صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۹ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۹
تجهیز محاکم به دوربین؛ آری یا خیر/3

یک قاضی دادگستری: نصب دوربین در دادگاه گام بلندی در راستای تحقق عدالت قضایی است

یک قاضی دادگستری با تاکید بر لزوم نصب دوربین در دادگاه‌ها اظهار کرد: با این موضوع که در سند امنیت قضایی نیز بر آن تأکید شده است گام بلندی در راستای تحقق عدالت قضایی است.
کد خبر : 567332

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، هدی قبادی؛‌ ضرورت نظارت بر حسن اجرای قوانین در دستگاه اجرایی کشور از وظایف مهم قوه قضاییه است و سیستم قضایی باید به‌عنوان نهاد ناظر بر اجرای قوانین و رسیدگی به تظلمات،‌ شکایات و دعاوی از راه‌های متعدد برای دسترسی به ادله مختلف اثبات دعوا برای کشف حقیقت و رسیدگی صحیح استفاده کند.


محدوده رسیدگی قوه قضاییه نه‌تنها در جرائم و دعاوی ارتکابی در کشور است بلکه در مواردی رسیدگی به برخی از جرائم ارتکابی در خارج از کشور نیز بر عهده قوه قضاییه است؛ بنابراین باید در نظر داشت که محاکم داخلی نیز از این دایره رسیدگی که تا خارج از مرزها نیز می‌تواند توسعه پیدا کند مستثنا نیستند و اتفاقاً باید این نظارت با دقت بیشتری در محاکم قضائی به‌عنوان تنها محل دادخواهی مورد بررسی قرار گیرد.


برای این بررسی نیاز به مستندات و شواهد دقیقی وجود دارد که یکی از راه‌های دسترسی به این مستندات نصب دوربین در جلسات دادگاه است که می‌تواند به نظارت دقیق‌تر بر جلسات دادرسی کمک کند و زمینه فساد در محاکم را از هر جهت کاهش دهد.




بیشتر بخوانید:





در این رابطه محمدامین کیخای فرزانه،‌ در گفت‌و‌گو با خبرنگار حقوقی و قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با تأکید بر لزوم نصب دوربین در دادگاه‌ها اظهار کرد: با این موضوع که در سند امنیت قضایی نیز بر آن تأکید شده است کاملا موافق هستیم.


این قاضی دادگستری اظهار کرد: در حال حاضر همه دادگاه‌های استان تهران به دوربین مجهز هستند و اتفاقات قابل بازیابی است و در شهرستان‌ها نیز این کار در حال انجام است.


فرزانه بیان کرد: با توجه با اصل 164 قانون اساسی که بحث علنی بودن محاکم را که مطرح می‌کند، می‌توان ضرورت شفافیت در محاکم قضایی را متوجه شد و فارغ از این موضوع قانون آیین دادرسی کیفری جدید نیز اشاره داشته که برخی محاکم ازجمله محاکم کیفری باید جریان دادرسی را ثبت و ضبط کنند.


نصب دوربین در دادگاه گام بلندی در راستای تحقق عدالت قضایی است


این قاضی دادگستری بیان کرد: محاکم چون محل توجه به حقوق مردم و اجرای عدالت هستند باید این مساله را به‌دقت رعایت کنند چراکه نصب دوربین در محاکم در راستای شفافیت و نظارت بر دستگاه قضا و شخص قاضی انجام می شود و می‌تواند گام بلندی در راستای عدالت قضایی باشد.


فرزانه با اشاره به اینکه نصب دوربین در دادگاه‌ها تحول بسیار خوب و مثبتی در سیستم رسیدگی قضایی است، گفت: تا جایی که در جریان هستم در حال حاضر تمام دادگاه‌های تهران مجهز به دوربین هستند.


وی در خصوص عدم اجازه ورود دوربین در محاکم قضایی و ضبط دوربین در جلوی درب مجتمع‌های قضایی اظهار کرد: در کشورهای دیگر نیز همین روند حاکم است چراکه دادگاه حریم دارد و این حریم در نهاد اجراکننده عدالت ضروری است.


استفاده از وسایل ارتباط جمعی امکان سوءاستفاده افراد را فراهم می‌کند


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: استفاده از وسایل الکترونیک و موبایل در دادگاه باید ممنوع باشد چراکه امکان سو استفاده را فراهم می‌کند و حریم خصوصی افراد را نیز به خطر می‌اندازد.


وی با اشاره به اینکه مراجعان محاکم قضایی مسائل و مطالب خصوصی و پیچیده‌ای را مطرح می‌کنند که در صورت انتشار مشکلاتی را برای خود آن‌ها و در مواردی دستگاه قضا ایجاد می‌کند و اسباب سو استفاده را برایافراد فرصت‌طلب و منفعت‌طلب فراهم می‌کند.



هر ابزاری می‌تواند استفاده مثبت و منفی داشته باشد، به‌طور مثال چاقو می‌تواند برنده  برای جراحی و درمان بیمار و همچنین می‌تواند برنده برای قتل باشد. استفاده از دوربین در دادگاه نیز همین‌طور است و ابزار مشترکی است که قوه قضاییه به کار می‌برد و حفاظت اطلاعات هم رصد می‌کند اما اینکه فردی خارج از سیستم قضایی از این ابزار استفاده کند حریم دادگاه را به خطر خواهد انداخت.



ضبط جلسات دادگاه توسط افراد عادی حریم قاضی و دادگاه را خدشه‌دار می‌کند 


وی تأکید کرد: افراد فرصت‌طلب که اجازه حضور در دادرسی را دارند ممکن است با تقطیع ویدیوها یا صوت‌هایی که از دادگاه ضبط کرده‌اند مسائل زیادی را برای طرفین دعوا به وجود بیاورند و حریم قاضی را خدشه‌دار کنند.


فرزانه گفت: قاضی در هر سیستم قضایی مهم‌ترین رکن عدالت در همه دنیا است و باید حریمش حفظ شود و در موارد ضروری نیز اگر نکته‌ای هست باید به نهادهای مربوطه رسیدگی‌کننده اطلاع داده شود.


این قاضی دادگستری بیان کرد: در حال حاضر در همه مجتمع‌های قضایی حفاظت اطلاعات وجود دارد و افراد می‌توانند تذکرات خود را به این نهاد ارائه بدهند، اما استفاده از وسایل ارتباط‌جمعی در دادگاه موجبات فراهم شدن فضای تخریب و سو استفاده را فراهم می‌کند.


این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: هر ابزاری می‌تواند استفاده مثبت و منفی داشته باشد، به‌طور مثال چاقو می‌تواند برنده  برای جراحی و درمان بیمار و همچنین می‌تواند برنده برای قتل باشد. استفاده از دوربین در دادگاه نیز همین‌طور است و ابزار مشترکی است که قوه قضاییه به کار می‌برد و حفاظت اطلاعات هم رصد می‌کند اما اینکه فردی خارج از سیستم قضایی از این ابزار استفاده کند حریم دادگاه را به خطر خواهد انداخت.


انتهای پیام/4159/


انتهای پیام/

ارسال نظر