صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۸ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۹
یک جامعه‌شناس:

متولی اصلی رسیدگی به وضعیت اقشار محروم جامعه دولت است

یک جامعه‌شناس گفت: با وجودی‌که دولت‌ها تلاش می‌کنند تا رفاه اکثریت جامعه را تأمین کنند ولی برخی از اقشار جامعه به‌دلایل مختلف از این امکانات محروم می‌مانند؛ در چنین شرایطی نیز یک وزارتخانه وظیفه حمایت از آنها را بر عهده دارد که در کشور ما وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی متولی این امر است.
کد خبر : 567097

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در همه دنیا به‌دلایلی اقشاری به‌دلایل مختلف از امکانات عمومی که در جامعه توزیع می‌شود بی‌بهره و یا از آن کم‌بهره‌ هستند؛ همین موضوع سبب شده تا نهادها و ارگان‌هایی وظیفه حمایت و پشتیبانی از آنها را بر عهده بگیرند.


این نهادها و ارگان‌ها به‌صورت رسمی و تحت مدیریت دولت‌ها این اقشار ضعیف جامعه را تحت پوشش قرار می‌دهند البته در مواردی که منابع رسمی از امکانات لازم برای انجام وظایفشان برنیایند بنیادها و یا نهادهایی غیردولتی به کمک آنها آمده و کاستی‌ها را جبران می‌کنند.


امان‌الله قرایی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با موضوع تأمین اجتماعی و رسیدگی به وضعیت اقشار آسیب‌پذیر و کم‌برخوردار جامعه اظهار کرد: اصولاً وظیفه دولت‌ها در هر وزارتخانه، سازمان و ارگانی، از امور آموزشی گرفته تا اقتصادی و سیاسی در راستای تأمین و فراهم کردن رفاه اجتماعی است. تلاش دولت‌ها باید در این راستا باشد تا با تأمین نیازهای آنان شرایط را برای ایجاد احساس رفاه فراهم کنند.


وی تصریح کرد: با وجودی‌که دولت‌ها تلاش می‌کنند تا رفاه اکثریت جامعه را تأمین کنند ولی برخی از اقشار جامعه به‌دلایل مختلف از این امکانات محروم می‌مانند که در چنین شرایطی نیز یک وزارتخانه، دستگاه و یا نهادی وظیفه حمایت از آنها را بر عهده دارد که در کشور ما وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی متولی این امر است.


این جامعه‌شناس با اشاره به این مطلب که پس از انقلاب اسلامی با توجه به فرمان حضرت امام خمینی بنیادها و نهادهایی جانبی در کنار این وزارتخانه (تعاون، کار و رفاه اجتماعی) پشتیبانی از اقشار ضعیف و کم‌برخوردار را بر عهده گرفت، گفت: با توجه به این‌که این نهادها و ارگان‌های حمایتی همچون بنیاد مستضعفان و کمیته امداد در برخی از شرایط بحرانی نقش‌های پررنگی را در عرصه جامعه ایفا کردند سبب شده تا توقع از آنها بالا رود و حتی نقش دولت را در مواردی تحت‌الشعاع قرار دهند اما آنچه که مسلم است این است که مسئولیت اصلی در این خصوص را دولت‌ها بر عهده دارند.


قرایی‌مقدم ادامه داد: البته چنین مواردی تنها در کشور ما نیست و سایر کشورهای دنیا نیز نهادها و بنیادهایی وجود دارند که در شرایطی که دولت‌ها نتوانند امکانات لازم را برای اقشار ضعیف جامعه فراهم کنند به کمک آنها می‌شتابند.


وی با اشاره به زلزله اخیر در سی‌سخت عنوان کرد: از زمان بروز بحران حضور مسئولان دولتی در راستای حل مشکلات مسکن، معیشتی و امنیتی قابل توجه بود و از سوی دیگر سایر نهادهای حمایتی به‌عنوان یک نقش مکمل توانستند کمک‌های شایان توجهی به مردم آسیب‌دیده منطقه ارائه دهند.


با توجه به این‌که نهادها و ارگان‌های غیردولتی همچون کمیته امداد امام خمینی(ره) علاوه بر این‌که در شرایط عادی وظیفه حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و محروم جامعه را برعهده دارند و شرایط مختلف اجتماعی (همچون تورم، تحریم و ...) و بحران‌های غیرمترقبه (مانند سیل و زلزله) بر افزایش مددجویان آنها تأثیرگذار است لازم است تا به‌صورت مداوم و جاری بر کمک به این دست از نهادها توجه شود تا همواره و در بزنگاه‌های حساس در انجام مأموریت‌هایشان موفق باشند.


انتهای پیام/4105


انتهای پیام/

ارسال نظر