صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۱ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
زوال اسرائیل از زبان مقامات رژیم صهیونیستی چگونه روایت شد؟

گسل فزاینده ایدئولوژیک و جمعیتی زیر پای صهیونیست‌ها/ چرا اشغالگران از پیش‌بینی آماری دانشگاه تل‌آویو نگران‌اند؟

وقتی رئیس سابق سرویس امنیت عمومی اسرائیل از تغییرات شدید جمعیتی و فکری در سرزمین‌های اشغالی سخن می‌گوید و وزیر دفاع رژیم صهیونیستی از آسیب‌پذیری جدی نظامی در جنگی احتمالی، این موارد به این مفهوم هستند که ناقوس مرگ برای اشغالگران به صدا درآمده است.
کد خبر : 565828

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سه روز پیش که یوال دیسکین رئیس سابق سرویس امنیت عمومی اسرائیل (شاباک یا شین بت) درباره زوال رژیم صهیونیستی سخن گفت اولین ذهنیتی که قوت گرفت این بود که وی دوباره انتقاد از بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر و سیاسیون راست افراطی، اما وقتی دیسکین در لابلای صحبت‌هایش به آمارها و نمودارهایی که پروفسور دان بن دیوید در سال 2019 تهیه کرده بود و به‌وسیله دانشگاه تل‌آویو و انستیتو شوروش منتشر شده بودند اشاره کرد، آهسته آهسته به گفته‌هایش رنگ و بوی مستند داد و خواست به مخاطبان خود این مطلب را برساند که احتمال زوال رژیم صهیونیستی به شهادت آمار رسمی تا 40 سال آینده وجود دارد.



ترکیب جدید جمعیتی و ایدئولوژیک در سرزمین‌های اشغالی ابداً به نفع صهیونیست‌ها نیست


در گزارش آماری که دان بن دیوید در سپتامبر 2019 در تایمز اسرائیل منتشر کرد وی تصریح کرد  ترکیب جمعیتی که در حال حاضر در اسرائیل است تا دو نسل دیگر بیشتر دوام نخواهد آورد. البته ممکن است در هر جامعه‌ای که دارای ترکیب قومیتی متفاوت است این مسئله پیش ‌آید اما در اسرائیل مسئله متفاوت است.


جمعیت یهودیان مهاجر تا 40 سال آینده نسبت به دو جمعیت یهودیان سنتی متعصب و ساکنان اصلی سرزمین‌های اشغالی یعنی عرب‌های مسلمان یا مسیحی کمتر خواهد شد. این تغییر جمعیتی تنها یک مسئله ساده اجتماعی نیست بلکه از همین الآن می‌توان زلزله سیاسی که در ورای آن نهفته است را حس کرد.


از طرفی، هم احزاب راست و هم چپ‌گراها در اسرائیل باید به یارگیری جدید دست بزنند تا بتوانند جایگاه سیاسی خود را در دهه‌های آینده حفظ کنند اما با این یارگیری نه راست نه چپ دیگر احزابی مانند گذشته نخواهند بود بلکه از یارانی با تفکرات متفاوت تشکیل خواهند شد که به‌خودی‌خود تأثیر این دگرگونی جمعیتی را در ساختار سیاسی اسرائیل به رخ می‌کشد.



نسلی از یهودیان سنتی که از رشد جمعیتی بالایی هم برخوردار هستند و سعی بر این دارند که فرزندان خود را نیز سنتی بار بیاورند اگر فقط یک امتیاز منفی هم داشته باشند بسیار برای سیستم سیاسی اسرائیل گران تمام خواهد شد. در ضعیف‌ترین حالت ممکن، این قشر پرجمعیت و کم‌سواد برای کنست که همین حالا هم برای تصویب یک قانون ساده به اجماع مناسب نمی‌رسد بسیار دردسرساز خواهند بود و روز به روز ساختار سیاسی صهیونیست‌ها را با شکاف فزاینده مواجهه خواهند ساخت.




بیشتر بخوانید:


اسرائیل هرگز برای نسل آینده باقی نخواهد ماند


احتمال انحلال پارلمان رژیم صهیونیستی و برگزاری چهارمین انتخابات طی ۲ سال/ مواجهه اسرائیل با شدیدترین رکود اقتصادی در ۴ دهه گذشته




از طرفی ساکنان اصلی فلسطین یعنی عرب‌ها هم از نرخ رشد جمعیتی بالاتری نسبت به صهیونیست‌های سکولار برخوردارند و چندان فاصله‌ای هم با صهیونیست‌های مذهبی ندارند و می‌توان گفت حتی اگر این جمعیت نخواهد در ساختار سیاسی اشغالگران خود را دخالت دهند همین فاکتور برای حاکمان تل‌آویو وحشتناک خواهد بود.


به گفته‌های چند روز پیش دیسکین بازمی‌گردیم که اظهار کرد: دو دستگی‌ اسرائیلی‌ها هر روز عمیق‌تر می‌شود به‌طوری‌که اختلافات بین جریان چپ‌گرا و راست‌گرای اسرائیلی بسیار بیشتر از اختلافات بین یهودیان و اعراب است، همچنان که نبودن اعتماد در سیستم حکومتی و فساد در آن رو به افزایش و همبستگی اجتماعی در حال تضعیف است.


رئیس سابق شاباک همچنین نوشت: قدرت منطقه‌ای اسرائیل قادر نیست بسیاری از مناطق را تحت سیطره خود درآورد و طبق گزارش اداره مرکزی آمار به‌زودی درمی‌یابیم که تا 40 سال بعد نیمی از جمعیت اسرائیل را یهودیان متدین و اعراب تشکیل خواهند داد، مهم است که ما بدانیم وجه مشترک این‌ها امروز چیست و چرا آینده آن‌ها چهره اسرائیل را تشکیل خواهد داد و بر توان موجودیتی رژیم صهیونیستی طی ۳۰ تا ۴۰ سال آینده تأثیر می‌گذارد.


دودستگی بین مقامات ارشد نظامی در تل‌آویو


دیسکین که 6 سال  رئیس امنیت و اطلاعات اسرائیل بوده و به‌خوبی به منابع اطلاعات دسترسی دارد زنگ خطر را به صدا درآورده است. وی با اشاره به اینکه یهودیان حریدی (یهودیان سنتی) به سرباری برای اسرائیل تبدیل شده‌اند، می‌نویسد گروهی از آن‌ها رویکرد ضد صهیونیسم دارند و از دیدگاه آن‌ها اسرائیل به سمت زیان و فروپاشی پیش می‌رود. بر اساس آمار دان بن دیوید تعداد یهودیان حریدی که به تحصیلات عالی اعتقاد دارند  تنها 12.5 درصد است.


گذشته از هشداری که دیسکین در خصوص فروپاشی جمعیتی و ایدئولوژیکی رژیم صهیونیستی در 40 سال آینده داده است، مقامات نظامی در اسرائیل هم با چالشی عظیم‌تر روبرو هستند. بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم در اوایل بهمن‌ماه از آویو کوخاوی رئیس‌کل ستاد مشترک ارتش اسرائیل انتقاد کرده بود که حاکی از دودستگی گسترده بین نظامیان است. اسرائیل از سال 1949 که موجودیت جعلی خود را رسمی دانست همیشه به وحدت نظر نظامیان خود می‌بالیده اما هم‌اکنون این اختلافات سر باز کرده‌اند.


گانتس در راستای مخالفت با کوخاوی درباره ارتش این رژیم گفت: این ارتش از ارتش مردمی به یک ارتش نیمه مردمی تبدیل شده، بیش از نیمی از جوانان در ارتش اسرائیل خدمت نمی‌کنند و این تعداد رو به افزایش است.


شاید گانتس حق داشته باشد به‌عنوان وزیر جنگ از فرمانده کل ارتش اسرائیل انتقاد کند زیرا اول اسفندماه بود که حزب‌الله لبنان برای نخستین بار تصاویری را که پهپادهایش از پایگاه‌ها و مراکز نظامی ارتش رژیمِ صهیونیستی در داخل شهرهای اراضی اشغالی گرفته‌اند را منتشر کرد. این اقدام چیزی نبود به‌غیراز یک شکست اطلاعاتی سنگین برای تل‌آویو.



تصاویر منتشر شده از سوی حزب‌الله از مراکز نظامی رژیم صهیونیستی در مجاورت مناطق مسکونی


از سوی دیگر سی‌وچند هفته متوالی است که فلسطین اشغالی صحنه تجمعات و تظاهرات اعتراضی کم‌سابقه است؛ اعتراضات گسترده‌ای که به‌رغم محدودیت‌های وضع‌شده مرتبط با پاندمی کرونا، برخورد خشونت‌آمیز پلیس و سرمای زمستان، همچنان ادامه دارد و به باور کارشناسان، سرزمین‌های اشغالی را به لبه پرتگاه بحران اجتماعی سوق می‌دهد. محور اعتراضات، وخامت اوضاع معیشتی و رکود اقتصادی، و عملکرد ضعیف حاکمیت در مدیریت بحران کروناست و خواسته اصلی معترضان، کناره‌گیری نتانیاهو از قدرت و محاکمه او در دادگاه است.


افزون بر این، طی ماه‌های گذشته، رووین ریولین رئیس‌جمهور رژیم صهیونیستی، موشه یعلون رئیس سابق ستاد مشترک ارتش، گابی اشکنازی وزیر امور خارجه، آوی نیسنکورن وزیر دادگستری و همچنین یزهار شای وزیر علوم و تکنولوژی هرکدام به صورتی ناامیدی خود را نسبت به وضع موجود و نیز آینده اسرائیل بیان کرده‌اند که از سرنوشت محتوم و رو به زوال این رژیم جعلی حکایت دارد.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر