صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۷ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی آذرشهر عنوان کرد؛

تحقق گام دوم انقلاب و رونق جهش تولید با راه‌اندازی مراکز رشد

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد آذرشهر راه‌اندازی مراکز رشد را اقدامی ارزنده برای تحقق گام دوم انقلاب و رونق جهش تولید برشمرد.
کد خبر : 564994

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از آذرشهر، علی کارگری‌رضاپور در جلسه هم‌اندیشی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آذرشهر برگزار شد، اظهار کرد: راه‌اندازی مراکز رشد اقدامی ارزنده برای تحقق گام دوم انقلاب و رونق جهش تولید بوده و مطالعات میدانی در زمینه امکان‌سنجی راه‌اندازی مرکز رشد از قبل آغاز و طرح توجیهی آن آماده شده است.


وی افزود: با توجه به زیرساخت‌های موجود در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آذرشهر به لحاظ منابع انسانی، سخت‌افزاری و قابلیت‌های منحصربه‌فرد  و ظرفیت شهرستان آذرشهر که به‌عنوان یکی از مراکز مهم حبوبات و خشکبار استان آذربایجان شرقی شناخته می‌شود و دارای مراکز متعدد دانشگاه آزاد و پیام نور است، راه‌اندازی مرکز رشد واحدهای فناوری شهرستان آذرشهر و اثربخشی دانشگاه در رشد علمی و اقتصاد دانش‌بنیان شهرستان و کشور ضروری است.



سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد آذرشهر عنوان کرد: تغییر مأموریت دانشگاه آزاد اسلامی از  آموزش و پژوهش‌محوری به دانشگاه مسئله‌محور نسل سوم و چهارم اتفاق مبارکی است که با تغییر مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده و این مهم تلاش و همدلی همه سرمایه‌های انسانی را می‌طلبد. دیدگاه موافق ایجاد مرکز رشد شهرستان در این واحد دانشگاهی منجر به حل مسائل و مشکلات خواهد شد.


مرکز رشد باعث بلوغ صنایع بومی می‌شود


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی نیز درباره ایجاد مرکز رشد در شهرستان آذرشهر گفت: ظرفیت علمی، سخت‌افزاری و امکانات دانشگاه آزاد اسلامی واحد آذرشهر قابلیت تبدیل به مرکز رشد را دارد و باعث توسعه علمی در منطقه خواهد شد تا در راستای پیشرفت و فناوری کشور سهیم باشد.


عزیز جوانپور ادامه داد: توسعه علمی و فناوری پایه و اساس سایر بخش‌های مختلف در پیشرفت است و مرکز رشد باعث بلوغ صنایع بومی شهرستانی و استانی در کشور یا در سطح بین‌المللی می‌شود. برای  ایجاد و تشکیل مرکز رشد نیاز به حمایت همه‌جانبه در همه مراحل از ایجاد تا ادامه فعالیت و گسترش آن داریم تا یکی از بازوان قدرتمند کشور در پیشرفت باشد. ایجاد مرکز رشد یعنی دانشگاه گام خود را به طرف صنعت برداشته و نیاز به همکاری صنعت است.


جلوگیری از ذبح مغزها با ایجاد مرکز رشد


امام جمعه شهرستان آذرشهر نیز مطرح کرد: ایجاد مرکز رشد علاوه بر اجر مالی و مادی، اجر معنوی خواهد داشت و با کشف نخبگان و حمایت از آنان به جز فرار مغزها از ذبح مغزها جلوگیری می‌کند.


حجت‌الاسلام امیر رشتبری توضیح داد: منظور از ذبح مغزها این است که جوان نخبه‌ یا بااستعدادی که دارای بهترین ایده یا اختراع باشد نیاز به شکوفایی و محصول‌دهی دارد و با حمایت از محصول آن می‌توان رفاه و خدمات را برای بشریت استفاده کرد؛ اما در صورت حمایت نکردن مالی یا فنی و تخصصی منجر به انحراف و افول آن شخص می‌شود که این برای خود فرد و جامعه صدمات جبران‌ناپذیری وارد می‌کند و خیلی خطرناک است.


راه‌اندازی مرکز رشد نیاز مبرم شهرستان آذرشهر


فرماندار آذرشهر نیز تشریح کرد: رتبه دوم موقعیت علمی و فرهنگی شهرستان به برکت وجود چند دانشگاه و حوزه‌ علمیه در شهرستان بوده و قرارگرفتن در یکی از قطب‌های صنعتی به‌دلیل فعالیت شهرک صنعتی شهید سلیمی(بزرگ‌ترین شهرک صنعتی در شمال غرب) وجود صنایع تبدیلی کارخانه‌های نخودپزی ممقان و کارخانه‌های لپه‌سازی و یا صنایع معدن و سنگ و فرش آذرشهر حبوبات و خشکبار در کشور است.



زاهد محمودی خاطرنشان کرد: برای راه‌اندازی مرکز رشد و عملیاتی کردن آن در شهرستان نیاز مبرم داریم و فرمانداری آماده حمایت همه‌جانبه در ایجاد و تقویت مرکز رشد است. در شرکت‌ها و کارخانه‌های موجود در شهرک شهید سلیمی تعدادی از آنها فعالیت و تولیدات خود را بر پایه علوم دانش‌بنیان انجام می‌دهند و آینده نزدیک فعالیت فاز دوم شهرک با همکاری و استفاده از ایده‌های و نظر مرکز رشد آغاز می‌شود.


وی یادآور شد: از این به بعد نخبگان و استعدادهای شهرستان آذرشهر متولی و صاحب‌نظر خواهند بود و برای حمایت و کمک از آنها سازماندهی طرح‌ها و ایده‌های آنها ساماندهی می‌شود.


راه‌اندازی مرکز رشد نیازمند حمایت همه‌جانبه مسئولان


رئیس پارک علم فناوری استان آذربایجان شرقی نیز با ارائه گزارش اجمالی از تاریخچه تشکیل و ایجاد مراکز پارک‌های علمی و فناوری در کشور با دستور مقام معظم رهبری و نحوه مراحل ایجاد مراکز رشد و اخذ مجوز از صفر تا 100 اظهار کرد: راه‌اندازی مرکز رشد باید از حمایت همه‌جانبه مسئولان و ارگان‌های شهرستانی برخوردار باشد.


عبدالرضا واعظی اضافه کرد: در کشور تاکنون 46 مرکز علمی پارک فناوری دولتی و خصوصی تشکیل و ایجاد شده و در سطح جهانی شرکت‌هایی مانند اپل و اچ پی و آمازون محصول این پارک‌ها هستند.


وی توضیح داد: مرکز رشد، ایده و طرح را از حوزه پژوهشی به فناوری تبدیل کرده و باعث تولید دانش و ثروت می‌شود. در صورت تأیید و تصویب طرح‌های نخبگان با حمایت از آنها تجاری‌سازی و انبوه‌سازی خواهند شد. برای ایده‌ها و طرح‌های نخبگان یا شرکت‌های دانش‌بنیان بعد از ثبت در اتوماسیون کد رهگیری صادر خواهد شد و از آنها صیانت می‌شود.


نیروی انسانی مزیت مهم شهرستان آذرشهر


عبدالله سیف‌زاده رئیس شورای اسلامی شهرستان آذرشهر نیز عنوان کرد: نیروی انسانی در شهرستان آذرشهر مزیت و ظرفیت مهمی محسوب می‌شود؛ زیرا 55 درصد از جمعیت شهر را جوانان تشکیل می‌دهند.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر