صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۳۹ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۹

چرا کیفیت هوا در محیط‌های آموزشی اهمیت زیادی دارد؟

آلودگی هوا مشکلی است که میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا با آن درگیر هستند. آلاینده‌هایی که سالانه باعث مرگ میلیون‌ها نفر می‌شوند و منشا بسیاری از بیماری‌های خطرناک مثل سرطان ریه هستند.
کد خبر : 565958

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، آلودگی هوا مشکلی است که میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا با آن درگیر هستند. آلاینده‌هایی که سالانه باعث مرگ میلیون‌ها نفر می‌شوند و منشا بسیاری از بیماری‌های خطرناک مثل سرطان ریه هستند. در این بین عوارض کوتاه مدت آلودگی هوا هم زندگی همه ما را از محیط خانه گرفته تا فضاهای آموزشی تحت تاثیر قرار داده است.


 اما آلودگی هوا چه عوارضی در محیط‌های آموزشی دارد؟ چه راه حل‌هایی برای این مشکل وجود دارد؟ در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا به صورت کامل درباره اهمیت کیفیت هوا در محیط‌های آموزشی و راه‌های حذف آلاینده‌ها در این فضاها صحبت کنیم.


همچنین در این مقاله به معرفی دستگاه نوجان N300 که در سایت چی بگیریم و کلیک به عنوان بهترین دستگاه تصفیه هوا در ایران معرفی شده است، میپردازیم.


عوارض آلودگی هوا در محیط‌های آموزشی چیست؟


آلودگی هوا در محیط‌های آموزشی می‌تواند خطرات زیادی را برای کادر آموزشی و دانشجویان ایجاد کند که در ادامه به بررسی مهم‌ترین عوارض آن می‌پردازیم:


اثر خطرناک آلودگی هوا روی مغز


مطالعات بسیاری که در بین سال‌های 2012 تا 2015 انجام شده که داده‌های تصویربرداری از مغز دانش آموزان را بررسی کرده‌اند. در این تحقیقات که سایت camfil هم به آن اشاره کرده، مشخص شده که آلودگی هوا به مرور زمان در ماده سفید مغز افراد، به ویژه کودکان اختلالاتی ایجاد کردند که با تعدادی از اختلالات و بیماری های مختلف روانی و شناختی مرتبط است.


ابتلای بیشتر به ویروس‌ها


طبق تحقیقی که دانشگاه هاروارد انجام داده، آلودگی هوای محیط می‌تواند ابتلا به ویروس‌هایی که از طریق هوا وارد بدن می‌شوند را افزایش دهد. یکی از مهم‌ترین این ویروس‌ها، ویروس کروناست که احتمالا با وجود کشف واکسن، همچنان تا سال‌ها درگیرش خواهیم بود و نیاز است اقدامات لازم برای مبارزه با آن را همچنان جدی بگیریم.


کاهش یادگیری


آلاینده‌ها در روزهای بسیار آلوده می‌توانند باعث تحریک چشم، بینی و گلو شوند. همچنین می‌توانند در موارد شدیدتر باعث ایجاد حملات آسمی، سردرد، سرگیجه و احساس خستگی شوند. احتمالا اگر در کلانشهرهای آلوده زندگی می‌کنید، خودتان هم چنین تجربه‌های مشابهی را داشته باشید.


واضح است که ایجاد چنین مشکلاتی می‌تواند عملکرد کادر آموزشی و دانشجویان را با مشکل جدی رو به رو کند.


در سال 1952 تحقیق معروفی عملکرد دانش آموزان در روزهای بسیار آلوده لندن را مورد بررسی قرار داده است. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد دانش آموزانی که به مدت پنج روز در معرض آلودگی شدید هوا در آن دوران قرار داشتند، نمرات کمتری نسبت به بقیه دانش آموزان در هوای تمیز کسب کرده‌اند.


 افزایش هزینه‌ها


آلودگی هوا با ایجاد مشکلات برای دانشجویان باعث غیبت آن‌ها در کلاس‌های درس می‌شود و کیفیت آموزش دچار مشکل می‌شود. از طرفی کادر آموزشی که به عنوان نیروی انسانی مجموعه در حال فعالیت است، دررای  مواجهه با این مشکل ممکن است به استراحت بیشتری نیاز داشته باشند و در بلند مدت سلامتیشان با خطرات جدی رو به رو شود. اتفاقی که حتما برای مدیران نگران کننده است و علاوه بر آنکه سلامتی افراد را به خطر می‌اندازد، هزینه جایگزین کردن نیروی انسانی یا برگزاری کلاس‌های جبرانی هم به مجموعه آموزشی تحمیل می‌شود.


راهکار مقابله با آلودگی هوا در فضاهای آموزشی چیست؟ 



شاید برخی از افراد تصور کنند که آلودگی هوا مشکلی است که فقط با راه حل‌های کلان رفع می‌شود و کاری از دست ما برنمی‌آید. اما واقعیت این است که کنترل کیفیت هوا در محیط‌های بسته کاملا ممکن است.


برای مثال در محیط‌های آموزشی لازم است توجه زیادی به تهویه مناسب هوا داشته باشید. علاوه بر آن رطوبت محیط هم با روش‌های مختلف تا حد ممکن باید کنترل شود. اما درنهایت راهکار اصلی مقابله با آلودگی هوا در محیط‌های بسته، استفاده از دستگاه تصفیه هوای مناسب است.


یک دستگاه تصفیه هوای باکیفیت می‌تواند تا 99% آلاینده‌های محیط را جذب خود کند و هوای پاک را به فضای هر محیطی هدیه دهد. بنابراین با استفاده از یک دستگاه تصفیه هوای مناسب، تقریبا به صورت کامل مشکل آلودگی هوا در محیط‌های بسته حل خواهد شد.


جمع بندی             


درست است که برای حل مشکل آلودگی هوا در بلند مدت باید با کمک دولت‌ها اقدامات اساسی صورت بگیرد. اما در کوتاه مدت، نمی‌توان فقط دست روی دست گذاشت. حل مشکل آلودگی هوا تردید ندارد! چاره دارد. یکی از مهم‌ترین راه حل‌های آن هم استفاده از دستگاه‌های تصفیه هوای مناسب است. اگر در این فضاها دستگاهی استفاده می‌شود، حتما باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:



  • دستگاه تصفیه هوایی مناسب است که از فیلتر هپا و کربن اکتیو مناسب برای پاکسازی هوا استفاده کند.

  • فیلترها باید از ظرفیت کافی برخوردار باشند تا در کوتاه مدت عمرشان تمام نشود.

  • دستگاه تصفیه هوا در محیط‌های آموزشی به استانداردهای ایمنی و فنی خاصی نیاز دارد. بهتر است دستگاه را از برندهای متخصص این حوزه خریداری کنید. در ایران یکی از برندهایی که به صورت تخصصی برای محیط‌های آموزشی سیستم‌های مناسب تصفیه هوا را طراحی و مهندسی می‌کند، شرکت نوجان است.

  • دستگاه تصفیه هوا باید اندازه مناسبی داشته باشد و از فنی قدرتمند برای مکش هوا استفاده کند.

  • صدای دستگاه باید استاندارد باشد و برای کلاس‌های آموزشی مزاحمتی ایجاد نکند.


انتهای پیام/4129/ر


انتهای پیام/

ارسال نظر