سرچشمههای فساد باید از بالا به پایین خشک شود/ رئیس فدراسیون فوتبال به 600 میلیارد تومان درآمد نیاز دارد
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال فردا برگزار میشود و نامزدهای پستهای مختلف تلاش خواهند کرد تا به آرای لازم دست یابند و در فدراسیون فوتبال برگزیده شوند.
انتخابات پرشور فدراسیون فوتبال
عزیزالله محمدی درباره مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال به خبرنگار ورزشی آنا عنوان کرد: با توجه به اصلاح اساسنامه و سابقه مدیریت نامزدها، باید شاهد انتخابات پرشوری باشیم. در این دوره از انتخابات نمایندههای مربیان و بازیکنان نیز میتوانند جزء اعضای مجمع باشند و بدون شک برای ریاست باشگاه و نواب آن اتفاقات جالبی باید رخ دهد.
رایزنی کار مطرودی نیست
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در این مدت در فضای مجازی و رادیو تلویزیون، نامزدها مطالب و برنامههای خود را مطرح کردهاند، اعضای مجمع با آگاهی و اطلاع کامل از شرایط هر نامزد و نواب وی، میتوانند روی عملکرد آنها بررسی لازم را انجام دهند و رأی مد نظرشان را به صندوق بیندازند. در این میان مطرح کردن بحث دادن رأی باندی و گروهی درست نیست چون در انتخابات بزرگتر مانند ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی نیز تلاشهای زیادی برای تجمیع آرا وجود دارد و چنین رایزنیهایی کار مطرودی نیست.
سیک و سیاق علی کریمی
عضو اتحادیه باشگاههای فوتبال عنوان کرد: با توجه به اینکه نامزدها رایزنیهای خود را انجام دادند و تنها علی کریمی بهواسطه آنکه اسطوره فوتبال ایران است و چهرهای شناختهشده محسوب میشود، با سبک و سیاق خود عمل کرد ولی سه نامزد دیگر با نمایندههای هیئتها و باشگاهها و دیگر اشخاصی که حق رأی داشتند، جلساتی برگزار کردند تا بتوانند آرای بیشتری برای خود به دست آورند.
دقت در انتخاب اعضای هیئت رئیسه
وی ادامه داد: مهمترین مسئله در خصوص انتخابات فدراسیون فوتبال این است که فردی رئیس شود که اصلح باشد و بتواند مشکلات پیش روی این ورزش پرطرفدار را حل کند. اعضای مجمع قطعاً تمامی موارد را با دقت بررسی میکنند و البته که مهمتر از بحث انتخاب رئیس، نواب وی و هیئت رئیسه هستند که منویات مجمع را پیگیری میکنند و البته دبیرکل و رئیس و اعضای کمیتههای فدراسیون توسط هیئت رئیسه برگزیده میشوند. بنابراین باید در انتخاب اعضای هیئت رئیسه دقت کافی اعمال شود.
استقلال رأی اعضای مجمع
محمدی در مورد اینکه هجمههای زیادی برای تغییر آرا در روز انتخابات وجود دارد و بسیاری معتقدند مهندسی منفی رخ میدهد، تصریح کرد: استقلال رأی برای تمامی اعضای مجمع وجود دارد و با توجه به اینکه در روز انتخابات، دوربینها و موبایلها از تمامی افراد حاضر گرفته میشود، حتی اگر صحبتی با فردی شده باشد که به نامزد مشخصی رأی دهد، او این اجازه را دارد که به فردی رأی دهد که قبولش دارد. مسلماً هر شخصی که رأی خود را به صندوق میاندازد، نباید احساس خطری داشته باشد چون آرا مخفی هستند و هیچکس نمیداند هر فردی به چه شخصی رأی داده است.
چالشهای رئیس آینده فدراسیون فوتبال
وی درباره چالشهای پیش روی رئیس آینده فدراسیون فوتبال بیان کرد: من چهار چالش پیش روی رئیس، نواب و هیئت رئیسه فدراسیون آینده میبینم: اولین و مهمترین چالش مسئله اقتصادی است. در حال حاضر 11 میلیون یورو قرارداد مارک ویلموتس و دستیارانش بوده که 2 میلیون یورو از آن پرداخت شده و 6 میلیون و 200 هزار یورو به اضافه پنج درصد تأخیر در پرداخت سالیانه وجود دارد که تقریباً 6 میلیون و 500 هزار یورو خواهد بود. 3 میلیون یورو هم برای دستیاران ویلموتس است که اگر دادگاه عالی ورزش (CAS) تأیید کند، فدراسیون فوتبال ایران ناچار به پرداخت آن است و هزینه این رقم، 330 میلیارد تومان میشود.
نیاز به 600 میلیارد تومان درآمد
نایب رئیس اتحادیه باشگاههای فوتبال ادامه داد: 10 میلیارد تومان بدهی به آژانسهای مسافرتی داریم که بدهی را به 340 میلیارد تومان میرساند. تا بهمن سال آینده 12 ماه حقوق و دیگر هزینهها برای فدراسیون وجود دارد که تقریباً هر ماه 5 میلیارد تومان و در مجموع 60 میلیارد تومان میشود. 180 میلیارد تومان برای 18 تیم ملی وجود دارد. همین رقم بدهی مالیاتی است که حالا ممکن است دولت آن را به تعویق بیندازد و به شکلی موضوع را حل کند. 20 میلیارد تومان هم هزینههای متفرقه است که درمجموع هر فردی که رئیس فدراسیون میشود باید 600 میلیارد تومان در یک سال آینده درآمد داشته باشد. در هر کدام از آیتمهایی که به آنها اشاره کردم لنگ بزنیم، فدراسیون دچار مشکل خواهد شد.
بحث واگذاری سرخابی
وی افزود: تیم ملی فوتبال ایران در مسیر صعود به جام جهانی است و چهار بازی دور برگشت باقی مانده که با توجه به همهگیری ویروس کرونا و متمرکز برگزار شدن مسابقات، اگر تیم ملی صعود نکند، دردسرهای زیادی ایجاد میشود. پس دومین چالش، صعود به جام جهانی قطر است. سومین چالش این است که اساسنامه فدراسیون فوتبال برای یک سال مصوب شده و بند یک آن باید توسط دولت مصوب شود که اگر چنین اتفاقی رخ ندهد باز هم مشکل ایجاد خواهد شد و چالش چهارم، بحث واگذاری پرسپولیس و استقلال است که تا زمان تصویب نظام جامع باشگاهداری چنین اتفاقی رخ نمیدهد و باید این مسئله نیز از طریق روابط مناسب حل شود.
حل مشکل حق پخش تلویزیونی
محمدی درباره مسئله حق پخش تلویزیونی عنوان کرد: بدون شک تمام دنیا از حق پخش تلویزیونی استفاده میکنند و در گذشته نیز مبالغی از این دست به فدراسیون واریز میشد، ضمن اینکه از سوی تبلیغات محیطی نیز درآمدزاییهای خوبی صورت میگرفت. در حال حاضر هم میتوان با رایزنیهای مناسب و کمک مجلس شرایطی حاصل کرد که حق پخش تلویزیونی به فدراسیون فوتبال و به خصوص باشگاهها پرداخت شود. اگر چنین اتفاقی رخ ندهد، بدون تردید مقصر آن رئیس و هیئت رئیسه فدراسیون هستند.
سرچشمههای فساد خشک شود
وی در مورد موضوع مبارزه با فساد در فوتبال که از سوی علی کریمی چندین بار مطرح شده، بیان کرد: در گذشته برای مبارزه با فساد در فوتبال، بحث منشور اخلاقی مطرح بود و با دوپینگ، دلالی و شرطبندی مبارزه شد. الان نیز هیئت رئیسهای که انتخاب میشوند باید از رأس هرم مشکلات را حل کنند. همواره فساد را از بالا به پایین نگاه میکردند و نباید نگاه از پایین به بالا باشد. اگر در باشگاهی مدیرعامل و هیئت رئیسه آن نخواهند دلالی، بازیکنی به تیمشان تحمیل کند، قطعاً چنین اتفاقی رخ نمیدهد. این موضوع در مورد فدراسیون فوتبال به این شکل صدق میکند که باید در کمیتههای فدراسیون، کوچکترین تخلفی صورت نگیرد. مسلماً فدراسیون فوتبال میتواند سرچشمههای فساد را از بالا به پایین خشک کند و باید پیشگیری از بروز تخلف با جدیت پیگیری شود.
انتهای پیام/4048/پ
انتهای پیام/