پیامدهای تمدید استقرار گارد ملی در اطراف کنگره/ ماجرای هشدار سناتور تیلور در سال 1821چه بود؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، جیمز باوارد نویسنده و روزنامهنگار در مقالهای که بهتازگی در وبسایت آمریکایی "میزس انستیتو" منتشرشده است نسبت به تحولات اخیر در آمریکا ازجمله حمله به کنگره در ششم ژانویه، استقرار هزاران نیروی نظامی و امنیتی در واشنگتن دی سی و نگرانی از تبدیل سریع ایالاتمتحده به محلی برای جولان نظامیان و درنهایت استبداد نو هشدار داده است.
تمدید مشکوک استقرار هزاران سرباز در واشنگتن به بهانههای مختلف
باوارد ادامه میدهد که حدود 200 سال پیش سناتور جان تیلور گفت: شکل و ظاهر مستبدانه قدم اول بهسوی ذات مستبدانه داشتن است.
باوارد ادامه میدهد که با ورود و استقرار خیل عظیمی از نیروهای نظامی و امنیتی در واشنگتن دی سی برای دومین ماه بیشتر رسانهها و بسیاری از اعضای کنگره این نگرانی را دارند که این مدت تا اواسط مارس (اواخر اسفند 1399) تمدید شود. با اینکه استقرار امنیت از ضروریات است اما آمریکاییها باید این را بدانند که نظامیسازی اختلافات بین سیاسیون کشور در حال شکلگیری است.
وی افزود اشغال نظامی واشنگتن دی سی از روز ششم ژانویه که هواداران دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق با نیروهای انتظامی کنگره درگیر شدند آغاز شد. در آن درگیری سه نفر شامل یکی از نیروهای انتظامی مجموعه کپیتول هیل کشته شدند. حدود 800 معترض و عدهای دیگر نیز وارد کپیتول شدند اگرچه خیلی از افراد در آن روز از درهای باز وارد شدند و چند ساعت بعد هم خودشان محل را ترک کردند.
باوارد ادامه میدهد اما بههرحال دولت فدرال دست به استقرار 25 هزار نیروی گارد ملی در واشنگتن دی سی زد تا امنیت روز تحلیف جو بایدن رئیسجمهور جدید را تأمین کند. از سال 1865 این اولین موردی بوده که کنگره مملو از سربازان مسلح شده است. پسازاین استقرار بیسابقه نیروها، هرگونه تظاهرات و اعتراض در پایتخت در روز تحلیف و در مراسم سوگند بایدن ممنوع شد. مراسم تحلیف بدون مشکل جدی به پایان رسید اما استقرار نیروهای نظامی به بهانه برقراری امنیت در واشنگتن در خلال روزهای استیضاح ترامپ در سنا تمدید شد.
جان ویتلی سرپرست فرماندهی ارتش آمریکا هفته گذشته اعلام کرد: اتفاقاتی که ما به درستی از ماهیت آنها خبر نداریم در چند هفته آینده رخ خواهند داد
وی افزود استیضاح ترامپ در سنا از بیستم بهمن شروع شد و پس از پنج روز با تبرئه رئیسجمهور سابق به پایان رسید اما استقرار نیروهای نظامی حاضر در واشنگتن دی سی تا اواخر اسفندماه تمدید شده است. این بار بهانه این بود که خطراتی ناشناخته بعضی از اعضای کنگره را تهدید میکنند. جان ویتلی سرپرست فرماندهی ارتش آمریکا هفته گذشته اعلام کرد: اتفاقاتی که ما به درستی از ماهیت آنها خبر نداریم در چند هفته آینده رخ خواهند داد. این احتمال هست که چندین تظاهرات اعتراضآمیز با مجوز قانونی رخ دهند. متمم اول قانون اساسی از حق اعتراض در این کشور حمایت کرده است اما این اعتراضات میتوانند مورد سوءاستفاده افراد شرور و فرصتطلب قرار گیرند یا اینکه مشکلات دیگری رخ دهد.
باوارد ادامه میدهد که به این گفته دقت کنید: «ما نمیدانیم آن رخدادها چه هستند.» این جمله مثل این است که بگوییم یک نفر یک جایی یک چیزی گفت بنابراین استقرار نیروهای نظامی باید ادامه داشته باشد. تهدید علیه نمایندگان کنگره از زمان بحران کشاورزان در دهه 1980 وجود داشته است اما اصلاً به اشغال کپیتول نینجامید.
به صدا درآمدن زنگ خطر برای حضور نظامیان در مسند قدرت آمریکا
باوارد میگوید هفته گذشته یوگاناندا پیتمن سرپرست پلیس کپیتول گفت درگیریهای ششم ژانویه حمله تروریستی دهها هزار شورشی به کنگره بود. باوارد نتیجه میگیرد: بنابراین همهکسانی که از محل سخنرانی ترامپ به کپیتول حرکت کردند تروریست یا دستکم شورشی بودند که خیلی هم با تروریست فرقی ندارند. اگر به این صورت پیش برود ما باید سؤال کنیم که در دوره بایدن اگر فردی با افکار بد در خیابان راه برود کافی است که وی را در یک تروریست قلمداد کنیم؟
به عقیده باوارد استقرار هزاران سرباز در خیابانهای پایتخت کشور مثل یک بمب ساعتی است. هرچقدر این استقرار انبوه نیروها ادامه یابد خطر تکرار فاجعه کنت استیت در سال 1970 بیشتر خواهد شد. در سال 1970 نیروهای گارد ملی دست به تیراندازی زدند و چهار دانشجو را کشتند و چندین نفر دیگر را مجروح کردند.
در حال حاضر اینهمه مقر ایست بازرسی نیروهای گارد ملی در واشنگتن اهداف بسیار مناسبی برای گروههای شرور و افراطی هستند. نیروهای گارد ملی احتمالاً از مهمات کم و غیرجنگی برخوردار هستند و حمله به آنها میتواند به ادامه اشغال نظامی بینجامد و نیز بهانهای به بایدن بدهد که قانون حکومتنظامی را اعلام کند.
بههرحال روندی که در حال حاضر دنبال میشود زمینه را برای حضور نظامیان درصحنه سیاسی آمریکا فراهم کرده است که نتیجه نهایی آن چیزی جز بروز استبداد نو در این کشور نخواهد بود.
تاریخ مملو از داستان کشورهایی است که توسط حکومتنظامی موقت تداوم یافته برای مدتها در حالت اشغال نظامی بسر بردند. هرکسی که معتقد است آمریکا در این زمینه از مصونیت برخوردار است، باید هشدار سناتور تیلور در سال 1821 در مورد «امنیت کافی در برابر استبداد واقعی» را جدی بگیرد. بنابراین مردم ایالاتمتحده اگر میخواهند به سرنوشت کشورهایی که اسیر حکومتهای نظامی شدند دچار نشوند باید هماکنون اجازه مداخله نظامیان را در سیاست ندهند و برای تمدید استقرار نیروها در واشنگتن دی سی دلیل محکمهپسند بخواهند.
انتهای پیام/4155/
انتهای پیام/