صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۱ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
جعفری:

فرهنگ اسلامی ضعف، ناتوانی و بن‌بست ندارد

مسئول کارگروه مطالبه‌گری بسیج اساتید استان اصفهان گفت: فرهنگ اسلامی ضعف، ناتوانی و یا به تعبیر رهبر انقلاب بن‌بست ندارد و همه امید، رشد و کمک است.
کد خبر : 565839

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دولت‌آباد، مجتبی جعفری در سلسله نشست‌های تخصصی حلقه صالحان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد با موضوع سبک زندگی اسلامی که به‌صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: در فرهنگ اسلامی بر امیدآفرینی تأکید بسیار شده؛ اما نه امیدآفرینی کاذب که نوع غربی است؛ بلکه با شیوه حقیقی و راستین که با تکیه بر اسلام و خداوند حاصل می‌شود. در فرهنگ اسلامی محدودیت ضعف و ناتوانی و یا به تعبیر رهبر انقلاب بن‌بست نداریم. همه فرهنگ ما امید، رشد، کمک، فیض الهی بوده و جایی برای ندامت و نگرانی وجود ندارد.


وی افزود: تفاوت‌هایی که در فرهنگ ما با دیگر فرهنگ‌های بیگانه وجود دارد مانند مسئله حجاب و عفاف، مراسم‌ مذهبی در ایام عزاداری امام حسین‌(ع) و توجه به مسائل معنوی را نباید دست کم گرفت. این تفاوت‌ها با فرهنگ غربی نکات کوچکی نیستند و نقطه آغاز نوعی فرهنگ خاص هستند که آن را فرهنگ اسلامی می‌گوییم.


 مسئول کارگروه مطالبه‌گری بسیج اساتید استان اصفهان گفت: فرهنگ اسلامی دارای عمقی بوده که اگر به آن توجه ویژه نداشته باشیم ممکن است آن را از دست بدهیم. اگر عمق این فرهنگ برای جوانان تبیین نشود چه‌بسا باعث آسیب‌های شدیدی در آنان شود. وظیفه تبیین عمق فرهنگ اسلامی بر عهده معلمان و استادان است.


جعفری توضیح داد: نقطه ثقل فرهنگ اسلامی ایمان به غیب است. نخستین مشخصه افراد باتقوا و جامعه اسلامی ایمان به غیب بوده که به این معناست که عالم را در بعد مادی خلاصه نمی‌کنیم و مهم‌ترین ویژگی فرهنگ اسلامی است. در نقطه مقابل فرهنگ غربی قرار دارد که عالم را در مادیات خلاصه می‌کند و عقبه و عمق آن را نادیده می‌گیرد.


محوری‌ترین تکلیف دین اسلام چیست؟


وی اضافه کرد: این دنیا به‌عنوان مسیری برای رسیدن به آخرت بوده که در این مسیر دین اسلام برای ما وظایف و تکالیفی قرار داده که محوری‌ترین و مهم‌ترین آنها قرب الی الله و رسیدن به عالی‌ترین مراتب رشد است.


معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهین‌شهر عنوان کرد: وقتی امروزه وقتی جوانان به فرهنگ غرب نگاه می‌کنند، سراسر هیجان و خشونت است و فکر می‌کنند که فرهنگ اسلامی دارای جاذبه نیست؛ اما در واقع فرهنگ اسلامی سرشار از جذابیت‌های لطیف و عمیق است. همان‌طور که رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب بیان کردند شهادت‌طلبی در دفاع از خاک و ناموس و وطن نشان‌دهنده ژرفای شگفت فرهنگ اسلامی بوده و اگر کسی وارد آن شود متوجه غنی بودن آن خواهد شد.


جعفری ادامه داد: امروزه گرایش به اسلام در کشورهای غربی و اروپایی بسیار زیاد بوده و خیلی بیشتر از آمار و ارقامی بوده که اعلام می‌شود. امروزه نشانه‌های اسلام و فرهنگ غنی اسلامی در جای‌جای دنیا به چشم می‌خورد که نشان از نفوذ اسلام بین کشورهای دیگر است. دشمن با پنهان کردن آمار بالای گرایش به دین اسلام سعی در جلوگیری از گرویدن مردم به اسلام دارد. دشمنان  داعش را به وجود آوردند تا گرایش‌ها به اسلام را با نشان دادن اسلام دروغین کم کنند؛ زیرا آنها ظرفیت اسلام را شناخته‌اند.


وی مطرح کرد: اگر بنای مکتب تشیع، اسلام، جامعیت و عمق آن را خوب متوجه شویم و منعکس کنیم قطعاً جوانان پذیرای آن هستند. اگر در گام نخست متوجه غنی بودن مکتب و فرهنگ اسلام شویم در گام بعد می‌توانیم با زبان جوانان آن را منتقل کنیم و در نتیجه باعث کم شدن آسیب‌هایی عملکرد ضعیف و یا اشتباه خود و  تلاش‌های دشمن ضد اسلام می‌شویم.


معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهین‌شهر خاطرنشان کرد: جامعه اسلامی همان‌گونه که در زمان صدر اسلام با همه آزار و اذیت دشمنان، تحریم‌ها و سختی‌ها و در زمان دفاع مقدس ایران اسلامی از جنگ و مشکلات گذر کرد در این دوره از تاریخ هم از سختی‌ها و مصائب گذر کرده و به پیشرفت چشمگیر خود ادامه خواهد داد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر