صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۹ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۹

راهنمای خرید قوطی پروفیل

پروفیل، یک مقطع توخالی است که از آن به منظور استحکام سازه استفاده می‌شود. به طور کلی، پروفیل‌ها، از نظر جنس، سایز، کاربرد و ویژگی‌های به دسته‌های مختلفی تقسیم بندی می‌شوند.
کد خبر : 564851

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پروفیل‌ها نوعی از مقاطع فولادی هستند که کاربردهای مهمی در صنعت و ساختمان سازی دارند. پروفیل در لغت از واژه PROFILE گرفته شده است که به دو دسته باز و بسته تقسیم بندی می‌شوند. اگر یکی از فعالان حوزه آهن آلات باشید، بدون شک، استفاده از قوطی پروفیل در پروژه‌هایتان، قطعا ضروری است. خرید قوطی پروفیل با نکات مهمی همراه است که لازم است در مورد آن‌ها، حتما اطلاعاتی داشته باشید. برای بررسی این موضوع در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.


قوطی پروفیل چیست؟


در سایت اصفهان آهن esfahanahan.com اشاره شده که دوگروه از پر مصرف ترین مقاطع فولادی قوطی ها و پروفیل ها هستند ، به طور کلی پروفیل به مقاطع فولادی گفته میشود که دارای مقطعی توخالی باشند. البته این تعریف عمومیت ندارد و پروفیل های توپر نیز در بازار با اشکال گوناگون وجود دارد.



پروفیل، یک مقطع توخالی است که از آن به منظور استحکام سازه استفاده می‌شود. به طور کلی، پروفیل‌ها، از نظر جنس، سایز، کاربرد و ویژگی‌های به دسته‌های مختلفی تقسیم بندی می‌شوند.


استفاده از پروفیل‌ها به سال‌های جنگ جهانی برمی‌گردد. از این محصول ، ابتدا در کشور آلمان استفاده شد، سپس در سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی آغاز شد. به طور کلی، پروفیل ها به دو دسته صنعتی و ساختمانی نقسیم می‌شوند که به دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید می‌شوند. پروفیل های تولید شده با روش نورد گرم، خواص مکانیکی بالایی نسبت به پروفیل های ساختمانی دارد. ضخامت پروفیل صنعتی بین 4 تا 10 میلیمتر است و از ضخامت پروفیل‌های دیگر بیشتر است. پروفیل‌ها از نظر شکل ظاهری به دو دسته پروفیل باز و پروفیل بسته تقسیم بندی می‌شوند:


پروفیل باز


شکل ظاهری پروفیل‌های باز شبیه حروف Z یا U انگلیسی است. مهمترین پروفیل‌های باز، نبشی و ناودانی است. پروفیل زد، در فضاهای بزرگ مانند سالن ورزشی، پارکینگ و سوله کاربرد دارد. این نوع پروفیل با ضخامت‌های متفاوتی تولید شده و سایز این پروفیل به ارتفاع آن بستگی دارد. پروفیل باز دارای مزایای زیر است:



  • وزن کم

  • استحکام بالا

  • مقرون‌به‌صرفه

  • نصب آسان


پروفیل بسته


پروفیل بسته با نام «قوطی» در بازار فولاد شناخته می‌شود. سطح مقطع این نوع پروفیل بسته است و از آن برای ساخت انواع نرده آهنی، راه‌پله، خودروسازی، درب و پنجره، ستون، اسکلت فلزی و ... استفاده می‌شود. انواع پروفیل‌های بسته موجود در بازار ، عبارتند از:



  • پروفیل بسته با مقاطع مربع یا مستطیل (قوطی)

  • پروفیل سپری

  • پروفیل دو لبه یا لنگه دری

  • پروفیل تک لبه یا کلافی

  • پروفیل لنگه دری

  • انواع لوله


انواع پروفیل‌های ساختمانی



پروفیل‎ها به طور کلی به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:


پروفیل مربع یا مستطیل شکل:


پروفیل‌های مربعی یا مستطیلی شکل، در ساخت در و پنجره، راه پله، ساختن حصار و نرده کشی کاربرد دارند. از آنجا که انتخاب پروفیل مناسب بسیار اهمیت دارد، بهتر است حتی برای بخش‌های کوچک نیز محصولات با کیفیت را انتخاب کنید.


پروفیل قوطی


از قوطی پروفیل ها، در ساختن میز و صندلی، و همچنین صنایع خودرو سازی استفاده می‌شود. پروفیل قوطی با ضخامت، سایز و طول‌های متفاوتی به بازار ارائه می‌‌شود تا بسته به نیاز مشتری قابل انعطاف باشند. مثلا می‌توانید یک شاخه پروفیل قوطی با ضخامت 6 میلی‌متر، طول 12 متر و سایز 140 در 140 را در کنار یک شاخه دیگر که 10 میلی‌متر ضخامت، 6 متر طول و سایز 150 در 250 دارد را سفارش دهید.


پروفیل مبلی یا همان پروفیل سبک


پروفیل مبلی که با نام پروفیل سبک شناخته می‌شود، به دلیل ضخامت کم، وزن کمی دارد. این مقطع فولادی از ورق روغنی ساخته می‌شود و به همین دلیل، قیمت پروفیل مبلی، بر این پایه تعیین می‌شود. دقت داشته باشید که پیش از خرید پروفیل مبلی، سایز مورد نظر خود را با دقت انتخاب کنید.


قوطی گالوانیزه


قوطی گالوانیزه نوع دیگری از انواع قوطی پروفیل است که نسبت به سایر قوطی پروفیل‌ها، استحکام زیادی در مقابل رطوبت و فرسودگی دارد. این نوع قوطی پروفیل، استحکام کششی مطلوبی دارد، هزینه تولید آن نسبت به سایر روش های مقاوم سازی در برابر رطوبت، کمتر است و دارای طول عمر بیشتری است. از این پروفیل در ساخت یا چهارچوب بندی انواع درب و پنجره و همچنین ساخت انواع لوله های فلزی استفاده می‌شود.


پروفیل زد


پروفیل زد، شکلی مانند حرف انگلیسی Z دارد و به عنوان یکی از پروفیل‌های باز شناخته می‌شود. این نوع پروفیل در سایزهای مشخصی تولید می‌شود و یکی از مهمترین ویژگی های آن این است که استفاده از این نوع پروفیل باعث می‌شود، باعث می‌شود که حدود 40 درصد از وزن ساختمان کم شود.


پروفیل زد، چارچوب فلزی سازه را با مقاومت بیشتری حفظ می‌کند. از این نوع پروفیل در کشتی سازی، ساخت فریم های فلزی و ... استفاده می‌شود. به کار بردن پروفیل Z، باعث می‌شود که تهدیدهایی مانند طوفان‌های ناگهانی یا فرسایش خاک، آسیب‌های کمتری به کلیت ساختمان وارد کنند.


پروفیل آبرو


این محصول، با اینکه نوعی پروفیل محسوب می‌شود، ویژگی های فنی و ظاهر متفاوتی نسبت به دیگر پروفیل ها دارد. پروفیل آبرو، برای پوشش انواع سقف‌ها، در ابعاد و سایزهای متفاوتی تولید می‌شود. از این پروفیل روی سقف های شیروانی و غیر شیروانی، در محیط هایی مانند گاوداری، مرغداری و همچنین در ساخت درهای چوبی و ام دی اف استفاده می‌شود.


پروفیل درب و پنجره


پروفیل درب و پنجره در ساخت چهارچوب پینجره یا در به کار می‌رود. این پروفیل دارای انواع مختلفی است که هر کدام جنس‌های مختلفی دارند و در مکان‌های متفاوتی استفاده می‌شوند. فولاد، آلومینیوم، کامپوزیت و چوب از جنس‌های متعدد پروفیل درب و پنجره هستند.


فرآیند تولید پروفیل به چه صورت است؟


همان طور که گفته شد، پروفیل معمولا به دو روش نورد گرم یا سرد ساخته می‌شود. فرآیند تولید نورد گرم به این صورت است پس از حرارت دادن شمش، با وارد کردن آن به قالب‌های مخصوص، انواع پروفیل تولید می‌شود. یعنی می‌توان گفت که در روش نورد گرم، شمش فولادی به عنوان ماده اولیه در نظر گرفته می‌شود.


در روش نورد سرد، فرآیند تولید قوطی پروفیل متفاوت است. در این روش، ماده اولیه، ورق‌ فولادی است. پس از باز کردن کویل ورق و برش زدن آن، قطعات بریده شده توسط دستگاه‌هایی مثل پرس، به شکل پروفیل در می‌آیند.


غیر از نورد سرد و گرم، فرآیند تولید پروفیل، در دو دسته درزدار و بدون درز تقسیم می‌شود. پروفیل‌های بدون درز، پروفیل‌هایی هستند که به روش نورد گرم و با استفاده از دستگاه‌های ERW ساخته می‌شوند؛ در صورتی که پروفیل‌های ساخته شده به روش نورد سرد، درزدار بوده و درز آن‌ها جوشکاری می‌شود.


راهنمای خرید قوطی پروفیل؛ چه پروفیلی را انتخاب کنید؟



در ابتدای این مقاله، در مورد انواع قوطی پروفیل صحبت کردیم. همانطور که گفته شد، پروفیل ها با توجه به انواع مختلفی که دارند، در صنایع مختلفی هم استفاده می‌شوند. برای خرید قوطی پروفیل به نوع مصرف و مکانی که قرار است در آن استفاده شود، دقت کنید. در واقع، نوع و محل مصرف قوطی پروفیل، یکی از فاکتورهای انتخاب قوطی پروفیل است. هر چقدر که در مراحل تولید و بسته بندی محصولات دقت بیشتری صورت گیرد، بالطبع قیمت محصول هم بیشتر خواهد شد.


به طور کلی، قبل از انتخاب خرید پروفیل، باید بدانید که چه تعداد، در چه ابعاد و برای چه کاری قرار است از پروفیل‌ها استفاده کنید. اطلاع دانستن از این موارد،می‌تواند به شما کمک کند تا با آگاهی بیشتری محصول مورد نظر را خریداری کنید. از سوی دیگر، وزن محصول هم در قیمت نهایی قوطی پروفیل تاثیرگذار است. با دقت داشتن به این نکات، می‌توانید قیمت خرید پروفیل را کنترل کنید.


چه عواملی در قیمت نهایی پروفیل دخیل هستند؟


عوامل زیادی قیمت قوطی پروفیل تاثیر گذار هستند. نوسانات بازار، میزان عرضه و تقاضا، قیمت ورق و ... از مهمترین پارامترهای تاثیرگذار در قیمت نهایی پروفیل هستند. از سایر عوامل تأثیرگذار بر قیمت پروفیل می‌توان به ضخامت، سایز و جنس آن‌ها نیز اشاره کرد.


معمولاً پروفیل‌هایی باضخامت 2 میلی‌متر، قیمت بالاتری نسبت به ضخامت‌های 2.5 تا 4 میلی‌متر دارند. در نظر داشته باشید وزن بیشتر دلیلی بر افزایش قیمت پروفیل نیست و برخلاف تصور پروفیل سبک در واحد وزن، قیمت بیشتری نسبت به پروفیل سنگین دارد.


قیمت نهایی که برای قوطی پروفیل در نظر گرفته می‌شود، به شدت به قیمت روق وابسته است و هرگونه تغییر در قیمت ورق، باعث نوسان قیمت پروفیل خواهد شد. تحلیل روزانه بازار پروفیل به شما کمک می‌کند که بتوانید برای خرید تصمیم بهتری داشته باشید.


قوطی پروفیل‌ ها جزء جدایی‌ناپذیر بسیاری از صنایع و ساختمان‌‌ها هستند؛ پروفیل‌ها انواع مختلفی دارند و با توجه به ویژگی‌های مورد نظر در موارد مختلفی قابل استفاده هستند.


سخن پایانی


در این مطلب در مورد راهنمای خرید قوطی پروفیل صحبت کردیم. همان طور که اشاره شد، قبل از خرید قوطی پروفیل، باید در نظر داشته باشید که برای چه کاری قرار است پروفیل خریداری کنید؟ علاوه بر این موضوع، باید ابعاد و سایز پروفیل را نیز در نظر بگیرد. به طور کلی، از این مقاله می‌توان نتیجه کلی گرفت که نوع و نحوه مصرف قوطی پروفیل دو مورد از پارامترهایی هستند که حتما باید برای خرید قوطی پروفیلدر نظر گرفته شوند؛ آگاهی از این نکات به شما کمک می‌کند که بتوانید با دقت بیشتری، محصول مورد نظر را خریداری کنید.


انتهای پیام/ر


انتهای پیام/

ارسال نظر