به همت جریان مقاومت و سردار شهید دلاورمان سپهبد قاسم سلیمانی و انصارالله شکل‌گرفته است. بنابراین بایدن و حزب دموکرات چاره‌ای ندارند جز این‌که خودشان را با شرایط نوین در غرب آسیا وفق دهند.



دولت عراق از تمام کشورهای اروپایی و حتی آمریکا درخواست کمک برای مقابله با داعش کرد؛ اما آن‌ها هیچ اقدامی نکردند تا داعش بتواند بغداد را مطابق یک برنامه از پیش طراحی‌شده فتح کند



رویوران در خصوص وضعیت صلح در فلسطین پس از روی کار آمدن بایدن هم گفت: درباره فلسطین هم باید بگویم که مردم ایران با انجام انقلاب، یک شاهکار در این عرصه آفریدند. در زمان پهلوی، سادات، رئیس‌جمهور وقت مصر در سفری که به رژیم اشغالگر قدس داشت، معاهده‌ای ننگین را امضا کرد که زمینه‌ساز معاهده کمپ دیوید شد و با خروج ماشین جنگی کشورهای عربی از جبهه تقابل با صهیونیست‌ها، عملاً فلسطین زیر چکمه نظامیان اسرائیلی قرار گرفت. از آن زمان تا وقوع انقلاب اسلامی ایران، بحث حق‌وحقوق مردم فلسطین عملاً یک شوخی بیشتر نبود.


انقلاب مردم ایران، رژیم صهیونیستی را مجدداً با بحران موجودیت روبه‌رو کرد


کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل و امور غرب آسیا ادامه داد: با روی دادن انقلاب در ایران، اسرائیل یک‌بار دیگر با بحران موجودیت روبه‌رو شد. اسرائیل تصور می‌کرد که از طریق آشتی با سادات و مصر برای همیشه در منطقه ماندگار شده است؛ ولی مقاومتی که به لطف نفس مسیحایی امام (ره) در منطقه شکل گرفت، لرزه بر اندام صهیونیست‌ها انداخت.


وی افزود: اسرائیل تصور می‌کرد که ماشین جنگی‌اش آن‌قدر شکست‌ناپذیر است که کوچک‌ترین خدشه‌ای به امنیت صهیونیست‌ها وارد نخواهد شد و شاید درست هم تصور می‌کردند چراکه فقط ظرف 6 روز ماشین جنگی تمام کشورهای عربی را در هم کوبیده بودند؛ ولی گروه‌های کوچک مردمی در جریان مقاومت از امام عظیم‌الشأن درس نترسیدن در مقابل استکبار جهانی را به‌خوبی آموختند و همین روحیه بود که در جنگ 33 روزه میان حزب‌الله لبنان با صهیونیست‌ها، بلایی سر اسرائیل آورد که دنیا را در تحیر فرو برد.


مقاومت در جنگ 33 روزه توانست به قدرت بازدارندگی مقابل اسرائیل دست یابد


رویوران با اشاره به اهمیت جنگ 33 روزه حزب‌الله در مقابل اسرائیل گفت: مقاومت در صحنه جنگ کاری کرد که تمام سران عرب در جنگ 6 روزه، تصورش را هم نمی‌کردند و آن موشک‌باران شهرهای کاملاً استراتژیک اسرائیل بود. مقاومت از فردای پایان جنگ 33 روزه در سال 2006 به یک بازدارندگی پایدار در برابر اسرائیل رسید. گزارش کمیته محرمانه وینوگراد در اسرائیل که به علل شکست صهیونیست‌ها در جنگ 33 روزه می‌پرداخت و بعدها منتشر هم شد، به‌خوبی نشان داد که اسرائیل قدرت بازدارندگی مقابل مقاومت را با تمام امکانات نظامی که در اختیار دارد، ازدست‌داده است.



اسرائیل قدرت بازدارندگی مقابل مقاومت را با تمام امکانات نظامی که در اختیار دارد، ازدست‌داده است



وی تصریح کرد: درواقع شکل‌گیری محور مقاومت در سوریه، عراق، یمن، لبنان و غزه همه در راستای دفاع از قدس شریف و ایستادگی رودررو با رژیم صهیونیستی شکل گرفت و امروز این‌چنین بالنده شده است. اگر ما اجلاس هرتزلیا را به‌عنوان یک شاخص مهم در حوزه امنیت اسرائیل در نظر بگیریم و مراجعه کنیم به موضوعات و اولویت‌هایی که در این اجلاس سالانه مطرح می‌شود، به‌خوبی در خواهیم یافت که اسرائیل امروز در چنان بحران موجودیتی قرارگرفته که نظیرش را از زمان تشکیل تجربه نکرده است.


کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل و امور غرب آسیا در پاسخ به پرسشی درباره سازش سران عرب با اسرائیل توسط ترامپ هم گفت: ترامپ با فشار به کشورهای عربی برای انجام سازش دستوری با اسرائیل، به دنبال حل بحران موجودیت اسرائیل بود. او در روزهای پایان ریاست‌جمهوری‌اش در آمریکا یک بسیج گسترده از کشورهای منطقه را برای بستن قراردادهای صلح با اسرائیل به راه انداخت تا بزرگ‌ترین خدمت یک رئیس‌جمهور در آمریکا به منافع صهیونیست‌ها به‌پای او نوشته شود.


کشورهای سازش‌کار با اسرائیل در آینده‌ای نزدیک دچار بحران می‌شوند


وی با انتقاد از سران عرب بابت سازش با رژیم غاصب صهیونیستی ادامه داد: مسلمانان از قرآن آموخته‌اند که بزرگ‌ترین دشمنشان صهیونیست‌ها هستند و حتی اگر رهبرانشان با اسرائیل سازش کنند، مردم نخواهند پذیرفت. لذا کشورهای سازش‌کار با اسرائیل در آینده‌ای نه‌چندان دور در داخل با بحران‌هایی جدی میان مردم و حاکمیت روبه‌رو خواهند شد و البته در اینجا نقش رسانه به‌ویژه رسانه‌های برون‌مرزی ایران جدی و پررنگ به نظر می‌رسد برای آگاهی بخشی هرچه بیشتر به مردم منطقه غرب آسیا با پرده‌برداری از خیانتی که حکام مرتجع عرب در توافق با ترامپ و صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین و جهان اسلام، مرتکب شدند.



رویوران به رفتار دوگانه ترکیه در قبال فلسطین هم اشاره کرد و گفت: برخی از رژیم‌های منطقه مانند ترکیه که هم یک جاه‌طلبی مشابه سلسله ساقط‌شده عثمانی دارد و هم پیشبرد این جاه‌طلبی را در همکاری با آمریکا و اسرائیل می‌بیند، ممکن است مشکلاتی را برای جریان مقاومت ایجاد کنند و ازاین‌رو مقاومت باید کاملاً هوشیار باشد؛ چون ترکیه توانایی این را ندارد که میان جاه‌طلبی‌های ارضی خود با همکاری‌های منطقه‌ای تفکیک ایجاد کند. معتقدم که ترکیه نیز به‌زودی دچار بحران می‌شود؛ چراکه آنکارا هم‌زمان نمی‌تواند هم شعار دفاع از مردم فلسطین بدهد و هم با صهیونیست‌ها رابطه برقرار کند.


خروج آمریکا از افغانستان مفتضحانه است


رویوران درباره وضعیت آمریکا در افغانستان هم گفت: آمریکایی‌ها در موضوع افغانستان هم دچار بحران هستند؛ چراکه گفت‌وگوهایی که با طالبان در زمان ترامپ داشتند، به نتیجه نرسیده است و طالبان تصمیم گرفته وارد عرصه تقابل نظامی با ایالات‌متحده شود و تنها چاره‌ای که آمریکا در افغانستان پیش رو دارد، یک عقب‌نشینی مفتضحانه است که اگر صورت بگیرد، منجر به خروج از عراق هم خواهد شد که درنهایت چهره آمریکا را در منطقه غرب آسیا در مقابله با مقاومت کاملاً گرفته و ضعیف جلوه خواهد داد.


رسانه‌های برون‌مرزی ایران در تمام پیروزی‌های مقاومت در منطقه سهیم هستند


کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل و امور غرب آسیا در خصوص اهمیت کار رسانه‌های برون‌مرزی صداوسیما هم گفت: رسانه نقشی کتمان‌ناشدنی در کنار فعالیت‌های نظامی هر کشور و ملتی که در جنگ به سر می‌برد، ایفا می‌کند. قطعاً رسانه‌های برون‌مرزی ایران نظیر پرس تی‌وی، العالم و ... نیز همین شأن را دارند و در تمام سال‌های اخیر با تمام توانشان کنار جبهه مقاومت ایستادند و در یکایک پیروزی‌ها مقابل جریانات تکفیری و رژیم آل سعود در منطقه سهیم هستند.


نداشتن ماهواره اختصاصی پاشنه آشیل جریان رسانه‌ای ایران در منطقه است


حسین رویوران در ادامه به نکته‌ای ظریف ولی فوق‌العاده با اهمیت اشاره کرد و گفت: درعین‌حال، متأسفانه ما در جبهه رسانه‌ای مقابل غربی‌ها در منطقه دچار مشکلاتی هم هستیم. ماهواره در حال حاضر در دست دشمنانمان است و با همین ابزار فشار توانسته‌اند بسیاری از رسانه‌های برون‌مرزی را از جبهه نبرد رسانه‌ای با رسانه‌های غربی در منطقه حذف یا محدود کنند و بنابراین موفق شده‌اند که صدا و تصویر ما را در منطقه تا حد زیادی با محدودیت روبه‌رو کنند.


لزوم  طراحی هرچه سریع‌تر ماهواره ایرانی برای رسانه‌های برون‌مرزی


کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل و امور غرب آسیا ادامه داد: با این شرایط متأسفانه در نبرد رسانه‌ای با غربی‌ها کار چندانی پیش نخواهیم برد و حتی ضربات سختی را هم متحمل خواهیم شد. اما این‌که چه کنیم؟ پاسخ روشن است. ما باید ماهواره خودمان را هرچه سریع‌تر در مدار قرار دهیم. وقتی آمریکایی‌ها اکثر رسانه‌های برون‌مرزی صداوسیما را از ماهواره‌های عرب سَت، نائل سَت و هات‌برد حذف کرده‌اند، یعنی کاملاً واقف هستند که در جنگ منطقه‌ای با جمهوری اسلامی ایران باید سلاح رسانه‌ای‌مان را از کار بیندازند.


در اسرع وقت می‌توانیم جریان رسانه‌ای در منطقه را مجدداً در اختیار بگیریم


رویوران در پایان این گفت‌وگو تأکید کرد: در بسیاری از سفرهای منطقه‌ای که داشته‌ام، به‌وضوح دیده‌ام که شبکه‌های ایرانی در برخی هتل‌ها و منازل مردم منطقه دیده نمی‌شوند؛ چون در جهت‌های اصلی ماهواره‌های غربی در منطقه حضور ندارند. به نظرم رئیس سازمان صداوسیما باید مأموریتی ویژه برای نیروهای فنی سازمان تعریف کند تا بتوانند در همکاری با سایر بخش‌ها که طرح‌های مربوط به ماهواره ملی کشور در اختیار آن‌هاست، هرچه سریع‌تر این نقطه‌ضعف پررنگ ما در نبرد رسانه‌ای با غرب در منطقه را رفع کنند و در این میان نمایندگان مجلس و حتی مقامات دولتی باید با نگاهی ملی وارد کار شوند تا در اسرع وقت دوباره بتوانیم جریان رسانه‌ای منطقه را در تقابل با جریان رسانه‌ای نظام استکبار جهانی، به نفع ایران تغییر دهیم.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر