صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۷ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
گمانه‌زنی‌های انتخابات 23 مارس در اسرائیل؛ (عید)

افول لیکود و ظهور احزاب جدید در بیست و چهارمین انتخابات کنست / حزب آبی سفیدها هم با نزول شدید روبرو خواهد شد

صهیونیست‌های ساکن مناطق اشغالی روز 23 مارس برای تعیین تکلیف 120 کرسی کنست و نخست‌وزیر آینده، برای چهارمین بار پیاپی طی تنها دو سال به‌پای صندوق‌های رأی خواهند رفت.
کد خبر : 567399

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نتایج یک نظرسنجی که روزنامه معاریو اوایل بهمن‌ماه منتشر کرد، نشان داد که حزب راست‌گرای لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر تنها ۳۰ کرسی از مجموع ۱۲۰ کرسی کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی را در انتخابات 23 مارس (سوم فروردین) به دست خواهد آورد که حتی اگر 12 کرسی احتمالی یمینا، دیگر حزب راست‌گرا به ریاست نفتالی بنت وزیر پیشین جنگ، را به آن بیفزاییم نتانیاهو نخواهد توانست دولت ائتلافی تشکیل دهد زیرا به حدنصاب نصف بعلاوه یک یعنی 61 کرسی از 120 کرسی نخواهد رسید.



تأکید نظرسنجی‌ها بر افول حزب راست‌گرای لیکود


بر اساس همین نظرسنجی، حزب میانه‌رو آینده‌ای هست به ریاست یائیر لاپید ۱۸ کرسی، امید جدید به ریاست جدعون ساعر رهبر سابق حزب لیکود ۱۴ کرسی، حزب راست‌گرای اسرائیل خانه ماست به ریاست آویگدور لیبرمن وزیر جنگ مستعفی نتانیاهو هفت کرسی، و حزب آبی و سفید به ریاست بنی گانتس وزیر جنگ فعلی که در انتخابات گذشته موفق به کسب ۳3 کرسی شده بود چهار کرسی را از مجموع ۱۲۰ کرسی کنست به دست خواهند آورد.


بعلاوه حزب چپ‌گرای میرتس و حزب کارگر هرکدام به ترتیب پنج و چهار کرسی را در انتخابات آینده کنست از آن خود خواهند کرد. چهار حزب اعراب نیز که در دوره قبل مجموعاً 15 کرسی به دست آوردند این بار بیش از 10 کرسی به دست نخواهند آورد.


این نظرسنجی توسط موسسه تحقیقات خصوصی پنلز انجام شده بود. 536 نفر از ساکنان سرزمین‌های اشغالی به‌صورت رندوم در این نظرسنجی شرکت کرده بودند.


چهارمین انتخابات در سرزمین‌های اشغالی پس‌ازآن روی می‌دهد که مردم به‌شدت نسبت به عملکرد منفعلانه نتانیاهو در کنترل شیوع ویروس کرونا معترض هستند و تقریباً همه شنبه‌شب‌ها به نشانه اعتراض به سیاست‌های غلط وی و گسترش بیکاری بی‌سابقه در اسرائیل به خیابان‌ها آمده‌اند.




بیشتر بخوانید:


صهیونیست‌های گرفتار در گرداب سیاسی- اقتصادی، همچنان از سرزمین موعود دم می‌زنند / ضربه کاری کرونا بر پیکر تل‌آویو


توافق لیکود و آبی-سفیدها شکست خورد/ رژیم صهیونیستی آماده برگزاری چهارمین انتخابات سراسری




بهتر است که اندکی با روند انتخابات پارلمان اسرائیل آشنا شویم. مطابق با قوانین اسرائیل هر دولت جدید در اسرائیل یک‌صد روز زمان خواهد داشت تا لایحه بودجه را به کنست تقدیم کند. بر اساس توافقنامه ائتلافی نتانیاهو تا مراسم تحلیف دولت جدید به‌عنوان نخست‌وزیر به کار خود ادامه خواهد داد.


انتخابات سوم فروردین از این جنبه متفاوت است که احزاب جدیدی در صحنه سیاسی اسرائیل ظهور یافته‌اند، احزابی هم متلاشی‌شده‌اند و بعضی از احزاب هم که باهم ادغام‌شده بودند از یکدیگر جداشده‌اند. چند حزب ازجمله کارگر و با ئیت یهودی رهبران جدید خود را معرفی کرده‌اند.


در ضمن این انتخابات تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا و نیز گرفتار آمدن نتانیاهو در مخمصه قضایی قرار گرفته است و از این نظر نیز با سال‌های گذشته متفاوت است.


آخرین دور انتخابات کنست اسفندماه 1398 برگزار شد. از آن پس مهم‌ترین ماجرا فروپاشی حزب کاهول لاوان بود. حزب آبی سفید ها به رهبری بنی گانتس  بعد از کسب 33 کرسی در آخرین دور انتخابات حمایت طرفداران حزب را به دلیل اینکه وی در پی انتقام‌جویی از شرکت در دولت ائتلافی با نتانیاهو اجتناب کرد از دست داده است.


حزب آبی سفیدهای گانتس وقتی با جدایی اعضا و پیوستن آن‌ها به احزاب دیگر روبرو شد شدیداً آسیب دید. گابی اشکنازی وزیر امور خارجه اعلام کرد که در انتخابات شرکت نخواهد کرد. گانتس هم که سابق بر این تصور می‌شد در جریان رسیدن به یک توافقنامه ائتلاف چرخشی به مقام نخست‌وزیری برسد در پرتگاه از دست دادن ریاست حزب و هرگونه کرسی در کنست قرار گرفته است.



احزاب اسرائیل در گردباد تغییرات اعضا، انحلال و تغییر رویکرد


موشه یعلون نیز پس‌ازاینکه در سه دوره انتخابات به نفع آبی سفیدها شرکت کرده بود تصمیم گرفته که از رقابت‌ها خارج شود. یعلون پس از رها کردن گانتس با نتانیاهو ائتلاف کرد. در اولین تغییر در ترتیب احزاب،  گیدئون سعر یکی از رقبای اصلی نتانیاهو از لیکود جدا شده و حزب خودش به نام امید جدید را تشکیل داده است. پس‌ازآن میشائل سیر و شارون هساکل که هر دو از اعضای لیکود بودند به سعر پیوستند. ام کی هیلای شایوازان نیز از آبی سفیدها جدا شد.


ران هولدای شهردار تل‌آویو در دسامبر 2020 اعلام کرد که حزب اسرائیلی‌ها (هائیسرالیم) را تأسیس کرده است که حزبی با گرایش چپ‌گرایانه است. این حزب جدید در همان ابتدا با تصمیم آوی نیسنکورن وزیر دادگستری بر جدا شدن از کاهول لاوان و پیوستن به هولدای تقویت شد. هرچند که نظرسنجی‌ها نشان دادند که این حزب جدید نمی‌تواند به حدنصاب لازم برای کسب کرسی در پارلمان نخواهد رسید و به همین دلیل بود که نیسنکورن تصمیم خود برای خداحافظی از صحنه سیاست را اعلام کرد.


وقتی که ضرب‌الاجل نام‌نویسی لیست‌های احزاب در 21 فوریه رسید چندین حزب در خصوص ایجاد ائتلاف به بحث نشستند و بعضی مقامات نیز شروع به تغییر حزب کردند. به‌عنوان‌مثال ام کی مراو بن آری از کولانو به حزب یش آتید پیوست و همین کار را هم مراو کوهن وزیر برابری اجتماعی از حزب کاهول لاوان انجام داد. آلون داویدی شهردار صدروت به‌عنوان یکی از اعضای یمینا به نبرد ملی پیوست.


درنهایت 39 حزب لیست اعضای خود را تحویل دادند. در بیست و یکم فوریه کمیته مرکزی انتخابات لیست‌ها را بررسی کرد تا در صورت عدم وجود مشکل قانونی لیست‌ها برای اطلاع مردم انتشار یابند.


بیست و چهارمین کنست قرار است که جلسه افتتاحیه را در ششم آوریل برگزار کند.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر