صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
رضایی در گفت‌وگو با آنا:

طرح «ایالت اقتصادی» مانع از رشد نامتوازن کشور می‌شود/ دولت به دنبال بهره‌برداری سیاسی از پروژه‌های اقتصادی است

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:با شعار دادن و کارهای پروژه‌ای مشکلات اقتصادی حل نمی‌شوند و به نتیجه نمی‌رسد. به عنوان مثال وزیر یا دولت براساس ذوق پروژه‌ای را انجام می‌دهد و یا به دنبال بهره‌برداری سیاسی از پروژه‌ها هستند.
کد خبر : 568560

محسن رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا در واکنش به پیوندزدن علت اوضاع نابه‌سامان اقتصادی به مواردی نظیر عدم تصویب FATF گفت: در حال حاضر راه‌حل اقتصاد ایران سیاسی نیست و اقتصادی است. اگر سیاسی بود این تعداد که دولت آمده و رفته باید تحولی در اقتصاد به وجود می‌آوردند. بنابراین راه‌حل مشکلات اقتصادی در ایران سیاسی نیست بلکه مربوط به مواردی نظیر مدیریت و فهم اقتصادی است.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مواجهه با اینکه منظور راهکارهای داخلی است یا خارجی؟ اظهار  کرد: البته منظور از راهکارهای اقتصادی، راهکارهای داخلی است که از طریق آن دولت بتواند مسائل اقتصادی را حل کند.


رضایی با اشاره به راهکارهای اقتصادی پیش‌روی دولت آینده برای خروج از شرایط نامناسب اظهار کرد: اقتصاد ما باید با برنامه اقتصادی سروسامان پیدا کند. در حقیقت با شعار دادن و کارهای پروژه‌ای مشکلات اقتصادی حل نمی‌شوند و به نتیجه نمی‌رسد. به عنوان مثال وزیر یا دولت براساس ذوق پروژه‌ای را انجام می‌دهد و یا به دنبال بهره‌برداری سیاسی از پروژه‌ها هستند. معنای این کار این است که مبنای انجام پروژه‌های اقتصادی، سیاسی است و اقتصادی نیست.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: یک راهکار این است که کشور را به ایالت‌های اقتصادی تقسیم‌بندی کنیم و تقسیم کار بین ایالت‌ها صورت بگیرد و پروژه‌های اقتصادی متناسب با مزیت‌‌ها و امکانات آن ایالت صورت بگیرد. برای نمونه در حال حاضر پولی که مردم استان‌ها به عنوان سپرده در بانک می‌گذارند، تنها از 40درصد آن استفاده می‌کنند و 60درصد باقی مانده به سمت تهران حواله می‌شود.


رضایی تمرکزگرایی را از منظر اقتصادی مناسب ندانست و خاطرنشان کرد: در نتیجه سرازیر شدن این سودها به سمت تهران، این کلانشهر به صورت متراکم و متروم شده کمااینکه اکثر صنایع کشور در این استان قرار دارند و در نتیجه آن روستاها و شهرها خالی شدند. لذا وقتی طرح ایالت اقتصادی مطرح می‌شود منظور این است که امکانات و منابع انسانی همان ایالت در همانجا سرمایه‌گذاری شود.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان یادآور شد: البته ذیل ایالت‌های اقتصادی در رابطه با اینکه دولت تا چه اندازه وارد اقتصاد شود، هم تلاش‌هایی صورت خواهد گرفت. لازم به ذکر است که  جلوی بخش‌نامه‌های خلق‌الساعه‌ وزارتخانه‌ها را می‌گیریم. ضمن اینکه رانتخواران را و در مجموع سیستم رانت را حذف می‌کنیم.


انتهای پیام/4158/


انتهای پیام/

ارسال نظر