صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۸ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
قانعی:

36 ماده اولیه دارویی در کشور تولید می‌شود

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: به همت شتاب‌دهنده‌های حوزه زیست‌فناوری 36 ماده اولیه دارویی در کشور تولید می‌شود.
کد خبر : 566400

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا  مصطفی قانعی در آیین رونمایی از فرآورده‌ها و دانش فنی محصولات دو شتاب‌دهنده فعال در حوزه زیست فناوری که پیش از ظهر امروز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، بیان کرد: استراتژی معاونت علمی در بحث تأسیس و راه‌اندازی شتاب‌دهنده‌ها باعث موفقیت‌های امروزی شده است. یکی از شتاب‌دهنده‌هایی که امروز از محصولاتش رونمایی می‌شود، دی 97 تأسیس شده و دی 98 فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است.


وی افزود: این شتاب‌دهنده تنها طی یک سال موفق به توسعه و عرضه چهار محصول شده که تولید آنها در داخل چهار میلیون دلار صرفه‌جویی برای کشور دارد. این شتاب‌دهنده زیرساخت کارخانه‌ای نداشته  و تنها با همت جمعی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان کشور به این موفقیت‌ها دست یافته است. این شتاب‌دهنده در سال آینده نیز چهار محصول دیگر را به بازار عرضه می‌کند که مانع از خروج 300 میلیون دلار ارز از کشور برای واردات مواد اولیه خارجی می‌شود.


دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره‌ به این که همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و شتاب‌دهنده‌های حوزه زیست‌فناوری منجر به توسعه و تولید 36 ماده اولیه دارویی شده است، گفت: تحریم‌ها باعث ایجاد مشکلات بسیاری در انتقال پول شد که این امر واردات مواد اولیه دارویی و داروها را با مشکل مواجه کرد. درواقع مشکل کشور تحریم نبود بلکه فراهم کردن امنیت و سلامت مردم بود. پایه‌گذاری شتاب‌دهنده‌ها در حوزه‌های مختلف باعث شد که فناوران و جوانان ایرانی بستری برای رفع نیازهای کشور پیدا کنند.


قانعی بیان کرد: شتاب‌دهنده دیگری که امروز از محصولاتش رونمایی می‌شود مرداد 98 شروع به فعالیت کرده و طی یک سال موفق به تولید مواد زیستی شده که مسیر جدیدی را در حوزه زیست‌فناوری رقم زده است. داروی ضدمیکروبی که از جنس آنتی‌بیوتیک نیست، یکی از محصولات این شتاب‌دهنده است. این دارو که فناوری جدیدی در دنیا به شمار می‌رود، قابلیت بالایی برای صادرات دارد. این شتاب‌دهنده به زودی ساخت واکسن کووید-19 را نیز شروع می‌کند.


وی  افزود: دو واکسن کرونا با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسعه یافته که صنعتی شدن آنها نیز مشخص شده است. تولید محصولات دارویی و واکسن‌ها نشان‌دهنده پیشرفت و توسعه فناوری در حوزه زیست‌فناوری است و صنعتی شدن آنها نیز خبر از دانش فنی بالای آنها می‌دهد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر