صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۶ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

چه زمانی واکسیناسیون برای عموم مردم آغاز می‌شود؟/ تا کی باید ماسک بزنیم؟

با آغاز واکسیناسیون عمومی در کشور بسیاری منتظر هستند که نوبت واکسن به آنها برسد.
کد خبر : 568901

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، واکسیناسیون علیه بیماری کووید-۱۹ با اولویت کادر درمانی که در بخش‌های آی سی یو مشغول به کارند از روز سه‌شنبه ۲۱ بهمن‌ماه در کشور آغاز شد و به‌تدریج برای تمام گروه‌های اولویت‌دار و در معرض خطر انجام خواهد شد تا بعدازآن واکسیناسیون عمومی آغاز شود و بر اساس اعلام وزارت بهداشت اهداف واکسیناسیون علیه کرونا به دو بخش اهداف اولیه و نهایی تقسیم می‌شود؛ بر این اساس هدف اولیه کشور از آغاز واکسیناسیون علیه کووید-۱۹ کاهش مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری و هدف نهایی نیز قطع گردش ویروس کرونا و پایان همه‌گیری است.


چرا  واکسن روسی وارد شد؟


یکی از راه‌های تامین واکسن در کشور واردات است، سعید نمکی درباره مسیر واکسیناسیون در ایران گفت: در مورد واکسن کووید- ۱۹ از روزهای اول، سه راه را دنبال کردیم. اول تکیه بر دانش داخلی با توجه به شرکت‌های دانش بنیان مقتدر و سابقه دیرینه واکسن سازی در پاستور و رازی؛ دوم استفاده از انتقال دانش و تکنولوژی بیرون و اشتراک کاری با واکسن سازهای معتبر جهان و سوم واردات واکسن از منابع معتبر و مطمئن.


در ابتدا هم قرار بود ۵۰۰ هزار دوز واکسن اسپونیک وی وارد کشور شود اما در نهایت این تعداد به ۲۰ هزار دوز رسید.


محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال که چرا محموله اولیه واکسن اسپوتنیک به ۲۰ هزار دوز رسید؟ گفت: شرایط خاصی برای حمل و نقل واکسن وجود دارد، یعنی واکسن باید در دمای منفی ۱۸ تا ۲۰ درجه از کارخانه تا فرودگاه مسکو و از آنجا تا فرودگاه امام در تهران و انبار نگهداری شود و ما باید لجستیک را چک می‌کردیم و این یکی از دلایلی بود که حجم انبوه واکسن دریافت نگرفتیم تا اگر مشکلاتی در حمل و نقل باشد، آنها را شناسایی کنیم که خوشبختانه روند انتقال به خوبی انجام شد و مسئله‌ای نبود.


ملزومات واکسیناسیون علیه کرونا


علاوه بر واکسن، نیازمند تامین به موقع سرنگ مخصوص واکسیناسیون، سیفتی باکس، آمادگی زنجیره سرما (از سطح کشور تا واحدهای عملیاتی) هستیم. همچنین تولید مطالب آموزشی به شکل خودآموز برای کارکنان بهداشتی، عموم مردم و انتشار آنها برای جلب مشارکت و اطمینان بخشی لازم است. در عین حال نظام جمع آوری و امحا زباله‌های عفونی باید برقرار باشد. اعتبار مالی لازم بر حسب تعداد گروه هدف باید به دانشگاه‌های علوم پزشکی در زمان مناسب ارسال شود. همچنین اعتبار مالی مورد نیاز برای اجرای عملیات(به غیر از خرید واکسن)   تقریبا ۶ هزار تومان به ازای هر دوز واکسن تزریق شده است.


چه کسانی در اولویت هستند؟


برای تعیین اولویت‌های واکسیناسیون کرونا، کمیته مشاورین فنی واکسیناسیون کرونا با ابلاغ معاون بهداشت وزارت بهداشت در تاریخ ۱۸ آذر ماه ۱۳۹۹ تشکیل شد، اصول و چهارچوب تعیین شده با هماهنگی دبیرخانه کمیته اخلاق پزشکی مورد استفاده قرار گرفت، در طی سه هفته متوالی، با جلسات فشرده، فهرست تفصیلی گروه‌های اولویت‌دار در چهار فاز در تاریخ دهم دی ماه سال ۱۳۹۹ تدوین شد.


بر این اساس گروه‌های پزشکی در بخش‌های بستری و سرپایی (خصوصی، دولتی و ...) که در خط اول مواجهه با کرونا محسوب می‌شدند، سالمندان (ابتدا در مراکز تجمعی و سپس گروه‌های سنی)، بیماران با بیماری‌های زمینه‌ای مشخص، کارکنان مشاغل خاص و عموم مردم به ترتیب اولویت هستند.


با آغاز واکسیناسیون تا کی باید ماسک بزنیم؟


سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه شروع عملیات واکسیناسیون در کشور نباید به منزله خروج از اپیدمی قلمداد شود، ادامه داد: همچنان اصول سه گانه بهداشتی شامل حفظ فاصله‌گذاری فیزیکی به میزان یک و نیم تا دو متر، شست‌وشوی مرتب دست‌ها و استفاده از ماسک و همچنین پرهیز از حضور در تجمعات، مهم‌ترین اصول پیشگیری از ابتلا به بیماری هستند.


سخنگوی وزارت بهداشت گفت: امیدواریم با تداوم همکاری مسوولان و مردم در عمل به توصیه‌های موکد بهداشتی شاهد توقف شیوع وبهبود وضعیت بیماری در کشور باشیم.


سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: تزریق دوز اول واکسن کرونا به معنای ایمن شدن فرد نیست و هر فرد باید سه هفته بعد از تزریق دز اول، دوباره دز دوم را دریافت و پس از گذشت یک ماه از تزریق دز دوم، فرد می‌تواند ایمنی را احساس کند .


واکسن کرونا کجا ارائه می‌شود؟


در بیمارستان‌های دانشگاهی پایگاه واکسیناسیون برای ارائه خدمات در شیفت صبح و عصر برقرار می‌شود که در کشور حدود ۵۰۰ پایگاه در نظر گرفته شده است. کلیه کارکنان نظام سلامت حسب اولویت‌بندی در این پایگاه‌ها واکسینه خواهند شد.


حدود یک ماه بعد از آغاز واکسیناسیون، تیم‌های سیار بهداشتی به مراکز تجمعی خانه‌های سالمندان و نگهداری معلولین ذهنی و جسمی مراجعه و ارائه خدمت انجام خواهد شد.


از فاز ۲ به بعد، تعداد ۴۰۰۰ پایگاه سلامت در مراکز شهری و شهری روستایی و پایگاه‌ها یا خانه‌های بهداشت ضمیمه در شیفت بعد ازظهر نسبت به ارائه خدمت به گروه‌های اولویت‌دار اقدام خواهند کرد.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر