صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۹ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
نظریه جدید تشریح کرد؛

منشأ احتمالی تصادم دهانه چیکشلوب در مکزیک

دانشمندان نظریه جدیدی ارائه داده‌اند که می‌تواند مبدأ و سفر دنباله‌داری را توضیح دهد که باعث تصادم جرم برخوردی چیکشلوب و سایر موارد مشابه آن شده است.
کد خبر : 565181

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، جرمی آسمانی که به زمین برخورد کرد، ده‌ها مایل عرض داشت و وقتی که حدود 66 میلیون سال پیش به زمین سقوط کرد، برای همیشه تاریخ سیاره‌مان را تغییر داد.


جرم برخوردی چیکشلوب، چنانکه مشهور است دهانه‌ای در سواحل مکزیک بر جای گذاشت که 93 مایل طول و 12 مایل عمق دارد. تأثیر ویرانگر برخورد این جرم آسمانی چنان شدید بود که به دوران حکمرانی دایناسورها بر زمین پایانی ناگهانی و فاجعه‌بار داد و همراه با آن تقریباً سه‌چهارم گونه‌های گیاهی و جانوری که در آن دوره روی زمین می‌زیستند، منقرض شدند.


اینکه آن سیارک یا دنباله‌دار تخریب‌گر از کجا آمده و و نحوه برخورد آن با زمین چگونه بوده همواره به عنوان یک معما شناخته می‌شده است. اما اکنون دو محقق دانشگاه هاروارد معتقدند که این سؤال را پاسخ داده‌اند!


 در مطالعه منتشرشده در «ساینتیفیک ریپورتز» (Scientific Reports)، دو تن از اساتید دانشگاه هاروارد نظریه جدیدی ارائه دادند که می‌تواند منشأ و سفر این شیء فاجعه‌بار را توضیح دهد.


دانشمندان با استفاده از تجزیه‌و‌تحلیل آماری و شبیه‌سازی‌های گرانشی نشان دادند که بخش قابل توجهی از یک نوع دنباله‌دار که از ابر اورت در فاصله 50 هزار واحد نجومی از خورشید قرار دارد نشئت گرفته است، در طول مدار خود توسط میدان گرانشی مشتری خارج شده و به سمت خورشید پرتاپ شده و نیروی جزرومدی آن تکه‌های این جرم را از هم جدا کرده است. این اتفاق باعث شد قسمتی از این تکه‌ها از مدار زمین عبور کنند و به زمین بخورند. دانشمندان همچنین پیش‌بینی کرده‌اند این اتفاق هر 250 تا 730 میلیون سال یک بار پیش بیاید. اساساً مشتری به عنوان نوعی ماشین پین‌بال عمل می‌کنند و دنباله‌دارهای ورودی به منظومه شمسی را وارد مدارهایی می‌کند که بسیار نزدیک به خورشید هستند.


انتهای پیام/6140/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: دایناسور
ارسال نظر