صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۴ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۹
یزدانیان در پاسخ به آنا:

سند رسمی برای آسیب‌زا بودن امواج 5G وجود ندارد/ خودروی خودران ملی در 10 سال آینده طراحی می‌شود

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: طبق مطالعات انجام شده در پژوهشگاه ارتباطات خودروسازان داخلی تا 10 سال آینده اتومبیل‌های خودران را طراحی و تولید می‌کنند.
کد خبر : 565489

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، وحید یزدانیان در نشست خبری رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات که همزمان با پنجاهمین سالگرد تأسیس پژوهشگاه پیش از ظهر امروز برگزار شد، اظهار کرد: در 50 سالی که از تأسیس پژوهشگاه ارتباطات می‌گذرد تحقیقات این مرکز تأثیر خوبی در رشد فناوری‌های کشور داشته است. در واقع بررسی‌های تحقیقات گذشته این مرکز نشان می‌دهد پژوهشگاه ارتباطات تا امروز دستاوردهای ارزشمندی برای شبکه ارتباطات کشور داشته است.


وی افزود: پروژه میکروکامپیوتر لاله و مودم در اوایل دهه 60 راه‌اندازی شد. در حوزه رادیویی نیز فعالیت‌های ارزشمندی انجام گرفته و در سال‌های 66 و 67 مطالعات سوئیچ در کشور آغاز شد و مراکز تلفنی در کشور راه‌اندازی گردید. شرکت‌هایی که اکنون در حوزه فناوری اطلاعات فعال هستند، با استفاده از ظرفیت‌های پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تحقیقات خود را انجام می‌دهند. مطالعه در مورد تمامی پروژه‌های ارتباطات سیار از این پژوهشگاه آغاز شده و می‌بینیم که دستاوردهای پیشرفته‌ای در این حوزه به‌دست آمده است.


رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: این پژوهشگاه در سال‌های گذشته فراز و نشیب‌های زیادی را طی کرده و در بازه‌های زمانی مختلفی مورد بی‌مهری دستگاه‌های مختلف قرار گرفته است. البته خوشبختانه در جشنواره‌های مختلف از جمله جشنواره خوارزمی افتخارهای زیادی را به‌دست آوردیم.


یزدانیان عنوان کرد: در این مرکز تحقیقاتی سه پژوهشگاه ارتباطات، فناوری ارتباطات و امنیت و مراکز هوش مصنوعی(AI)، آموزش‌های تحول دیجیتال و مطالعات راهبردی اقتصاد دیجیتال وجود دارند. نوسازی پژوهشگاه همراه با نیازهای روز یکی از دستاوردهای بزرگ این مرکز است. بیش از 120 نفر عضو هیئت علمی و 200 نفر پژوهشگر با پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات همکاری می‌کنند. این پژوهشگاه در بین دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت ارتباطات از لحاظ عملکرد رتبه سوم را در سال جاری به دست آورد.


وی خاطرنشان کرد: در حوزه شبکه ملی اطلاعات محققان پژوهشگاه مطالعات گسترده‌ای را انجام دادند و نتایج این تحقیقات در اختیار دستگاه‌های مربوطه قرار گرفته است. در هفته جاری دومین نمایشگاه دستاوردهای شبکه ملی اطلاعات برگزار می‌شود. این مرکز روند توسعه فناوری اطلاعات در سراسر دنیا را بررسی کرده و گزارش آن را برای وزارت ارتباطات ارسال کرده است. موضوع یکی از این گزارش‌ها تأثیر کرونا بر شبکه‌های ارتباطی است.


رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: بر اساس گزارش‌های متخصصان پژوهشگاه ارتباطات باید مدل رگولاتوری در کشور تغییر کند. در حوزه اینترنت اشیاء فرصت‌ها و چالش‌‌های این حوزه را بررسی کردیم. راهبردهای توسعه خدمات رایانش ابری، مقابله با قاچاق و سرقت تلفن همراه و کاربردهای 5G از دیگر تحقیقات این پژوهشگاه است.  برای نخستین بار مرکز پایلوت 5G در پژوهشگاه راه‌اندازی شده است.


یزدانیان گفت: در زمینه خودروهای هوشمند همکاری خوبی با ستاد حمل‌ونقل کشور صورت گرفته و توسعه فناوری‌ها این حوزه با سرعت ادامه دارد. پژوهشگاه ارتباطات با یکی از خودروسازان کشور مذاکره کرده و به آن‌ها پیشنهاد دادیم تا از ماژول‌های الکتریکی در خودروهای کنونی استفاده کنند. در مرحله بعد خودروهای تمام الکتریکی طراحی شده و طبق برنامه‌ریزی انجام شده طی 10 سال آینده اتومبیل‌های خودران در داخل کشور طراحی می‌شود. اخیراً طرحی را بررسی کردیم که براساس آن مردم در آینده نیازی به خودروی شخصی نداشته و با ارسال درخواست خود در شبکه خاصی خدمات حمل‌ونقل را دریافت می‌کنند.


وی تأکید کرد: یکی از چالش‌های اساسی توسعه فناوری اطلاعات در کشور فقدان داده‌ است. در تلاش هستیم تا با دسته‌بندی داده‌ها و ارائه‌ آن‌ها به مراکز علمی این مشکل را برطرف کنیم. نباید روند توسعه شبکه‌های ارتباطی را به دلیل صحبت‌های بدون پایه علمی متوقف کرد. تاکنون هیچ سندی مبنی بر مضر بود امواج 5G در جهان منتشر نشده است.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر